Сложен проблем май.....
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Сложен проблем май.....
Та значи когато сложа контактния ключ в ключалката и подам контакт плафона угасва, а когато спирам в момента в който върна ключа в изходна позиция за изваждане светлината в купето се активира.
До сега беше така и всичко е ок, но от тази вечер забелязах че светлината в купето не се стартира когато изгася колата и извадя ключа както преди. Трябва да отворя врата на колата и чак тогава, а това не е нормално защото преди не е била така. Предварително проверих че не е от копчето на самият плафон и незнам на какво може да се дължи, щом не е изгоряла крушка
Проблемът поне за мен е много странен и ако някой успее да помогне ша пие много бира на Еко
До сега беше така и всичко е ок, но от тази вечер забелязах че светлината в купето не се стартира когато изгася колата и извадя ключа както преди. Трябва да отворя врата на колата и чак тогава, а това не е нормално защото преди не е била така. Предварително проверих че не е от копчето на самият плафон и незнам на какво може да се дължи, щом не е изгоряла крушка

Проблемът поне за мен е много странен и ако някой успее да помогне ша пие много бира на Еко

- Cobra
- Turbo Pilot
-
- Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
- Мечтае да кара: Това което си карам
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Cobra написа:Комфорт модула в жабката е заминал може би
а при тези,които нямат такъв как работи по същия начин?

- Dimo
- баварски фанатик
-
И аз мисля че не е от него щото иначе си вдига стъклата с едно натискане на копчето и т.н.
Възможно ли е да е бушон??? И изобщо бушон за тази функция само има ли?
Или да е някакъв проблем в клчалката и да неможе да задейства датчика при изключване на контакта?
Възможно ли е да е бушон??? И изобщо бушон за тази функция само има ли?
Или да е някакъв проблем в клчалката и да неможе да задейства датчика при изключване на контакта?

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
Според мен е буксата на контактния ключ и аз съм я сменял щото е пластмасова и ми правеше проблем. Мисля че беше оригинална около 50лв. ( не съм много сигурен за цената)
Ето за това става въпрос:
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=30&hl=85
Ето за това става въпрос:
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=30&hl=85
- Dimo
- баварски фанатик
-
А възможно ли е ако е то тази букса, при завъртане на контакт всичко да е наред, да си светва таблото и да загасва плафона? Само обратното при изключване да не работи и да светва единствено ако отворя вратата?

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
По електриката на старите коли всякакви свръестествени явления са възможни... Особено, ако е употребявана на влажен климат. Тези ремонти са най-трудни за откриване и скъпи за отстраняване. Например купето ми стоя 2 дни в ДАРУ докато установят какво им е на ел.стъклата, та се шашкат от алармата. Така че, ако нямаш други оплаквания, не се занимавай да трошиш пари по това дребно неудобство. Ако все пак решиш да го правиш, моя съвет е да не даваш на кой да е да ти ръчка по ел. системата, щото после проблема с плафона ше ти се стори най-малкото дяволче 

Never mistake motion for action...
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530i SMG
При мен тази опция с лампата в купето работи само ако преди това съм карал на фарове,ина4е като карам без фарове след като върна клю4а не светва,но ако сам карал на фарове си светва.
- Dimo
- баварски фанатик
-
Leon май си прав, нещо от влагата е щото снощи се оправи само
Благодаря все пак на всички за съветите!

Благодаря все пак на всички за съветите!

- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
///MapTo написа:Cobra написа:Комфорт модула в жабката е заминал може би
а при тези,които нямат такъв как работи по същия начин?
до колкото знам не съм многог сигурен има няколко вида комфорт модули има и само за лампите в купето не е казано че щом не се вдигата прозорците нямаш никакъв модул мое мнение казвам не съм на 100% сигурен
PIPERKOV написа:При мен тази опция с лампата в купето работи само ако преди това съм карал на фарове,ина4е като карам без фарове след като върна клю4а не светва,но ако сам карал на фарове си светва.
Е само такова нещо не бех чувал.
Последното подобно беше че подсвета на копчето за фаровете е автоматичен и че като стане тъмно и сам се светка. Да не би и ти когато не си пускаш фаровете (сиреч като е светло) да не обръщаш внимание на плафона.
плафон
--------------------------------------------------------------------------------
При мен тази опция с лампата в купето работи само ако преди това съм карал на фарове,ина4е като карам без фарове след като върна клю4а не светва,но ако сам карал на фарове си светва.
- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
Re: плафон
krasi_bmw написа:--------------------------------------------------------------------------------

И при мен е така!!!
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2