Може ли да се спира ABS системата ???
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Може ли да се спира ABS системата ???
Колеги до две седмици се очаква да стана горд собственик на BMW 320 ( E 46 ). Та питането ми е може ли да се спира действието на ABS ??? Това е една система , която аз хич не я признавам и според мен само пречи при спирането ( говора за сух асфалт ).. Колеги и та да не пускам нова тема имам още няколко питанета и те са :
1. Тези 320 -ки и изобщо тази серия ( Е 46 ) имат ли слаби места ( става дума , че BMW- то което ще си зимам ще е или 98 или 99 година )
2. Другият ми въпрос е бордовия какви екстри предлага ( каква информация ми предоставя ) и могат ли да му се правят подобрения по софтуера ???
1. Тези 320 -ки и изобщо тази серия ( Е 46 ) имат ли слаби места ( става дума , че BMW- то което ще си зимам ще е или 98 или 99 година )
2. Другият ми въпрос е бордовия какви екстри предлага ( каква информация ми предоставя ) и могат ли да му се правят подобрения по софтуера ???
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
Re: Може ли да се спира ABS системата ???
BMW_325 TDS написа:Та питането ми е може ли да се спира действието на ABS ??? Това е една система , която аз хич не я признавам и според мен само пречи при спирането ( говора за сух асфалт )..

може да се изключи като махнеш кабела от управляващото устройство ... ама да знаеш, че ще бъдеш първия човек направил подобно нещо

Re: Може ли да се спира ABS системата ???
CheGevara написа:BMW_325 TDS написа:Та питането ми е може ли да се спира действието на ABS ??? Това е една система , която аз хич не я признавам и според мен само пречи при спирането ( говора за сух асфалт )..
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
може да се изключи като махнеш кабела от управляващото устройство ... ама да знаеш, че ще бъдеш първия човек направил подобно нещо
Те тия малоумници от БМВ затова са го сложили, да пречи и да си мачкаме колите

- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Не бе колеги , не ме разбрахте !!! Това са си просто мои лични наблюдения !! Не карам никой да си маха ABS просто питах за мене си !!! И колеги това го казвам на базата на : возил съм се на две BMW - та E36 325 TDS и ако трябва да съм искрен с тоя ABS направо не се спираше ( тоя къде ми показваше BMW-то скочеше върху педала на спирачката и съвсем леко се някланях напред - спираше ебати плавното.... А на скоро карах Мерцедеса на един ( 190-ка без ABS ) приятел ( нищо лично към тая марка , просто дискутирам ) , и като пипнех спирачката направо ме лепеше за волана. Не твърдя нищо , но Мерцедеса без ABS спираше 2 пъти по-бързо от BMW-тата с ABS.. А иначе BMW - то си ми е любима и нищо лично нямам ... Просто дискутирам моите лични наблюдения ...
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
глей са кво ... хехе
та ако не ти се включва абс-а като спираш демек да щрака там и да ти мърда педала под крака няма никва разлика дали си с него или без .. а щом си спирал плавно не се е вклюучил сигурен съм ...
абс-а си го махат състезателите просто, защото те си го симулират действието (наабс-а) с крак и ако си забелязал винаги спират преди завоя леко на зиг-заг ... та ти не ги слушай тях а си остави абс-а
ама ти ще видиш като го вземеш и пробваш с откачен кабел и със закачен ..
няма да има никва разлика до момента, в който, в единия случай ще ти блокират колелата и ще се пързулнеш, а в другя ще почне да щрака абс-а и да спираш все още
та ако не ти се включва абс-а като спираш демек да щрака там и да ти мърда педала под крака няма никва разлика дали си с него или без .. а щом си спирал плавно не се е вклюучил сигурен съм ...
абс-а си го махат състезателите просто, защото те си го симулират действието (наабс-а) с крак и ако си забелязал винаги спират преди завоя леко на зиг-заг ... та ти не ги слушай тях а си остави абс-а
ама ти ще видиш като го вземеш и пробваш с откачен кабел и със закачен ..
няма да има никва разлика до момента, в който, в единия случай ще ти блокират колелата и ще се пързулнеш, а в другя ще почне да щрака абс-а и да спираш все още
Последна промяна Sharo на 12 Апр 2007, 22:18, променена общо 1 път
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
бордовият компютър т.е. този на дисплея на таблото показва - часовник, средна скорост, външна температура, километри до следващо зареждане, среден разход
Като цяло данните за разхода са леко не верни
Другото му е наред. Има възможност да се видят още много данни за мотора и колата, но са скрити и не става с бутончето. Все още не съм научил за доработка на софта и евентуално показване на повече данни. Иначе има ентусиасти които са готови да експериментират
въпроса за АБС не искам да го коментирам
днес едно такси запали гумите зад мен, нови коли, а без АБС, това вече си е проблем, а не да търсиш как да го изключиш
Като цяло данните за разхода са леко не верни

въпроса за АБС не искам да го коментирам

днес едно такси запали гумите зад мен, нови коли, а без АБС, това вече си е проблем, а не да търсиш как да го изключиш

- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
При липсата на ВС е напълно нормално да показва само часа и километрите 

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- pretendeer
- кандидат ентусиаст
-
Само искам да питам колегата "C" : купих си от Германия ръчката с BC и искам да знам какво се налага да бъде направено за да функционира нормално, само свързване или и настройки на целия комп ? Има ли нещо по-специфично, което трябва да се направи ?
според М Кар трябвало да се направи "програмиране", което ми казаха, че струвало около 170лв при тях.
Какво точно се прави за да тръгне борд компютъра не знам, защото при тях просто ти вземат колата и я вкарват някъде си
Не може да видиш нищо какво се прави
все пак свържи се с някой официален сервиз и предполагам няма да е проблем да извършат т.нар. "програмиране". Самият ретрофит кит бордови компютър май е само тази ръчка с бутончето
Какво точно се прави за да тръгне борд компютъра не знам, защото при тях просто ти вземат колата и я вкарват някъде си
все пак свържи се с някой официален сервиз и предполагам няма да е проблем да извършат т.нар. "програмиране". Самият ретрофит кит бордови компютър май е само тази ръчка с бутончето
© написа:според М Кар трябвало да се направи "програмиране", което ми казаха, че струвало около 170лв при тях.
Ами Мкар какъв сервиз е? Неофициален ?
П.С. Или говорим за различен Мкар?
М Кар е официален сервиз на БМВ за Пловдив и именно там ми монтираха моят борд компютър.
Много съм доволен от тях, даже ти препоръчвам да отидеш точно там, защото от Камор и Дару почти ми отказаха монтирането на бордови компютър, тъй като не знаеха дали е възможно.
Просто не съм се изразил съвсем точно
Много съм доволен от тях, даже ти препоръчвам да отидеш точно там, защото от Камор и Дару почти ми отказаха монтирането на бордови компютър, тъй като не знаеха дали е възможно.
- batko_koko
- кандидат ентусиаст
-
Ако си откачиш кабела на ABS-a ASC-то спира да работи и ти светка лампата за ASC на таблото , също така и за ABS.
© написа:М Кар е официален сервиз на БМВ за Пловдив и именно там ми монтираха моят борд компютър.
При тях няма невъзможни неща

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2