шумоизолация на врата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

шумоизолация на врата

Мнение от balien » 11 Апр 2007, 20:30

Здравейте,

Днес си разглобих корите на купето и изненада !!! :shock:
От 12 клампи бяха останали 5-6 здрави и крепежните елементи на клампите се бяха разлепили от кората. Залепих ги обратно смених клампите и кората стана като нова. Обаче между кората и вратата има нещо като пресован дунапрен това е парт номера 51488236693 на картинката е 13
Изображение
13 SOUND INSULATING DOOR FRONT LEFT 1 03/1997 51488236693 $19.86
Този изолационен дунапрен беше леко закъсан, което се оправи лесно обаче шок беше залепен за металните части на купето с нещо като болкит - лепкав силикон, който и сега си лепкаше, но от прахта беше станал на нищо. Опитах се да събера каквото е останало и да го намажа по врата ама не е достатъчно пък и не лепи вече така силно.
Ходих в Бриколаж и в Практикер и там ме гледаха като извънземно не са чували за такова лепило или силикон.
Не искам да го залепям със лепило или силикон защото после няма сваляне ще трябва да го скъсам.
Някой може ли да даде съвет какво да използвам ?!?!

Обещавам да почерпя ... :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 11 Апр 2007, 20:41

силикон ще капваш по 1 капка през няколко сантиметра (прецени какво е парчето) после лесно ще го махнеш/скъсаш като се държи на няколко "капки" силикон ;)

младши ентусиаст
Аватар

шумоизолация

Мнение от КУНИ » 11 Апр 2007, 21:14

И мен ме интересува тази шумоизолация че и моята има дефекти по нея. Дали е възможно да се поръча от оторизираните представители и ако някой е поръчвал нещо такова моля да сподели!

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
Мечтае да кара: bmw x5 '11

Мнение от don_mimo » 11 Апр 2007, 21:16

мен пак ми духа от уплатнението два пъти го махах и слагах и пак ми духа и при висока скорост 6уми
а относно колегата ми аз днес разглобяжах и този дунапрен не го залепих просто го монтирах :) ама явно е требвало да го залепя с не6то :)

6то непробва6 с двоинозалепва6то тиксо ..... верно 4е с времето 6те се разлигави ма поне времено ще закарпи положението :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от balien » 11 Апр 2007, 21:23

Stanchev написа:силикон ще капваш по 1 капка през няколко сантиметра (прецени какво е парчето) после лесно ще го махнеш/скъсаш като се държи на няколко "капки" силикон ;)

Няма да уплатни и ще пуска прах и шум...

Трябва да е плътно залепено по целия борд

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: шумоизолация

Мнение от balien » 11 Апр 2007, 21:24

КУНИ написа:И мен ме интересува тази шумоизолация че и моята има дефекти по нея. Дали е възможно да се поръча от оторизираните представители и ако някой е поръчвал нещо такова моля да сподели!

Гледах че е 35-6 лева в Дарукар но я нямат.
Дори и да е много скъсана лесно се залепва примерно с хубав изолирбан лента ;) НО как да се залепи е въпросът...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от balien » 11 Апр 2007, 21:26

накрая ще взема да нахакам верно БОЛКИТ ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 11 Апр 2007, 21:39

моя на шоферската го махнах защото не се държеше по същата причина, разлика не усетих. според мен много ама в много пъти по-съществено за шума (особено на дълго) е какви са ти гумите, а не дали на вратата която е метална и така и така предава трептене и звук, има една вътрешна 'изолация'

ентусиаст
Аватар
Кара: e60ka

bolkit

Мнение от krasi_bmw » 11 Апр 2007, 21:58

на боди се продава точно същото нещо ,на патрон е като силикона за пистолет ,мажеш и лепи остава си лепкаво и е добро пробал съм ,ако искате ще ви дам утре номера точно ...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 sedan

Мнение от furnata » 12 Апр 2007, 0:06

t0sh написа:моя на шоферската го махнах защото не се държеше по същата причина, разлика не усетих. според мен много ама в много пъти по-съществено за шума (особено на дълго) е какви са ти гумите, а не дали на вратата която е метална и така и така предава трептене и звук, има една вътрешна 'изолация'

:yes: И аз така
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318is COUPE M42

Мнение от PNR » 12 Апр 2007, 9:09

абе и аз мойте ги махнах и ако трябва да съм точен си духа и май ще трябва да се хвана и да залепя нещо отгоре пак май съм се спрял на Динамат но ще видим имам и едно друго предложение същотот като динамата но май ще ми е по евтино и пак е немско но това малко по нататак ;)
PNR@abv.bg
София
0888779546

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vase F1 » 12 Апр 2007, 9:43

Аз като човек който се занимава със звукозапис ще ви дам
малко насоки:
По ефтиният вариант е 10/15 мм дунапрен обикновен /жълт демек/
Другият вариант който сега ще дам е по добър, ;)
В дружба1 има една фирма
http://www.di-tradebg.com/
специално от Пловдив идва да си копувам разни изолации като правим разни студиа или помещения със силен шум
видовете дунапрен който предлагат са специални със специфични
звукопоглъщащи свойства и най важното във вашият случей не горят, за разлика от обикновенния дунапрен който при малка искра или
огарка от цигара не само че гори /тлее по точно/ но и е канцироген
и това го казвам от опит ;)

така че всеки избира какъв дунапрен да сложи :lol:

Има и трети вариант но той е много скъп и по добре човек да си купи оригинален дунапрен от Дару ;)
България над всичко
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: bolkit

Мнение от balien » 12 Апр 2007, 10:31

krasi_bmw написа:на боди се продава точно същото нещо ,на патрон е като силикона за пистолет ,мажеш и лепи остава си лепкаво и е добро пробал съм ,ако искате ще ви дам утре номера точно ...

Идеално ... давай да го пробваме това боди.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от balien » 12 Апр 2007, 10:34

t0sh написа:моя на шоферската го махнах защото не се държеше по същата причина, разлика не усетих. според мен много ама в много пъти по-съществено за шума (особено на дълго) е какви са ти гумите, а не дали на вратата която е метална и така и така предава трептене и звук, има една вътрешна 'изолация'

Не го приемай лична ама тия разсипници от БМВ си слагат излишни части по колата ей така да е по скъпа ?

Идеята на този дунапрен е
1 шумо изолация
2 чистота /на която аз много държа/
сигурно има и други функции за които сега не мога да се сетя

младши ентусиаст
Аватар

дунапрен

Мнение от КУНИ » 12 Апр 2007, 10:57

vase F1 написа:Аз като човек който се занимава със звукозапис ще ви дам
малко насоки:
По ефтиният вариант е 10/15 мм дунапрен обикновен /жълт демек/
Другият вариант който сега ще дам е по добър, ;)
В дружба1 има една фирма
http://www.di-tradebg.com/
специално от Пловдив идва да си копувам разни изолации като правим разни студиа или помещения със силен шум
видовете дунапрен който предлагат са специални със специфични
звукопоглъщащи свойства и най важното във вашият случей не горят, за разлика от обикновенния дунапрен който при малка искра или
огарка от цигара не само че гори /тлее по точно/ но и е канцироген
и това го казвам от опит ;)

така че всеки избира какъв дунапрен да сложи :lol:

Има и трети вариант но той е много скъп и по добре човек да си купи оригинален дунапрен от Дару ;)

Да наистина може и такъв вариант - с обикновен или с по-специален дунапрен. Обаче този който е в колите ни има щанцован релеф по вътрешната част на врата. И май оргиналдъ е най-подходящото решение.

Следваща

Назад към E36