Смяна на двигагел
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Смяна на двигагел
Привет! Имам 316и, интересува ме може ли да се сложи мотор на 318и и много ли е работата? Също така ме интересува на каква цена може да се намери такав мотор? Благодаря ви!
Преди да предприемеш цялото занятие си задай въпроса има ли смисъл да го правиш? Печелиш 200 кубика и 10/12 к.с., които най-вероятно и няма да усетиш. Карал съм и 316 и 318 ... според мен вървят еднакво.. Мен ако питаш няма ама никакъв смисъл това, което си умуваш ... Ако искаш да внедриш is мотор е по-оправдано, но след като направиш цялата "гимнастика" и теглиш финансово/нервната черта, дали няма да е по-добре да си продадеш настоящата кола и да си купиш по-мощна при положение, че тази не те задоволява.
Имам приятел, който кара 316 и му се въртяха подобни идеи, но го усетих о'време, че се чуди каква глупост да измисли ..
Имам приятел, който кара 316 и му се въртяха подобни идеи, но го усетих о'време, че се чуди каква глупост да измисли ..
- ivopicha
- ентусиаст
-
Аз до сега друга кола не съм карали тазе ми се вижда бая добра:)Върви се перфектно( за сега).Преди време четох тук, че 316 са със 200км. на километража, а моята е 220.Намирам и др. разлики с написаното там, да се надявам, че е някаква по- добра модификация.Обаче на 205 ми изключва- имало някакъв чип. Като се постопли ще я огледам по добре, че я имам от месец и не мога да и се накефя. Туртурело, донякъде има логика в това което си написъл, но нали знаеш, че всеки иска да му върви колата по бързо.Благодаря ти.
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
ivopicha написа:Аз до сега друга кола не съм карали тазе ми се вижда бая добра:)Върви се перфектно( за сега).Преди време четох тук, че 316 са със 200км. на километража, а моята е 220.Намирам и др. разлики с написаното там, да се надявам, че е някаква по- добра модификация.Обаче на 205 ми изключва- имало някакъв чип. Като се постопли ще я огледам по добре, че я имам от месец и не мога да и се накефя. Туртурела, донякъде има логика в това което си написъл, но нали знаеш, че всеки иска да му върви колата по бързо.Благодаря ти.
Здрасти ,аз бях в съ6тото положение като теб 316 Е36 1992, ами смених мотора и електрониката с 318ис и не се оплаквам

- ivopicha
- ентусиаст
-
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
ludiagsm написа: Здрасти ,аз бях в съ6тото положение като теб 316 Е36 1992, ами смених мотора и електрониката с 318ис и не се оплаквамструва6е ми 1500 лева вси4ко с монтажа
Много евтино бе

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
- Engi
-
Нощния ездач
-
- Кара: дългия по таван
- KUPETO
- кандидат ентусиаст
-
и аз съм сменял двигател но бях с М-42 и сложих м-42,смяната ми излезе 400 лв +1800 лв за двигатела!Сега имам и двигател който го продавам напълно оборудвам с документи за 1000лв! 

Пътят към АДА е обсипан с добри намерения!
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Dimitar написа:ludiagsm написа: Здрасти ,аз бях в съ6тото положение като теб 316 Е36 1992, ами смених мотора и електрониката с 318ис и не се оплаквамструва6е ми 1500 лева вси4ко с монтажа
Много евтино бе. Аз мислих, че ще е поне 4-5000. Това си струва донякъде - ти какъв сложи М42 или М44. А иначе да смениш двигател от 316i с такъв от 318i ще си остане човека само с играчката, нервите и похарчените пари.
M42

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Re: Смяна на двигагел
ivopicha написа:Привет! Имам 316и, интересува ме може ли да се сложи мотор на 318и и много ли е работата? Също така ме интересува на каква цена може да се намери такав мотор? Благодаря ви!
Пич ,разбираемо е ,че не те кефи как върви ,особено ако си карал М50/52 някога .. така че най добре го продай и си вземи 318is ili 320i ,ще ти излезе по евтино от смяна на двигател и главоболията ще са много по малко

- KUPETO
- кандидат ентусиаст
-
Re: Смяна на двигагел
Alexi написа:ivopicha написа:Привет! Имам 316и, интересува ме може ли да се сложи мотор на 318и и много ли е работата? Също така ме интересува на каква цена може да се намери такав мотор? Благодаря ви!
Пич ,разбираемо е ,че не те кефи как върви ,особено ако си карал М50/52 някога .. така че най добре го продай и си вземи 318is ili 320i ,ще ти излезе по евтино от смяна на двигател и главоболията ще са много по малко
Бартера му е решението .......

Пътят към АДА е обсипан с добри намерения!
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
14 мнения
• Страница 1 от 1