Е36 318 Compakt = нестабилна ?!?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
54 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Е36 318 Compakt = нестабилна ?!?
Привет на всички горди собственици на тази уникална марка. От известно време насам, като наближи време да си взимам кола, съм пленен от магията на BMW(и с право
). Чета форума всекидневно въпреки, че не поствам (като си взема една красавица може би ще съм доста по-активен
). До скоро бях сигурен, че искам E36-тица, и по-точно 318is Compakt. 318 защото е горе-долу балансирана пък и като за първа кола не мисля да се изхвърлям по-смело, а Compakt, защото се кефя на Hatchbacka и визията му. (Доколкото знам, всички Hatchback са Компакти) Но обаче днес дочух мнение, че Компакта бил доста по-нестабилен от купето, защото е по-лек и особено задницата като е "рязана" и понеже е със задно и бил доста нестабилен в завойте и т.н. Особено по-мощното 318. Знам, че всеки си хвали неговото и много собственици на Компакти категорично ще го открекат, но много ви моля за наистина чесни отговори, защото ако до известна степен това е вярно, то май ще трябва да се преорентирам към купе. Нямам идея, доколко този слух е верен.
Поздрави на всички, много безаварийни километри и темите с проблеми във форума все повече да намаляват. Мерси предварително.

Поздрави на всички, много безаварийни километри и темите с проблеми във форума все повече да намаляват. Мерси предварително.

Последна промяна Tech0 на 23 Мар 2007, 14:41, променена общо 1 път
- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI, Е60
- Мечтае да кара: BmW F06 M
Ами аз съм карал компакт, но беше 316, а и го кътах, че не беше мой
, но както е 1.6 с 200
не забелязах проблем. Може би пак се стига до въпроса с поддръжката, но нека собствениците на компакт и купе да си кажат мнението 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Compact-а е 318ti
Coupe-то е 318iS
Иначе купето, както и Седан-а и останалите всъщност, без Compact, са си с Е36 задница т.е. ходова част.... при Compact-а се използва от Е30.... може от тук да има разлики и в стабилността... чувал съм, че Е30 е по-нестабилна от Е36...
нямам личен опит 

Иначе купето, както и Седан-а и останалите всъщност, без Compact, са си с Е36 задница т.е. ходова част.... при Compact-а се използва от Е30.... може от тук да има разлики и в стабилността... чувал съм, че Е30 е по-нестабилна от Е36...

- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI, Е60
- Мечтае да кара: BmW F06 M
Е май ни трябва дефиниция на нестабилност, защото те и Е30 и Е36 при дадени обстоятелства и настроения стават нестабилни 

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Един приятел имаше 316и Компакт и кахъри не е имал дори и зимата. Аз също съм го карал и усещането вътре си беше пак "БМВ"
По някое време сменихме задните амотисьори, но не заради нестабилност, а единия беше изтървал и взе да тропа. Така или иначе амортисьорът има живот някакъв и си се сменят и ако от заминали амортисьори някой е останал с погрешно впечатление за колицата...

По някое време сменихме задните амотисьори, но не заради нестабилност, а единия беше изтървал и взе да тропа. Така или иначе амортисьорът има живот някакъв и си се сменят и ако от заминали амортисьори някой е останал с погрешно впечатление за колицата...
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Enslaving_Lecher написа:Е май ни трябва дефиниция на нестабилност, защото те и Е30 и Е36 при дадени обстоятелства и настроения стават нестабилни
Ами дочувам, че в завойте се държи по-нестабилно, главно заради олекотената задница и заради задното.

- Christoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Xi
- Мечтае да кара: 760
Aко наричаме компакта нестабилен, значи наричаме всички Е30ки нестабилни. Разликата идва на фона на това, че при всички останали модификации на Е36 има допълнителна щанга на задния мост, която увеличава стабилносста в завои. При Е30 и компакт съответно тая щанга я няма.
Лично моята теория е, че каквото е било залежало по халетата след '91(като спират Е30) са решили да го оползотворят и хоп! Компакт
Лично моята теория е, че каквото е било залежало по халетата след '91(като спират Е30) са решили да го оползотворят и хоп! Компакт

E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Re: Е36 318is Compakt = нестабилна ?!?
Tech0 написа: ....... особено задницата като е "рязана" и понеже е със задно и бил доста нестабилен в завойте и т.н.
Пак някой пръскащ се от завист хейтър се е изказал "много компетентно" ...

ПС: Завистници долни в нашата татковина, с лопата да ги ринеш,
не спират да плюят по бимите.....,
изпаднат ли им обаче малко повече точки,
с 200 са изтрелват да купуват бима
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Пичове само едно не ми е ясно недостатък ли е това че по лесно тръгва настрани
Аз имам и Е30 и Компакт и двете тръгват много ма много по лесно с вратите от една Е36 седан или купе
Всичко е до шофиорлък според мен нормално е хора които винаги са карали коли с предно да ги е страх и да им е некомфортно когато живота потече настрани
Всико зависи от окачване гуми и тн.
И въпреки всичко компакта си доста стабилен на сухо.
На сняг и лед тръгва много рязко и ако не си опитен или го караш за пръв път може да се завъртиш,но определено е доста рязък и се кърши изключително бързо.
Е30-ката ми е със шпер ,а компакта без и въпреки това е почти същото на мокро.
На сухо Шпера Рулира

Аз имам и Е30 и Компакт и двете тръгват много ма много по лесно с вратите от една Е36 седан или купе

Всичко е до шофиорлък според мен нормално е хора които винаги са карали коли с предно да ги е страх и да им е некомфортно когато живота потече настрани

Всико зависи от окачване гуми и тн.
И въпреки всичко компакта си доста стабилен на сухо.
На сняг и лед тръгва много рязко и ако не си опитен или го караш за пръв път може да се завъртиш,но определено е доста рязък и се кърши изключително бързо.
Е30-ката ми е със шпер ,а компакта без и въпреки това е почти същото на мокро.
На сухо Шпера Рулира

- bawarka
- Красива и екстремна
-
- Кара: bmw 328
vld написа:Всичко е до шофиорлък според мен нормално е хора които винаги са карали коли с предно да ги е страх и да им е некомфортно когато живота потече настрани
Не е вярно тва

- bimbolet
- младши ентусиаст
-
- Кара: Старо BMW
- Мечтае да кара: Ново BMW
.....ти с тази теория изби рибатаChristoff написа:Лично моята теория е, че каквото е било залежало по халетата след '91(като спират Е30) са решили да го оползотворят и хоп! Компакт

Последна промяна bimbolet на 17 Яну 2008, 14:44, променена общо 1 път

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
bimbolet написа:.....ти с тази теориа изби рибатаChristoff написа:Лично моята теория е, че каквото е било залежало по халетата след '91(като спират Е30) са решили да го оползотворят и хоп! Компакт![]()
![]()
Ми аз съдя по мене си

Когато тръгне аз и давам още повече газ и направо получавам душевна чекия с дубъл оргазъм и гледам да я задържа максимално да лъзга

А като возя някой FWD фен много бързо се лови за дръжките и натиска спирачките на пасажерското

- 4a4i
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39
- Мечтае да кара: лагерница
- Детайли за колата: touring
...
Christoff -4о, от това с халетата по голяма простотия не бях 4увал..на теб маи и зил ще ти поднася.що се отнася до вапроса на колегата-да, поднася си компакта,особено ако караш с гуми като балатум,особено зимата.ако те е страх от това вземи си калибра.бмв не си ли върти задника....
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Абе няма такова нещо. Колата си е добре - с по-широ4ки гуменки немаш ядове в завоите. Карал съм и 316и(седан) и не мога да кажа 4е има неква голяма разлика. Малко по-лесно завърта гуми КОМПАКТА
и само едно ше ти кажа - Реал карз гоу Реар Ъиъл Драйв 

54 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4