избор на кола

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 19 Мар 2007, 21:33

Ти хем искаш голям х*й да те е*е, хем да не те боли, ама не става то така :mhihi:
Като ти се дават 5 бона, си купи голфетка, или фастричка за 3-4, дай 500 за консумативи, дай още 500 за документи и си готов.
И двете (особено голфа) са масови, значи части се намират лесно и евтино (!)
С риск да не ми харесат изказването останалите -Golf 3 TDI GT 110 коня е май, един приятел имаше, вървеше много прилично, особено след 2500 об/мин-1, гореше малко - 100 лева, 1000 км при тогавашните цени на нафтата (1,50+).
Един друг пък има астра с мотор исузу, гори 4-4,5-5/100, зависи дали той я кара или баща му и си върви 150 безпроблеми, до 190 стигала.
И е30 не искаш, старо било... Ми земи си е36 316 седанче, смени му вал, повдигачи, кобилици (към 1000 лева) и после като чуеш "бмв" да ти се повръща. Колегата по-горе е казал, че евтиното излиза скъпо, ама не всеки го осъзнава това.. Успех с покупката.

ПС: Първото изречение от поста ми си е точно на мястото.
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

Потребител
Аватар

Мнение от karame » 20 Мар 2007, 0:57

стига сте го уркали моето е 92г 320 само клима няма и от една година го карам сам минал 35000км и не ми е дало никакжа ама никакжа фира а за една екстра да ти подгряба дупето о6те 2000лж няма смисал а и има баткобци продажат на сметка само познати да има6

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 20 Мар 2007, 2:46

bobolink написа: Който не е карал BMW, никога няма да го разбере!

Тука горе е казано ,ако не искаш да усетиш кола през живота си,отивай към друг форум... :winky:.Ако си фен на колите и ще си я поддържаш,слушай бацетата,те знаят и са прави.Ако ще си мундар спрямо колицата и няма да ти пука у къф леген си зимай за 3-3500 и си окей... :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 20 Мар 2007, 3:17

Nightmare написа:Тва става само за каране и за нищо друго.Според мене си е 1 м40 2 няма грам екстра(аз не съм виждал такъв салон никога) даже и оборотомер няма :shock: бяла мн грозно (мое мнение) и незная ти си решаваш ама тва си е за някой дет въобще не му пука кво кара и дали върви и тн...
Хъъъъъъ ся забелязвам та тва дори и часовник няма :shock: :shock:
няма толкоз бедно оборудвано е36 :shock: Никога не съм виждал чак пък толкоз...

Има, имааа - на мястото на оборотомера. И то голям часовник е! :winky:
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

ентусиаст
Аватар
Кара: E83 LCI, Е60
Мечтае да кара: BmW F06 M

Мнение от Enslaving_Lecher » 20 Мар 2007, 5:01

Първо, това бялото е е?ати немотията, екземпляр, който е срам за Е36-те :evil: , второ подкрепям думите на всички колеги по-горе, особенно на t0sh и Andronoff - хората са казали, не питай старило, а патило. Не знам, колата първа ли ще ти е, но ако да по-добре някоя отиваща към морално остарелите, масова с лесен набор на резервни части и здрава, визирам голф 2. Като я учукаш и натрупаш опит и да я хвърлиш те боли х?я. Но да тръгваш примерно с Е36 за около 5000лв. е голяма грешка, още повече от Бг. Аз преди няколко дни гледах тук във Варна един кабриолет за колега от форума (X-citer) за 13400 и беше пълен трошляк, какво остава за 5000?!? Ще я вземеш и ще виси пред блока, щото нема кинти за ремонт, няма да трупаш стаж, ако не е в гараж може и да почнат да я крадат, а и да я оправяш ще излезе златна. На мен първата ми кола беше Е30 :twisted: (по-добрата алтернатива пред голф2) и си имах малките "приятни" изненади, щото спестих 1000лв. при покупката. После налях още 1400 ;) Ако пък не ти е първа, търкаляй градския транспорт, докато посъбереш още малко пари и така. Знам, че идва лято и е кофти да си пешком ;)

Потребител
Аватар
Кара: е36 318 ТDS Touring

Мнение от TaPuKaTa^ » 20 Мар 2007, 12:22

Благодаря на всички за мненията.Значи предстои ми да си купя първа кола.А за ошлайфането мисля че съм се ошлайфал.Не съм карал кой знае колко.От половин година имам книжка и съм минал около 10000 км.Все още карам на татко колата :uups: Рено 19 но какво да направя ... като нямам достатъчно пари.А колкото до Голф2-ката почти всеки ден се возя в такъв,но истината е че съм влюбен в E36 и не искам да чувам за други коли.Явно ще продължа да карам на татко колата докато не събера повечко пари за да си купя моята мечта :uups: Благодаря още веднъж ... Поздрави ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nightmare » 20 Мар 2007, 12:34

turbo написа:
Nightmare написа:Тва става само за каране и за нищо друго.Според мене си е 1 м40 2 няма грам екстра(аз не съм виждал такъв салон никога) даже и оборотомер няма :shock: бяла мн грозно (мое мнение) и незная ти си решаваш ама тва си е за някой дет въобще не му пука кво кара и дали върви и тн...
Хъъъъъъ ся забелязвам та тва дори и часовник няма :shock: :shock:
няма толкоз бедно оборудвано е36 :shock: Никога не съм виждал чак пък толкоз...

