Supercharger za E46 320i

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Supercharger za E46 320i

Мнение от BBN » 05 Апр 2007, 14:04

Здравеите на всички, това е което открих за 320 Е46 :

http://www.koperformance.com/BMW/turbo_ ... harger.htm

дали има някои които може да го сложи ако го поръчам ? :help:

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 05 Апр 2007, 15:45

Слагачи и разбирачи много,
но сигурен ли си че това е
най-доброто, което може да се
намери, пък и цената му е :roll:

ако намеря време ще ти изровя
якои неща по-въпроса :idea:
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 05 Апр 2007, 16:07

Я по добре събирай за //M, а не се занимавай с глупости :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BBN » 05 Апр 2007, 17:58

na parviq vapros - mislq che e nai-efektivniq variant za povdigane na konete
na vtoroto predlojenie - M-kata na staro zapazena dali ima hubavi za po 25K evro?

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 05 Апр 2007, 19:07

http://www.activeautowerke.com/supercha ... 3/main.php - това като идея...

http://www.vf-engineering.com/ - тук ще ти бъде доста интересно, за мен лично те са едни от най-добрите ... макар, че не намерих 320i. :(
Последна промяна ICE на 05 Апр 2007, 19:46, променена общо 2 пъти

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BBN » 05 Апр 2007, 21:16

nqma 320i :( qvno v US tozi model ne se prodava....
-------------------------------------------------------------
Моля пишете само на кирилица, за да не бъдат трити вашите мнения. Ако нямате инсталиран кирилизатор, използавайте вградения във форума. Превключвателят се намира веднага след заглавната линия - синьо квадратче, върху което можете да кликате с мишката

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 06 Апр 2007, 8:12

Аз също съм фен на механичните
компресори и силно се надявам един
ден да забия един, но на една друга
кола.
Но възможностите са ми ограничени,
за това аз се спирам на Eaton M45,
който е за двигатели от 2 до 3 литра.
Хубаво е да вземеш цял кит, на някоя
реномирана марка, американците имат
доста опит с тия неща ;)
Аз лично бих си взел компресор втора
употреба, все пак таз техника е доста надежна
и лесно се рециклира, ще събирам частите лека
полека. Но това си е една химера ;)

Иначе евала за ентусиазма и за мен лично
си избрал правилния път за вдигане на
мощността на двигателя! Дерзай ;)
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 06 Апр 2007, 9:28

Абсолютно вярно! Аз имам някъде в колата разпечатка от такъв готов кит на основата на Итън,ще го потърся за ти дам адрса.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mom4e_s_BMW » 06 Апр 2007, 20:55

За съжаление компресорите от Америка няма да работят на българските бмв-та. Те са правени за американските мотори , които имат друг софтуер от този в Европа ( заради емисионните газове) .
Компресор е лесно да се вземе и се сложи , но трябва да си откачите бордовия компютър и го пратите на тунера , който сте избрали . Едно от условията на тунера , за да ви сложи всички параметри на въздух/гориво/искри е да има последния софтуер на БМВ от Америка.
Ето ви един уебсайт с производител от Европа , който не сте споменали , но пък има компресори за вас и софтуер и е близо до БГ.
http://esstuning.com/default.asp?c=shop ... at=101&id=
К&Н филтър , прозрачни корнери със сини крушки

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ВАЗ 2105
Мечтае да кара: Ferrari F40 LM

..

Мнение от bmw_bulgar » 08 Апр 2007, 0:35

Не си копуваите американски компресор за евро бмв. както вече бе споменато софтвера е друг. Ина4е мога само да кажа че компресорите са върха. Днеска карах е46 330 с АSA Американски компресор и ми се стъжни куто трябваше да се върна в моита 330ска (бес компресор)....
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

динан компресор

Мнение от mom4e_s_BMW » 08 Апр 2007, 16:00

bmw_bulgar написа:Не си копуваите американски компресор за евро бмв. както вече бе споменато софтвера е друг. Ина4е мога само да кажа че компресорите са върха. Днеска карах е46 330 с АSA Американски компресор и ми се стъжни куто трябваше да се върна в моита 330ска (бес компресор)....

