Питане за газова.Колко $

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 и A3
Мечтае да кара: Е90

Питане за газова.Колко $

Мнение от marty979 » 24 Мар 2007, 14:41

Поръчката за нов бимър е дадена вече, човека тръгва утре из Германия.Дал съм заявка за М43 и нищо друго.
Та въпросчето ми е /да се приготвя предварително де с $/ колко излиза една газова ,да кажем нова и втора ръка.Некви приблизителни цени?

старши ентусиаст
Аватар

Re: Питане за газова.Колко $

Мнение от Le Transporteur » 24 Мар 2007, 14:49

marty979 написа:Поръчката за нов бимър е дадена вече, човека тръгва утре из Германия.Дал съм заявка за М43 и нищо друго.
Та въпросчето ми е /да се приготвя предварително де с $/ колко излиза една газова ,да кажем нова и втора ръка.Некви приблизителни цени?

Да не стане като мен ,докато взех бимата не бях имал нищо общо с марката,не бях сядал в БМВ,викам си ше слагам газова и съм 'Ок.Като я взех,точно за една седмица се отказах,верно е че се бях насочил към газов инжекцион,а той е цифра...,а за втора употреба газова моя съвет е да се откажеш,самото слагане на газова в коша на БМВ е достатъчно голям компромис... :arrow:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от marty979 » 24 Мар 2007, 14:57

е аз още имам Е30.Знам все пак какво е да имаш Бимър ,ама малко по нанагорно ще ми дойде с бенц ,поне първата година.Ще имам да минавам около 100км на ден.
Давайте цени

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 24 Мар 2007, 19:08

малииии 100км на ден са си сериозно нещо, независимо градско или извън градско
според мен газовият инжекцион е идеален за случая, ама си е цифра все още :lol:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Бензин

Мнение от pinko_23 » 24 Мар 2007, 20:27

Приятелю не се засягай ама що тогава си копуваш БМВ, след като изминаваш 100км на ден както казваш ти по добре си вземи некой опел с газово или некоя китайска талига па да се возиш тънкжно и да изминаваш толкова много километри. а пък като се замислиш тези работи с газови инжекциони са скъпички, пък и данък до колкото знам се плаща на това чудо. абе незнам ти си решаваш това е моето мнение.
Няма начин да няма начин

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Бензин

Мнение от marty979 » 24 Мар 2007, 21:00

pinko_23 написа: вземи некой опел с газово или некоя китайска талига

:yes:
Мерси съм.
Мене около една година ще да ми е зора.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530dA touring,Е30 320i
Мечтае да кара: E30 кабрио с V8

Мнение от liort » 24 Мар 2007, 21:33

pinko_23 написа:Приятелю не се засягай ама що тогава си копуваш БМВ, след като изминаваш 100км на ден както казваш ти по добре си вземи некой опел с газово или некоя китайска талига .

Koлега защо пък да не си вземе БМВ Е36 като това му се кара и има възможност . Не виждъм проблем БМВ-то да се движи на газ. Лично аз съм виждал Q7-ца как я зареждат със газ на ОМВ. Която е доста по скапа от е36 и ....... други модели на нашата почитана марка. Всеки сам си решава как и с какво ще си кара колата.Все още не са гласували закон , че БМВ е забранено да кара на газ. :mhihi: . За цени на газови уредби , нормалните за инжекцион са около 450 и 550 лв. но имаи предвит , че след това се почва дебитомер , дюзи , и куп други неща, пада и малко от мощноста на колата . Газов инжекцион 1500 - 2000 лв. там ги нямаш тези проблеми колата си върви супер все едно си е на бенз. Успех и въобще не обръщаи внимание на мнения от сорта, че БМВ не е кола за работа , че не е кола която се кара на газ и т.н.
-Тате, татеее, от къде идват облаците?
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!