Има, имааа - на мястото на оборотомера. И то голям часовник е! :winky:
:banghead: Верно бе аз гледам на централната конзола чи няма и са заблудих да са е** :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325i
Мечтае да кара: 650i

Мнение от bELiAr » 22 Мар 2007, 16:18

Нещата са малко по различни ... колегите ги е яд ,че станаха без пари бмв тата и затва изкуствено надуват цените ...(ддс няма те още по 7-8 000 им искат) то хубаво да си надуват ... ама като им кажеш ,че братчед ти си я е зел по хубава по нова и с повече екстри за 2-3 лева по малко от колкото струват и аиде боклук било а не се гледат продават разни мизерии с по 1-2 екстри и "мойта е най-хубавата 1 милион лева на пенсионер е".Най-добре ако имаш познати в братската страна зимаш 1 торба сандвичи отиваш на гости и там ако не си избереш ще си най големия балък :D фрашкано е с коли а точно от 10-4 годишните се чудат как да се отърват и с малко пазарлък си ок.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530i Touring
Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
Детайли за колата: току що излязла от завода! :)

!

Мнение от turboto » 22 Мар 2007, 16:50

bELiAr написа:Нещата са малко по различни ... колегите ги е яд ,че станаха без пари бмв тата и затва изкуствено надуват цените ...(ддс няма те още по 7-8 000 им искат) то хубаво да си надуват ... ама като им кажеш ,че братчед ти си я е зел по хубава по нова и с повече екстри за 2-3 лева по малко от колкото струват и аиде боклук било а не се гледат продават разни мизерии с по 1-2 екстри и "мойта е най-хубавата 1 милион лева на пенсионер е".Най-добре ако имаш познати в братската страна зимаш 1 торба сандвичи отиваш на гости и там ако не си избереш ще си най големия балък :D фрашкано е с коли а точно от 10-4 годишните се чудат как да се отърват и с малко пазарлък си ок.

Ами айде посаветвай го коя по-еФтина баварка да си земе... Па ние ше си ги държим цените... С Теб специално моа да споря на тая тема много сериозно. Вярвай ми накрая ще се окажа абсолютно прав. Останалото е късмет като във тото - то

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 22 Мар 2007, 17:54

bELiAr написа:Най-добре ако имаш познати в братската страна зимаш 1 торба сандвичи отиваш на гости и там ако не си избереш ще си най големия балък :D фрашкано е с коли а точно от 10-4 годишните се чудат как да се отърват и с малко пазарлък си ок.

1. Ma познати нямаш....
2. Поне си голям тарикат, тръгваш с автобуса и си гъзар... ше се върнеш с кола.... търкаляш се 32 часа...
3. Ама не те бива много-много в избора на коли.... така де, не им разбираш. (ти ако разбираше, щеше да си видиш и някоя от тук и нямаше да се правиш на гъзар, че можеш да си купиш и сам от чужбина... за кво да ходиш чак до там. P.S. - "тук" не значи непременно София...!).
4. Ходиш гледаш, ходиш гледаш, ма що така нито една не е минала TUV и продавача говори на развален немски... чудно... вече 5-ти ден обикаляш и нещо нямаш късмет, а сандвичите ти свършиха.... трябва да вадиш от скътаните евра за скъпите храни там... лоша работа...
5. Решаваш, че най-добре ше стане от автокъща.... ма са кат не разбираш нещата "под капака...".. а и тоя от Habibi Autos нещо не ти вдъхва доверие, като ти разправя, че оная 320-ка там за 2000 Euro била перфектна... щото левия калник имаш чувството, че е по-светло син от десния...
6. Както и да е, решил си, че с кола ще си тръгнеш... харесваш някоя... и без това не ти се дават толкова много пари за ядене, че да останеш още няколко дни.... купуваш я.... абе далавера си е... взе я тънко...
7. Седиш до колата на аутобана и се чудиш що така стана.... не само, че спирачките отказаха, ми отпред какво така лошо трака.... кофти работа.... дали пък не се оказа, че си по-балък като се юрна сам да си купуваш кола.... още повече като не са ти ясни нещата.....
8. Колко ли струва един репатрак до България...? Май се прецаках драво... да си бях поне пуснал Roaming на телефона.... мамка му....

