Помощ!Вода в фара...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Помощ!Вода в фара...

Мнение от Nightmare » 25 Мар 2007, 18:00

Ейсега слизам в гаража и поглеждам :shock: левия фар стъклото на капчици :confused: Направо не можах да повярвам.Вярно е че такъв дъжд валя сряда,четвъртък и петък а колата е била все по улиците ама никога преди не е имало вода в фара.Дали не се дължи на това че сменях мигачите скоро,макар че не съм барал въобще фаровете.Те нямат нищо общо...ама явно нещо е станало.Някой ако се е сблъсквал с проблема да каже 2-3 думи,че много гадно седи тая вода така по стъклото.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_e36_fen » 25 Мар 2007, 18:08

Добре де това с капчиците не е ли конденз ?

Потребител
Аватар

Мнение от Alfoso » 25 Мар 2007, 18:18

Нормално е.Особено ако я оставяш в гараж...вътршната страна на фаровете се замъглява доста.Обаче трябва да е загряла добре :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nightmare » 25 Мар 2007, 18:38

Да конденз е обаче аз до сега не съм виждал в моята кола а я имаме вече 2 години.Значи не е нищо особено.Наистина тея 3 дена колата не е спирала а пък дъжд валя и 3-те дена.И то по много.Значи да не се притеснявам. :P

ентусиаст
Аватар

фар

Мнение от pinko_23 » 25 Мар 2007, 20:35

бате аз имам сащият проблем ама в дясното стъкло първо ми казаха че ми е паднала амалгамата (каквото и да е това) оба4е после след дъжд или миене на колата вътре има капчици които се стичат и измиват замъгленото ама след известно време пак се образува конденза и пак същият х*й а се пробвах да сваля стъклото на фара ама не успях, също така ще съм много благодарен на някой който мойе да ми даде инфо как да сваля предното стъкло.
Няма начин да няма начин

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 sedan

Re: фар

Мнение от furnata » 26 Мар 2007, 0:10

pinko_23 написа:бате аз имам сащият проблем ама в дясното стъкло първо ми казаха че ми е паднала амалгамата (каквото и да е това) оба4е после след дъжд или миене на колата вътре има капчици които се стичат и измиват замъгленото ама след известно време пак се образува конденза и пак същият х*й а се пробвах да сваля стъклото на фара ама не успях, също така ще съм много благодарен на някой който мойе да ми даде инфо как да сваля предното стъкло.

По-добре не сваляй предното има и друг начин а иначе за конденза пробий някаде една дупчица да влиза въздух и ще се оправи ако не знаеш как пиши на ЛС
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: фар

Мнение от Nightmare » 26 Мар 2007, 0:40

furnata написа:
pinko_23 написа:бате аз имам сащият проблем ама в дясното стъкло първо ми казаха че ми е паднала амалгамата (каквото и да е това) оба4е после след дъжд или миене на колата вътре има капчици които се стичат и измиват замъгленото ама след известно време пак се образува конденза и пак същият х*й а се пробвах да сваля стъклото на фара ама не успях, също така ще съм много благодарен на някой който мойе да ми даде инфо как да сваля предното стъкло.

По-добре не сваляй предното има и друг начин а иначе за конденза пробий някаде една дупчица да влиза въздух и ще се оправи ако не знаеш как пиши на ЛС

Кажи кажи тука че и на мене ще ми е потребно май.Ако продължи така да кондензира...Напиши къде трябва да се пробие дупчицата. :help:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 26 Мар 2007, 4:16

Преди да пробивате дупчици, пробвайте следното: Отзад където се сменят крушките, махате капака и леко изваждате крушката на късите - колкото да може да се проветрява. Пускате икъсите и дългите и де що има да свети, изчаквате десетина минути или докато се изпарят капчиците, после затваряте отзад както си е било и тва е, при мен след това нямаше проблеми. Ако продължи да се появява конденз, значи е разхерметизирано. При мен конденза се появи, щото си сменях крушките на дъжд и явно е влезнала вода, но по посочения начин излезна всичката;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 sedan

Мнение от furnata » 26 Мар 2007, 9:44

Митко Ганчев написа:Преди да пробивате дупчици, пробвайте следното: Отзад където се сменят крушките, махате капака и леко изваждате крушката на късите - колкото да може да се проветрява. Пускате икъсите и дългите и де що има да свети, изчаквате десетина минути или докато се изпарят капчиците, после затваряте отзад както си е било и тва е, при мен след това нямаше проблеми. Ако продължи да се появява конденз, значи е разхерметизирано. При мен конденза се появи, щото си сменях крушките на дъжд и явно е влезнала вода, но по посочения начин излезна всичката;)

Да и така става ама всеки път да сваляш капаци ми е мързеливо пробил съм си дупчица и мирна ми главица :mhihi: :mhihi:
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 26 Мар 2007, 9:50

Кажи къде си я пробил, че вече мислех да купувам нови уплътнения :( десния фар не се изпотява, а левия се изпотява ако вали дъжд или я измия и само се замазва отвътре :evil:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530 da F11
Мечтае да кара: M5 Hurricane

Re: Помощ!Вода в фара...

Мнение от батекики » 26 Мар 2007, 10:51

а ако карам постоянно с пуснати фарове без да свалям крушки ще имали същия ефект?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Re: Помощ!Вода в фара...

Мнение от t0sh » 26 Мар 2007, 10:54

батекики написа:а ако карам постоянно с пуснати фарове без да свалям крушки ще имали същия ефект?

не

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nightmare » 26 Мар 2007, 11:29

SuPeR_FLY написа:Кажи къде си я пробил, че вече мислех да купувам нови уплътнения :( десния фар не се изпотява, а левия се изпотява ако вали дъжд или я измия и само се замазва отвътре :evil:
И моя само при дъжд май ги прави тея номера та ще пробвам както каза колегата,пък ако не ще се дупчи :mhihi:

ентусиаст
Аватар

фар

Мнение от pinko_23 » 26 Мар 2007, 11:41

Благодаря за инфото, 6те пробвам и двата метода и ще ви държа е течение.
Няма начин да няма начин

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 26 Мар 2007, 13:46

Писали сме много пъти по тая тема, ама айде пак. Това е проблем на Е36 през цялото време на производството, така че няма универсално и напълно лечение. Всичко изброено дотук има някакъв ефект, но по принцип конденза и изпотяването са безобидни. За 3,5 години два пъти ми е горяла крушка и не го отдавам на влагата. Така че не се плашете толкова. Ако пуска вода вътре във фара някое уплътнение, това вече е дуга работа...
Never mistake motion for action...

Следваща

Назад към E36