ентусиаст
Аватар

бензин

Мнение от pinko_23 » 24 Мар 2007, 22:25

Голега прв си всеки сам решава за себеси коя е най добрата алтернатива, но лично за мене пак казвам мое мнение не възприемам газта като алтернативно гориво за подобен род коли, верно че е по тънкажно, абе всъщност незнам колко е тънкажно що то пък после се отварят и други проблеми от газта, а пък немската инжинерна мисъл е изпреварила и то доста даречеме колите с заводска газова уредба.
Няма начин да няма начин

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 25 Мар 2007, 11:04

Точно ако минавам 100 км/ден ще държа да е с БМВ, макар и на газ! ;) Качествен газов инжекцион може да вземеш нов за около 1200 лв., които ще ти се изплатят за около 15000 км. При 100 км на ден, за половин година макс си спестил за уредбата. Пиши лс, ако искаш да ти дам адрес на сервиза, откъдето я знам тая цена, да не правим реклама. И само да вметна че тия хора слагаха миналата година газова на Кайен, честно :winky:
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от andro_venom » 25 Мар 2007, 11:38

И аз минавам по около 100-120 км градско на ден, И по едно време се замислях за газова обаче като си направиш сметка, трябва да минеш 70 000км за да си върнеш парите. Тва е тъпото
GTI Не Мерси! M Power

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Hotch-Potch » 28 Мар 2007, 20:21

Момчета аз не слизам от колата през деня, поне с това ми е свързана работата и не виждам как ще си купя специално Опел или неква друга талига, само за да ми е по-икономично! Аз карам компактче 1.6 на газ и според мен компромис с мощността не се прави! След поставянето на газовата не усетих да давам по-малко пари за гориво, даже парите си бяха същите, но усетих почти двойната разлика в изминатите километри!!! Верно са не е много гот ама все пак ми излиза по-евтино, а и не ме е срам да ходя, където и да било с колата!
А всички които са толкова против газовите, само не ми е ясно срам ли ги е или какво!!??
Момчета, ако на мен колата ми беше само за развлечение вечер, щях да карам поне 325 /например :D /! Не искам да обидя никой ама...

...всеки си знае на къф хал е нали така... :D
Your brain has two parts: one is left, and the other is right. Your left brain has nothing right. Your right brain has nothing left!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 29 Мар 2007, 10:32

Моля, колегите, които упътих на лс да напишат тук впечатления и разход/вървеж, след като монтират уредбите ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 29 Мар 2007, 12:26

Моята гори 10лв/100 км, а разхода на бенз и газ е горе долу същия с минимална разлика във вървенето. Само че уредбата си е слагана в Италия ...
_!_

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 29 Мар 2007, 15:23

Ми аз за малко да купя една такав ас БРЦ инжекцион, слаган в Италия, като я пробвах на газ си вървеше супер... Аз имах предвид колегите, които пратих за инжекцони по 1200 лв да споделят впечатления ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 29 Мар 2007, 17:20

pinko_23 написа:или некоя китайска талига

Само от последните 2 думи може да се разбере колко разбираш от коли :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Колега слагаи му газ спокоино,би му мамата,кво като е Бмв ;) Но и аз ти препоръчвам газов инжек.иначе както каза колегата-дебитомер,дузи.....Добре си се насичил към М43,дано и 318 да бъде ;)
За цени на газовия инж,преди 6 месеца струваше 1300лв(нов) за 4 цилиндров мотор,предполагам може да е паднал некоя стотинка,ама нз......обаче съм затрил линка с адреса на момчетата,единствено трудната задача е да сложат тенекиите(бутилка и тръбата)другото става бързо,но по принцип навсякъде ти казват да я оставиш за 1 ден и вечерта си я зимаш ;)

И разбирачите,Моля не спамете темата на човека с постове от типа"Бмв и газ няма","купи си опел за газ", и тем подобни глупости казани :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Помогнете на колегата,щом е преценил че иска Газ :arrow: газ

Следваща

Назад към E36