Ти също може да си инсталираш компресор , само че на Динан . Така и така си почнал с тях . Ще ти важи и гаранциятапо този начин.

кандидат ентусиаст
Аватар

динан компресор

Мнение от mom4e_s_BMW » 08 Апр 2007, 16:01

bmw_bulgar написа:Не си копуваите американски компресор за евро бмв. както вече бе споменато софтвера е друг. Ина4е мога само да кажа че компресорите са върха. Днеска карах е46 330 с АSA Американски компресор и ми се стъжни куто трябваше да се върна в моита 330ска (бес компресор)....

Даже ще си спестиш по-трудоемката инсталация.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: динан компресор

Мнение от bmw_bulgar » 08 Апр 2007, 17:16

mom4e_s_BMW написа:

Ти също може да си инсталираш компресор , само че на Динан . Така и така си почнал с тях . Ще ти важи и гаранциятапо този начин.

Бих могъл ако имах М3. Динан не правят суперчаргер за 330ската. А дори и да правиха незнам дали 25-30 000 $ си струват за 300-350 кс. Предпо4итам да си спеста парите за колата и суперчаргера и вместо тва да си купа М3, или Порше. Тунинга на мойта е минимален. Самата кола има по спортно 4уство и хандлинга е много по добър. И още един плус е 4е може вече да развие максималната скорост на километража.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Supercharger za E46 320i

Мнение от bmw_bulgar » 08 Апр 2007, 17:28

BBN написа:Здравеите на всички, това е което открих за 320 Е46 :

сега погледнах страницата на ЕSS и забелязах че компресора които исползват за 320ката е на американската фирма ASA. Мояа прияател тъка има компресор и бордкомпутър тунинг на тази фирма. тя е доста надеждна :) такаче ако ти се дават 7000 евро и ако има кои да ти го инсталира даваи.....

ама също така си помисли какви отделни части ще трябват за тая работа. Не е само да къпиш компресор кита и да си готов. Винаги ще има нещо да бъркаш ко колата.

Другия вариант е да спестиш парите и да си купиш е36 М3 320 кс. А от компресора ще извадиш 240 кс макс.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Supercharger za E46 320i

Мнение от mom4e_s_BMW » 08 Апр 2007, 18:16

bmw_bulgar написа:
BBN написа:Здравеите на всички, това е което открих за 320 Е46 :

сега погледнах страницата на ЕSS и забелязах че компресора които исползват за 320ката е на американската фирма ASA. Мояа прияател тъка има компресор и бордкомпутър тунинг на тази фирма. тя е доста надеждна :) такаче ако ти се дават 7000 евро и ако има кои да ти го инсталира даваи.....

ама също така си помисли какви отделни части ще трябват за тая работа. Не е само да къпиш компресор кита и да си готов. Винаги ще има нещо да бъркаш ко колата.

Другия вариант е да спестиш парите и да си купиш е36 М3 320 кс. А от компресора ще извадиш 240 кс макс.

Едно малко уточнение. АSA GmBh е немска фирма и произвежда компресорите и охладителите , като после те се поемат от тунерите и ги пригодяват за съответните коли . ЕСС е норвежка фирма , Инфинитас е немска , Техник Енджинееринг са американци от Калифорния . Всички те са избрали да пригодят АСА турбомекс компресора на БМВ-та , като Инфинитас прави за Мерцедес и Крайслер. Ето директен линк към Инфинитас. Има е едно малко компресорче за 3900 евро , ама иначе са наистина 7000 с охладител.
http://www.infinitas-gmbh.de/shop/index ... acd01ebadf

Преди да сложиш компресор , трябва да направиш компресионен тест, тест с въздух под налягане на всеки цилиндър и електронен тест с лаптоп и софтуер . Тези тестове се правят , за да се оцени състоянието на колата. Те ще ти покажат дали и как ще държиш компресия и изобщо ще ти е от полза този компресор. Недей забравя ,че за пове4ето коне има нужда от подобрено шаси и подобрен съединител . Както каза и Булгар , все ще има нещо да човъркаш и я държиш непрекъснато в перфектно състояние.

Следваща

Назад към E46