тропане фантом МРАЗЯ МАЙСТОРИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 28 Мар 2007, 0:29

Подобен проблем имах и аз и се оказа кормилната щанга, луфта бе малък в ябълката и не се усещаше при преглед на подемник, но при свалена щанга бе ясно осезаем
only rear wheel drive

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BateValcho » 30 Мар 2007, 11:46

Батка, имах подобно чукане и си строших главата да зяпам под колата. Нищо не разбрах. Един ден качвам една мацка (сега това е жена ми) и тя като чу тропането вика: Яааа, май ти се е разтегнала мека връзка. Останах опулен като жабок, но проверих и се оказа, че е точно това. Тракаше ми при завой и при спиране. Меката връзка е преход от колекторите към тръбата на ауспуха, провери я за всеки случай!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.President » 30 Мар 2007, 21:12

BateValcho написа:Батка, имах подобно чукане и си строших главата да зяпам под колата. Нищо не разбрах. Един ден качвам една мацка (сега това е жена ми) и тя като чу тропането вика: Яааа, май ти се е разтегнала мека връзка. Останах опулен като жабок, но проверих и се оказа, че е точно това. Тракаше ми при завой и при спиране. Меката връзка е преход от колекторите към тръбата на ауспуха, провери я за всеки случай!

И ако е от нея какво се прави, в смисал пречи ли да се кара така ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BateValcho » 03 Апр 2007, 15:18

Ne prechi, no drazni i moze da se usili tropaneto. Prosto auspuhovata tryba opira v edna shtanga pod kolata. No ako e tova problema, mislq, che s 35-40 kinta shte go opravish.
------------------------------------------------------------------------------------
Пиши на кирилица !!!
bmwdriver

Потребител
Аватар

Мнение от carcrasher » 05 Апр 2007, 10:26

И ако е от нея какво се прави, в смисал пречи ли да се кара така ?[/quote]
е нали и отзад тропа де! провери ли шенкелните втулки или на горните носачи към купето? много често се разбиват, а докато не ги свалиш- нямя хващане!
ЕЕЕ, АМА УЖАСНО СЪМ ГОТИНА!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от juro » 15 Апр 2007, 1:41

Момчета поради незнание на разни майстори и догатки на други проблема се реши по изпитания стар и типичен за мен начин :) смених всичко :). шарнирите и биалетките.
Та проблема отпред отпадна. Отзад пак си пука нещо и може и там така да реша проблема, защото явно инъче нама как щом всичко на вид е идеално.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от juro » 15 Апр 2007, 1:47

А меката връзка я бях сменил и нея, тоест и двидателя е почти целия нов, без турбото блока и главата :).
Така че вече съм цар в отстраняването на проблеми :):):). Просто сменям всичко и проблемите изчезват :) само че така е малко скъпичко :), но и най добрия подход не може без недостатъци :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

НО ПЪК ЕФИКАСНООООООООООО :):):):):):)

Предишна

Назад към E36