няма абс?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Братле, от' са палиш не мо'а та разбера?
Хората са казали, но малко под червеното в цитата ти, същото което твърдя и аз. Освен това ти казах да напраим тест, но ти пак "НЕ" - трябва да е, както ти казваш. Ами добре така да е!
Хората са казали, но малко под червеното в цитата ти, същото което твърдя и аз. Освен това ти казах да напраим тест, но ти пак "НЕ" - трябва да е, както ти казваш. Ами добре така да е!

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
мислех че цитата с червеното ти стига, но ти се хващаш за всичките 'може би', до което изрично пише че това изобщо не е цел на АБС-а. ще спомена също че имам добър приятел с ауди купе, и тестове са правени отдавна. а ти пак ми даваш 1 сайт с 'може би' - ми живей според 'може би' като ти е кеф
аз приключих оффтопик коментарите и опитите да осъзная някои хора...

- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
С t0sh говорихме вчера и погледнах темата... Понеже е добре да сме реалисти, хората са написали, че в повечето случаи спирачният път се скъсява заради това, че шоферът натиска смело и докрай още в началото. Щом се казва ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ, значи наистина АБС-а е за предпочитане - явно масовият шофьор спира по-бавно без АБС. Но това не значи, че колите с АБС спират по-бързо. Значи от една страна е техниката, от другата - човешкият фактор. Да си го признаем - един трениран шофьор ще спре по-бързо с кола БЕЗ АБС, отколкото един нормален шофьор със същата тая кола СЪС АБС (без АБС още по-зле). Ето това е разликата, момчета.
И още нещо... гледате Ф1 предполагам... Я обяснете сега защо на майсторите от време на време им блокират спирачките? Така спират ПО-БАВНО ли? Или обратното, може би?
Та колкото и да ни се иска всички да сме майстори и състезатели, не може... Ето затова винаги ще има писания от сорта "сигурен съм, че ако бях без АБС, нямаше да спра навреме..."
Айде пийс
И още нещо... гледате Ф1 предполагам... Я обяснете сега защо на майсторите от време на време им блокират спирачките? Така спират ПО-БАВНО ли? Или обратното, може би?
Та колкото и да ни се иска всички да сме майстори и състезатели, не може... Ето затова винаги ще има писания от сорта "сигурен съм, че ако бях без АБС, нямаше да спра навреме..."

Айде пийс

It's not who You are, it's who You know...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
logout написа:...
и аз си държах на това, че се спира по-бързо с АБС, отколкото без, но да си призная, че ме убеди именно с формулата - наистина чат-пат палят гумите (при спиране) и явно така се спира екстремно.

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- t0sh
- старши ентусиаст
-
logout написа:...
И още нещо... гледате Ф1 предполагам... Я обяснете сега защо на майсторите от време на време им блокират спирачките? Така спират ПО-БАВНО ли? Или обратното, може би?...
това не е критерий/пример, някъде 93-та във формулата по правилник забраниха АБС-а
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
vicho написа:logout написа:...
и аз си държах на това, че се спира по-бързо с АБС, отколкото без, но да си призная, че ме убеди именно с формулата - наистина чат-пат палят гумите (при спиране) и явно така се спира екстремно.
когато във Ф1 спират с пушешти гуми ,това значи че са изпуснали са изпуснали мястото за спиране и използват на 100% сирачните възможности на колата,и в момента в който гумата изпуши ,значи са минали тия 100%....
иначе за АБС-а ,на теория може и да удължава спирачния път,но когато се наложи да спирате екстримно вярвайте ми едва 1 %(даже може и да няма толкова) от всички шофьори ще могат да се използват това преумущество

пс:дано не ви се налага да го правите
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Една поправка - не смесвай "шифьорите" с "водачите на МПС" - разликата е огромна
Иначе ABS-а предотвратявайки блокирането на колелата ще я "спаси" от влачене в посока, нежелана от шофьора.... многократно съм виждал, как кола с блокирали колела се плъзга напред и се поднася странично и става "веселбата"....

Иначе ABS-а предотвратявайки блокирането на колелата ще я "спаси" от влачене в посока, нежелана от шофьора.... многократно съм виждал, как кола с блокирали колела се плъзга напред и се поднася странично и става "веселбата"....
- turbo
- старши ентусиаст
-
Я сега някой по желание да изрови от нет-а и да из(ре)цитира защо аджеба във Ф1 забраниха АБС-а
Да видим дали няма да се изясни веке тая тема

552 к.с. GAS POWERED

- dqvola666
- младши ентусиаст
-
А
Абе хора сега тия дни ще ходя към провинцията та на мен АБС си бачка ама примерно след 4-пъти натискане на спирачката светва лампата и нема АБС та ако не забравя ще гледам да реша вашата дискусия тоест мога да пробвам спиране с АБС и без и ша мерим резултатите едвали ще са от най-точните надявам се само да не забравя.

- t0sh
- старши ентусиаст
-
turbo написа:Я сега някой по желание да изрови от нет-а и да из(ре)цитира защо аджеба във Ф1 забраниха АБС-а![]()
ей пак да се обадят гениите... АБС-а който би се монтирал във Ф1 има общо със АБС-а в серийните коли точно колкото и двигателя или гумите им
п.с. прочете ли нещо от темата изобщо? риторичен въпрос просто
- turbo
- старши ентусиаст
-
Абе нейсе...
552 к.с. GAS POWERED

42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3