Смяна на шарнири...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Смяна на шарнири...

Мнение от Le Transporteur » 30 Мар 2007, 21:46

:help: Момчета здравейте,сменям си шарнирите и понеже утре ще ги монтирам на носача реших да поискам малко инфо от отбора.Интересува ме на външния шарнир пластината която е отдоло на дали ще издържи натиск на преса или да си направя приспособление което да натисне само втулката която се запресова в носача.Това е някой ако е сменял да пусне инфо.Със здраве на всички... :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
Мечтае да кара: bmw x5 '11

Мнение от don_mimo » 30 Мар 2007, 23:26

120lv струва носа4а сас 2та шарнира :) незнам дали си струва да си играеш и да ги пренабиваш шарнирите ... това ако сменяш 4-те шарнири? :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 30 Мар 2007, 23:48

Мимо ,като се замисля за цената на качествени шарнири носачът ти излиза 40 -50 лева,чудя се каква марка ти шътнаха,вероятно в Ауто-(минус).Иначе да ти кажа че така по усещам тръпката ,аз да си правя БМВ-то,а не някой нарочен за майстор.Лошото е че както каза веднъж Ачо(спореше с Драйвъра),няма нищо техническо в тоя подфорум ,има две три момчета фенове по тоците и толкова всичко друго е абонирано за сервиз...

ентусиаст
Аватар
Кара: E83 LCI, Е60
Мечтае да кара: BmW F06 M

Мнение от Enslaving_Lecher » 30 Мар 2007, 23:52

Le Transporteur написа:Лошото е че както каза веднъж Ачо(спореше с Драйвъра),няма нищо техническо в тоя подфорум ,има две три момчета фенове по тоците и толкова всичко друго е абонирано за сервиз...
Май си прав, но аз например не мога да дам отговор на подобен въпрос, и да - ходя на сервиз, просто защото нямам време сам да си сменям шарнирите например :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 30 Мар 2007, 23:58

Enslaving_Lecher написа:
Le Transporteur написа:Лошото е че както каза веднъж Ачо(спореше с Драйвъра),няма нищо техническо в тоя подфорум ,има две три момчета фенове по тоците и толкова всичко друго е абонирано за сервиз...
Май си прав, но аз например не мога да дам отговор на подобен въпрос, и да - ходя на сервиз, просто защото нямам време сам да си сменям шарнирите например :roll:

Ти си вътрешен :mhihi: човек.Аз всъщност никого не обвинявам,ама темите ми са на място тук ,но просто излизат тъпи :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: E83 LCI, Е60
Мечтае да кара: BmW F06 M

Мнение от Enslaving_Lecher » 31 Мар 2007, 0:03

Не са тъпи, а интересни, аз дори да нямам време сега сам да правя подобни неща, ми е много интересно да прочета как става, някой ден може да имам време :confused: , а за шарнирите с търсачката не излезе ли нещо, аз май преди време мярнах подобна тема, но не съм сигурен

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 31 Мар 2007, 0:18

Enslaving_Lecher написа:Не са тъпи, а интересни, аз дори да нямам време сега сам да правя подобни неща, ми е много интересно да прочета как става, някой ден може да имам време :confused: , а за шарнирите с търсачката не излезе ли нещо, аз май преди време мярнах подобна тема, но не съм сигурен

Прав си но въпроса ми е конкретен .Както и да е магарето в калта не оставям.. :mhihi:
Последна промяна Le Transporteur на 31 Мар 2007, 11:11, променена общо 1 път

Потребител
Аватар
Кара: Старо BMW
Детайли за колата: E36 320i

Мнение от gani76 » 31 Мар 2007, 8:00

Направи си приспособление иначе шарнира се деформира.Става лесно от тръба,а самото набиване е хубаво да се прави на преса.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 31 Мар 2007, 9:07

Пластините издържат ,трябва да се прави внимателно набиването да не подведат накриво .Задължително на преса . Аз моите така съм си ги сменял преди време .

Назад към E36