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 22 Мар 2007, 17:57

Honzik написа:....

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Къртиш бате :yes:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 22 Мар 2007, 18:03

Пич за 5000лв. по добре не зимай БМВ , ако не е е30. Просто само ядове ще береш. По него всичко е скъпо , а и не подценявай разхода на гориво (баси ненормалниците 1.70 дизела :( ) По добре се ориентирай или към е30 или към некоя друга марка. Въпреки че е БМВ форум тука по-добре да не те насърчаваме да зимаш нещо като онова белото 316, просто нема смисъл. Не че е голо като пушка , че сигурно нещо не му е наред... Няма да рискувам да ти препоръчам нещо , защото до 5000лв. ми идват наум само фАСТРИ и Голфове . Според мене избора е е30 :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бас Барабас

Мнение от Яро » 22 Мар 2007, 18:36

Колега, с тоя прецизен анализ си стигнал до просвещение - е36.За мен лично аудито е доста тясно, но все пак всеки сам си решава.Питаш за кола, но не искаш да ти предложат нещо.Малко ме учудва това ама ти си знаеш.Първо все пак вземи се повози и покарай по възможност в модел кола която си харесал.От там 90% ще си решил кво искаш.Въоръжаваш се с търпение и добър майстор или сервиз и започваш обикалянето.Това е моя съвет.И ако е е36 според мен поне 318, без да обиждам или да се подигравам с колегите с 316.Тука http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 6&start=30 може да видиш аз откъде тръгнах и докъде стигнах.
Успех ;)

ЕДИТ Друг е въпроса, че за 5000 трудно ще намериш читава е36ца.
Всеки шут в задника - крачка напред!
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 22 Мар 2007, 22:28

Тъкмо се прибирам от "оглед" на едно 320i с М50B20.... по VIN е '93, собственичката твърди, че мотора е сменен '97 в Дару... имала докменти....

Та за колата: червена (неметалик), -троника с врътките, малкия борд (не работи както трябва), кожен салон (приличен според мен, може да се освежи и да стане като нов), две въздушни торби... искат й се 6000лв....

Та какво се откри по колата:

- както написах борд-а не работи как трябва, ма т'ва айде - бели кахъри.
- ел. регулирането на фаровете не работи - бели кахъри.
- ръчката на скоростите ако я дръпнеш малко повече и ти остава в ръката - всички "зъби" са заминали.
- лампата на торбата(-ите) свети - опаааааа.....
- лампата на ABS свети - опааааа (пробвано, колелата блокират)....
- някои от лампите по таблото не светят - айде, пак бели кахъри...
- двигателя отпред има омасляване отпред, ма на тъмното не успях да го осветя добре, че да видя от къде може да идва...
- окачването като за 5мин возене не обади големи проблеми...
- генерацията е доста шумна, или има някъв накрайник, или нещо е пипано - бучи си (според мен готино).
- забележки по боята дори не успях да погледна, тъмница голяма.

Друго за момента не се сещам... иначе колата върви приятно, мисля колкото моята.... съединителя е добре набира се прилично....

Пиша всичко това, за да има в предвид автора какво представляват повечето Е36 за тези пари.... сега на тази сигурно като се пусне на диагностика и се види по-обстойно отдолу ще излезне още нещо... ма дори и на 5к да се смъкне цената (не е ясно дали ще се навие)... така или иначе тия неща ще трябва да си ги направиш, особено ABS-а.... и цената й ще отиде над 6000 задължително... Щото това омасляване отпред си мисля, че не е няква дреболия...

ентусиаст
Аватар
Кара: E83 LCI, Е60
Мечтае да кара: BmW F06 M

Мнение от Enslaving_Lecher » 23 Мар 2007, 0:30

bELiAr написа:Нещата са малко по различни ... колегите ги е яд ,че станаха без пари бмв тата и затва изкуствено надуват цените ...(ддс няма те още по 7-8 000 им искат) то хубаво да си надуват ... ама като им кажеш ,че братчед ти си я е зел по хубава по нова и с повече екстри за 2-3 лева по малко от колкото струват и аиде боклук било а не се гледат продават разни мизерии с по 1-2 екстри и "мойта е най-хубавата 1 милион лева на пенсионер е".Най-добре ако имаш познати в братската страна зимаш 1 торба сандвичи отиваш на гости и там ако не си избереш ще си най големия балък :D фрашкано е с коли а точно от 10-4 годишните се чудат как да се отърват и с малко пазарлък си ок.

:kuku: :help:

ПредишнаСледваща

Назад към E36