Теч на масло 318 тдс

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Теч на масло 318 тдс

Мнение от borom » 29 Мар 2007, 22:07

Колеги имам сериозен проблем с теч на масло на моето 318 тдс. Постояно се омаслява долната част на двигателя като теча търгва някъде от горе. Четири пъти ходих в сервиз и проблема си седи. Течеше масло от вакум помпата на сервото, след като я силиконираха спря да тече от там, но продалжава да капе. По мои впечатления тече от страната на турбината, но тя ми изглежда доста чиста. Впрочем над нея или под въздушния филтър има някаква гарнитура, която пречи да се види добре. Искам да попитам има ли вариант да тече през гарнитурата на главата, като се има предви, че гарнитурата е сменяна през ноември миналата година. Ако е спукана главата има ли някаква вероятност да изхвърля масло през гарнитурата и да олива двигетеля?
Някой може ли да помогне?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38
Мечтае да кара: Е38

Мнение от D.Pavlov » 30 Мар 2007, 10:58

Не , обикновенно тече от опръстена на нафтовата помпа №15 и го завърта отдолу по картера , не казвам че е от там просто може да провериш!!!
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=15
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 30 Мар 2007, 11:28

направо ме срази :shock: доливаш ли масло, колко :roll: вземи си измии двигателя, покарай малко, сляз и виж от къде тече. ако няма пряка видимост, има огледала ;) и моля ти се, не ходи пети път в този "сервиз" :mhihi:

Назад към E36