Чип
Модератор: bum_bum
- Lunaticc 1
- младши ентусиаст
-
- Кара: 745i;740d;330xd;330i-Convertible
- Мечтае да кара: кока & цици
- Детайли за колата: с чип !!!
има сми от чипче,а що се отнася до това ако е запоен не е някъв проблем(щото ако беше Аудитата немаше да имат чипване) носи се на место презапоява се(с цокъл за да може ако иска клиента да си въстанови заводските настроики)и си свиркаш и си се возиш и като те подбере крастата става фъна,а с ОБД-то нещата са много по добре и по бързо става и по лесно се работи,а относно разхода при еднакво каране(спокоино) разхода спада защото горивните таблици са оптимизирани или иначе казано преработени по такъв начин че да се получава подобра горивна смес с по малко гориво при по ниските обороти,но това не значи видиш ли колега сложих си чип и са от 10,5 ми харчи 9,сигурно на много хора би им се искало,а иначе казано накратко:не забива нос,много по бързо се развърта,по бърза,по мощна,по добро доускорение става по различен автомобил не искам да убеждавам никого в това че е задължително просто на мене ми харесва и аз съм за а ако има мераклии нека драснат някое лично 

Чеп Туринг !
Мантинела Тунинг !!!
Леген Пауър Рейсинг !!!!!
Перални,Тостери,Миксери, и Гипсокартонь на ЧАСТИ !!!

Мантинела Тунинг !!!

- Hotch-Potch
- кандидат ентусиаст
-
furnata написа:Hotch-Potch написа:Абе момчета ако е запоен чипа към платката, какво правиме! То тва е егати лудата работа! Един чип има към 24-30 пина /крачета/! Има ли някой който да се заеме професионално със подобен случай - разпояване/запояване!?????
Я питай Лъчо дали ще ти го направи
абе то аз ще го питам ама вие първо ми кажете кой е той

а и все пак още не съм разглобил компа да видя дали е запоен чипа!!!!
Your brain has two parts: one is left, and the other is right. Your left brain has nothing right. Your right brain has nothing left!
- Alexbmw
- Кукуригуууу
-
- Кара: Луда Баба Яга
- Мечтае да кара: Още по-луда Баба Яга
Hotch-Potch написа:furnata написа:Hotch-Potch написа:Абе момчета ако е запоен чипа към платката, какво правиме! То тва е егати лудата работа! Един чип има към 24-30 пина /крачета/! Има ли някой който да се заеме професионално със подобен случай - разпояване/запояване!?????
абе то аз ще го питам ама вие първо ми кажете кой е тойпоне аз не се сещам!
Ако ти е сименс компа значи е запоен чипа

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Alexbmw написа:Hotch-Potch написа:furnata написа:Hotch-Potch написа:Абе момчета ако е запоен чипа към платката, какво правиме! То тва е егати лудата работа! Един чип има към 24-30 пина /крачета/! Има ли някой който да се заеме професионално със подобен случай - разпояване/запояване!?????
абе то аз ще го питам ама вие първо ми кажете кой е тойпоне аз не се сещам!
Ако ти е сименс компа значи е запоен чипа
Дали?

П.П.: Брезел отговаря на лични и то много отзивчиво.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- Lunaticc 1
- младши ентусиаст
-
- Кара: 745i;740d;330xd;330i-Convertible
- Мечтае да кара: кока & цици
- Детайли за колата: с чип !!!
и аз съм на мнението че ако е Сименс е запоен

Чеп Туринг !
Мантинела Тунинг !!!

Мантинела Тунинг !!!

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
turbo написа:
Ще се хванеш ли на бас?

- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
mzetz@mail.bg
Това мога да ви дам като координати и аз така се свързах с него!!!!
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"
- Lacho
- ентусиаст
-
- Кара: 525XD LCI
titikaka написа:mzetz@mail.bg

0878 500 286
Chip Tuning ПРОМОЦИИ EDC15; EDC16; EDC17; Имобилайзери; FAP & DPF OFF;
POWERED BY EVC/WINOLS & Alientech Kess & K-Tag
Chip Tuning ПРОМОЦИИ EDC15; EDC16; EDC17; Имобилайзери; FAP & DPF OFF;
POWERED BY EVC/WINOLS & Alientech Kess & K-Tag
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Honzik написа:turbo написа:
Ще се хванеш ли на бас?На моя PM още не е отговорил....
пича си е в БГ и май няма много време точно сега за нет

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ае аз му писах още, когато тая тема беше в зародиша си... не сега... както и да е, нека не разводняваме темата допълнително 

