Махане на катализатор.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Махане на катализатор.
Вчера открих че катализатора ми е запушен и отидох на майстор , той ми каза че ако искам може да ми сложи 2 гърнета и ще ми промени звука. Казах му да действа и след 5 часа ще дойда. Прибирам се и си мисля сега какво ли е сложил направил я е като няко астра от надежда да ручи и е сложил кюнеца, обаче като си взех колата направо ахнах, станала е супер , има цяло гърне и някаква малка приставка и звука на колата съвсем леко се е променил, малко повече си реве но в нормата. Неможах да повярвам колко голяма разлика има като махнах катализатор и сложих 2 гърнета. И разхода даже ми спадна малко:) Мерси за всички съвети и мнения преди да го направя. Много съм доволен:)
Мнение на потребителя БМХ от друга тема, което напълно подкрепям :
Сериозна критика към всички, които са си махнали катализатора- за няколко кончета отгоре, разсипвате въздуха на милион и половинен град. Помислете над това внимателно, въпреки че се съмнявам мнозинството от Вас да разберат сериозността на проблема.
Ако е толкова зор за тази допълнителна мощност, просто сипвайте високооктанов бензин или доливайте добавки за повишаване на октановото число.
Аман от български "далаверки" ..

Сериозна критика към всички, които са си махнали катализатора- за няколко кончета отгоре, разсипвате въздуха на милион и половинен град. Помислете над това внимателно, въпреки че се съмнявам мнозинството от Вас да разберат сериозността на проблема.
Ако е толкова зор за тази допълнителна мощност, просто сипвайте високооктанов бензин или доливайте добавки за повишаване на октановото число.
Аман от български "далаверки" ..

- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
така е, но като е запушен така или иначе не пречиства нищо, а колата се спъва и гори повеч-->замърсява повече
как да не го махне човек, а хилядарка за нов на никой не му се дава

за катализатора
какво да кажем за градския транспорт един стар автобус замарсява за един ден толкова колкото едно бмв за една година 

Re: за катализатора
qnko написа:какво да кажем за градския транспорт един стар автобус замарсява за един ден толкова колкото едно бмв за една година
Отново отогвор на БМХ на 1:1 същия коментар като твоя :
Не смятам да ти отговарям в детайли. Само ще ти кажа, че този вид мислене е широко разпространено в България (за съжаление), изключително посредствено, крайно елементарно и в крайна сметка разрушително в пряк, и преносен смисъл на думата. Без лични чувства и без да се обиждаш от това.
P.S.: Както писах, малцинство от Вас ще разберат за какво всъщност говоря. Надявам се да реагират адекватно. Що се отнася до останалите- да следват стадото и да не се отклоняват от праволинейното движение...

за катализатор
глупаво е да дадеш 1000 лв за катализатор и не познавам някои които е дал
за 1000 лв си взимаш един ксенон и някое готино дискче. и мисля че повечето колеги от форума са на моето мнение

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
balien написа:Hristo написа:така е, но като е запушен така или иначе не пречиства нищо, а колата се спъва и гори повеч-->замърсява повече
Като не можеш да дадеш хилядарка, не караш БМВ или съм се объркал нещо?
яко си се объркал ... гледам нов си ше свикнеш ... само не се впрегаи много че нема ефект

чети и се забавляваи

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Темата е дискутирана многократно.Вече има катализатори за по 250 лв.
и рано или късно ще ни накарат да караме с тях
и рано или късно ще ни накарат да караме с тях

13 мнения
• Страница 1 от 1