и аз за ангелските очички

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 11 Апр 2007, 23:42

Аз днес си сложих две копчета на конзолата пред скоростния лост, става въпрос за тея пластмасовите правоъгълници - режеш, окабеляваш и става купешко :mhihi: Айде по-компетентните дайте един акъл как да направим тая галимация като включиш на къси да изгасват ринговете :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 sedan

Мнение от furnata » 11 Апр 2007, 23:58

Аз пък не мога да разбера защо така ви горят и защо искате да изключвате ринговете на късите :roll: :roll: Жоро да не би да не правиш нещо като хората :roll: Аз съм с ринговете вече година и нямам ама никакъв проблем със резистори ,диоди и т.н. А карам на фарове нон-стоп :roll: Между другото ти какви диоди ползваш да не е в тях проблема :?: Макар че човека от женския пазар го познавам лично и знам че всичко там е точно :roll:
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 12 Апр 2007, 0:18

SuPeR_FLY написа:.. Айде по-компетентните дайте един акъл как да направим тая галимация като включиш на къси да изгасват ринговете :roll:

???? че точно това са ангелските, и като си на къси пак да са ти очертани габаритите на дългите, защо ти е да ги гасиш?!?!

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Мнение от Joro_Paveto » 12 Апр 2007, 12:54

furnata написа:Аз пък не мога да разбера защо така ви горят и защо искате да изключвате ринговете на късите :roll: :roll: Жоро да не би да не правиш нещо като хората :roll: Аз съм с ринговете вече година и нямам ама никакъв проблем със резистори ,диоди и т.н. А карам на фарове нон-стоп :roll: Между другото ти какви диоди ползваш да не е в тях проблема :?: Макар че човека от женския пазар го познавам лично и знам че всичко там е точно :roll:

Диодите съм ги взел пак от този магазин 17 000 mcd, 5mm диаметър...3V. Исках специално за тях резистори, като казах за какво ще се използват и че ще се монтират на кола. Изцяло разчитах на човека от магазина, той ми обясни всичко - как да ги запоя, къде да сложа резисторите и т.н. Та най-вероятно проблема да е при мен и при окабеляването и връзването. Щом при теб вече година няма проблем, значи и при мен би трябвало да няма. Ще сменя диодите дето почват да мигат като позагреят и ако пак почант проблемите вече ще си сложа ключе и това е. :(
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от compact_fen » 12 Апр 2007, 15:30

вече ме е срам :uups:
всички си сглобиха техните очички само аз не съм. В тая връзка някой да изявява желание да направи и моите срещу почерпка от моя страна ? Пишете на ЛС материали съм си купил ама няма време

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318is COUPE M42

Мнение от PNR » 12 Апр 2007, 16:46

compact_fen написа:вече ме е срам :uups:
всички си сглобиха техните очички само аз не съм. В тая връзка някой да изявява желание да направи и моите срещу почерпка от моя страна ? Пишете на ЛС материали съм си купил ама няма време

Свържи се с furnata ще се разберете нещо той се занимава с очите а и може и дати ги монтира
PNR@abv.bg
София
0888779546

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Мнение от Joro_Paveto » 14 Апр 2007, 13:24

Вчера в момент на отчаяние взех та смених диодите, който примигваха и всичко се оправи. Та или диодите са били дефектни или са се скапали от нагряването. Ще разбера след като покарам малко.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_e36_fen » 15 Апр 2007, 1:57

Сега правя едни CCFL стана ми горе доло ясно как да ги монтирам но не ми стана ясно точно с къв силикон се лепят кабелите от къде да минат и каде да се включат най-важното

Low Is A Lifestyle
Аватар

Мнение от SuPeR_FLY » 15 Апр 2007, 10:40

Казах ти вчера, че се лепи с обикновен прозрачен силикон за 3 лв :lol: Като ги залепиш сложи внимателно стъклото с ринга и виж къде опират кабелите в пластмасата и ако има нужда го издялкай малко, за да минат :mhihi: :mhihi: А иначе за свързването незнам как става, защото не съм слагал CCFL досега и не ми е ясно кво им е устройството :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_e36_fen » 15 Апр 2007, 14:08

Общо взето като диодовите + и - проводници само дето на ccfl-a има едно устройство за запалване на гаста

Изображение

КОЕ ДА ИЗБЕРА ?

Помагайте верно че колата ми 2ри ден виси пред блока без фарове иииииии ......

ботокс ефект 
Аватар
Кара: черна сянка
Мечтае да кара: още по-черна сянка

Мнение от Dido_stz » 15 Апр 2007, 19:54

на моите сложихме обикновен силикон-безцветен.Като им кажеш в магазина трябва да ти дадат
the project is ready....
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_e36_fen » 15 Апр 2007, 20:06

И аз ги барнах сега ми устана часта само каде се включвата кабелчетата и от къде минават евентуално къде дупчим ?

Low Is A Lifestyle
Аватар

Мнение от SuPeR_FLY » 15 Апр 2007, 23:03

Ми дупчи дето ти е кеф :mhihi: прекарай ги от където сметнеш за добре ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_e36_fen » 15 Апр 2007, 23:32

SuPeR_FLY написа:Ми дупчи дето ти е кеф :mhihi: прекарай ги от където сметнеш за добре ;)

Прав си ще увелича кабелите на електрониката и ще си го бодна дупчето дека ми е кеф , а само да питам как да разбера кое е + кое е - на габарита ? И как се справихте с проблем да не ви се мандахерцат кабелчетата

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 sedan

Мнение от furnata » 15 Апр 2007, 23:47

bmw_e36_fen написа:
SuPeR_FLY написа:Ми дупчи дето ти е кеф :mhihi: прекарай ги от където сметнеш за добре ;)

Прав си ще увелича кабелите на електрониката и ще си го бодна дупчето дека ми е кеф , а само да питам как да разбера кое е + кое е - на габарита ? И как се справихте с проблем да не ви се мандахерцат кабелчетата

На габарита кафявата жица е минуса сивата плюса -а кабелчетата са късички при мен и не се мандахерцат ;)
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36