- bmw_e36_fen
- младши ентусиаст
-
Намерих за 325 чип за 50 долара дето гарантират 22 коня отгоре и махане на ограничителя за оборотите , ръгаш у лютеницата на 7000
- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
Brezel написа:ioshev.al написа:МОМ4ЕТА 6ТЕ ДАДЕТЕЛИ МАЛКО ИНФО ЗА ТОВА МОМ4Е ТЕЛЕФОН АКО ОБИ4АТЕ
Здравейте,
съжелявам че толкова късно пиша но до сега се борих с проблеми с интернета в Провинцията. Сега съм в БГ и докато си наглася нещата зор видях.
Казвам се Богомил и се занимавам с чиптунинг. Живея в Германия и от известно време (март 2006) пробно почнах да пращам тунингчипове към България. Първо бях малко скептичен но се оказа че повечето предрасъдаци за българите не са съвсем вярно и може да се работи.
Схемата е следната.
Ако някой се нуждае от чип може да поръча при мен. З да знам какъв чип е нужен за съответния автомобил са минужни 2 номера. Това са номера на компютъра на автомобила (номера на ECU-то) и номера на оригиналния чип или чипове (това се нарича Софтуеренномер)
Без тези номера не мога да се ориентирам и немога да пратя какъвто и да било чип. Преди време имаше някои които ми твърдяха ч чиповете при един мотор са еднакви и няма проблеми но не е така. Ако искате качаствен и съответстващ на автомобила ви чип ми трябват номера на ECU-to и Софтуерния номер.
За да проверите кой са вашите номера се налага да свалите компютъра и да прочетете номера. При БМВ има един бар код и под или над него е написан номера. При компютрите на BOSCH nomera винаги започва със 0261.... или 0281.... ето и един пример от едно БМВ.
това ограденото с червено е номера на ECU-to
След това отваряте компютъра (не се страхувайте неможе да повредите нищо ако не използвате груба сила) и прочитате номера на оригиналният чип. Значи върху оригиналния чип винаги има една лепенка с номер. Това е софтуерният номера от който се нуждая. Ето една примерна снимка но на тази снимка лепенката върху чипа не е оригиналната щото чипа вече е сменен.
при ТДС нюмоделите чиповете са два и са с поредни номера.
Така: След като знаете номерата на чиповете най трудното е свършено. Значи хубаво е ако имате възможност да правите и по някоя друга снимка но ми върши работа и само да препишете точните номера.
Пращате ми номерата по майл скайп лични съобщения или по телефона.
Аз проверявам дали имам чип за този мотор и компютър като се позовавам на дадените ми от вас номера (затова са и толкова важни) и ви отговарям дали имам чип. Ако имам чип пращам чипа на посочен от вас пощенски адрес. (адреса трабва да е пълен и с пощенски код за да не се загуби)
получавате чипа и го изпробвате. Ако ви харесва и сте доволни ви давам моята банкова сметка на която да се преведът парите.
Цените са 100 лева за атмосферен мотор и 150 лева за турбомотор.
ако обаче случайно има несъответсвие или някой е недоволен може без проблем да ми върне чипа (стига да не го е счупил до неизползваемост) Както писаха колегите по горе ако имам няколко вресий за даден автомобил пращам всичко ковто имам и вие си решавате кое ви устрйва най добре. Най често чиповете се различават по увеличаване на мощността и екологичност.
Ако имате въпроси можете да питате направо тук или на лични или както ви е удобно.
Контактите ми са
e-mail: mzetz@mail.bg
telefoni 0049 30 51067357 (домашен в Германия)
0049 176 29103222 (мобилен в германия)
0886878263 (мобилен в България но е валиден до около 8-10 януари след това се прибирам в Германия)
Мога да пращам чипове независимо дали съм в БГ или в Германия защото си взех доста техника със себе си понеже мислех че някой ще поръча междувременно. Принципно и преди време предлагах в този форум но интересът беше слаб а и хората не ми вярват и мислят че ще ги прецакам но все пак има доста членове на БМВ форума на които съм пращал.
Главно във VW форума предлагам защото там имам по обширна тема относно чиптунинг.
http://vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=16211&postdays=0&postorder=asc&start=285
За собствениците на автомобили след 2000 година мога да предложа и ОБД тунинг.
Значи да поясня. ОБД-тунинг е директно сменяне на софтуера с който работи автомобила. Колата се свързва с компютър посредством спецялни кабели (www.byteshooter.com) и през ОБД буксата (диагностичната букса) и се препрограмира ECU-то. Ефектът е както при класическият чиптунинг със смяна на чипа но при ОБДтунинга просто се сменя софтуера без да се сменя чипа и без да се пипа по ЕКУто. Не истават никъкви следи. Връщане на заводските настройки става за 5 минути. ОБД-тунинг е възможен главно при автомобилите произведени след 2000 година (общо казано). Цената е 200 лева. Мога да предложа следното: Уговаряме си час в района на София (може и около нея) срещаме се препрограмирам въпросният автомобил. Правят се тестове от собственика , И впоследствия плащането. Получавате и Оригиналния софтуер който може по късно да послужи за връщане на заводските настройки. Може да се осведомите колко горе долу струва такъв тип чиптунинг Относно качество и доволни клиенти можете да погледнете минали мнения в темата във VW форума въпреки че скоро я поизчистихме доста от спам и ненужни хвалби щото иначе много се размива съдаржанието. . Ако има технически въпроси как точно става и защо не става на по стари автомобили можете да питате.
Поздрави Brezel
да попитам като си правя диагностика на излизали ми номера на чипа
пише Bosh
Hardware : 0261200950
Software : 1267357108
дали това са цифрите които трябват когато си поръчвам чип при това момче не съм си свалял компа но да попитам това ли е