Внос на e46 - ДДС
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Внос на e46 - ДДС
Здравейте, след месец два мисля да внеса една е46-ца бензин, 316 или 318i. Смятам да я регистрирам на фирмата си за да усвоя някакво ДДС. Ще я вкарвам от Мюнхен - там имам познат дето внася коли по поръчка. Идеята ми е примерно там колата ако в mobile.de струва 6500 евро(примерно), от тези пари фирмата на познатия(която извършва препродажба) ще може ли да усвои нещо от възстановяване на данък и в крайна сметка тази цена ще бъде ли с включен ДДС за мен?(транспорта го плащам отделно)... Или пък ако продажбата се извърши директно на моята фирма - тогава какъв данък ще ми се признае от цялата работа?
Някой ако има опит и познания да сподели. Мерси много
Някой ако има опит и познания да сподели. Мерси много
- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Нищо няма да усвоиш просто защото вече тук не се плаща ДДС, преди се взимаше Германското ДДС защото го плащане и тук, сега на каквато и фирма да си купиш кола не си взимаш ДДС-то

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
- тони6600
- Палавника
-
- Кара: 320 D '03; Х5 Е70
Доколкото си спомням автомобила трябваше да бъде дизел и да не е акцизен и трябва да бъде купен директно от твойта фирма с цел - за представителни цели,май така се водеше но пак не ползваш условията за данъчен кредит на 100%.Най добре отиди в някоя митническа агенция и се посъветвай с тях,и със счетоводоството на фирмата ти.
- Пепинко
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
- Мечтае да кара: ///M
I.Voykov написа:Нищо няма да усвоиш просто защото вече тук не се плаща ДДС, преди се взимаше Германското ДДС защото го плащане и тук, сега на каквато и фирма да си купиш кола не си взимаш ДДС-то
Toва е така ако купуваш колата от физическо лице

Realize..
Real eyes..
Real lies..
7 мнения
• Страница 1 от 1