Завиване на волана при спиране
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: дърпане
krasi_bmw написа:като си решиш проблема ,кажи кав е бил ,че стана боза ........ще взема да си сменя работата
Ами не знам как ще установя проблема, щото сега, след смяната на летния комплект джанти и гуми проблема с дърпането при спиране изчезна и ако кажа на мяйсторите, че ми е дърпала при спиране, а сега, след смяната на гумите - не, ще ме изгледан с недоверие

Просто ще трябва да ми проверят изцяло предницата, че оная седмица, когато имаше 1-2 дни силни ветрове и пътувах по магистралата, едва одържах колата в праволинейно движение. Шарише по пътя и ме беше срам от другите шофьори. Все едно, както когато се изпреварва тир по магистрала с голяма скорост, колата се отнася малко в страни в момента на изпреварването.
То е нормално при силни ветрове колата да не е достатъчно стабилна, но да ме затруднява да я одържам и постоянно да изравнявам посоката на движение, все едно съм на рали ... еее това не е нормално.
Тогава имах един разбит шарнир, но сега съм с нови и не знам проблема с вятъра дали го има още.
Но щом едното колело още има малко луфт, сигурно проблема ще си остане.
Ще видим .... тия дни ще я карам на лекар.
- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI, Е60
- Мечтае да кара: BmW F06 M
сложи пак зимните гуми,обаче им смени местата-лява и дясна,ако няма проблем,значи проблема идва от гумите.И все пак нека ти ги балансират на ново-и зимни и летни и мини стенд.Аз задължително при смяна на гумите минавам стенд и ми правят леки корекции.Иди и на друг "майстор"
По-добре корем от бира,от колкото гърбица от работа!
- kralchev_i
- Потребител
-
- Кара: E39
- Мечтае да кара: G30
Re: Завиване на волана при спиране
Малко е стара темата, но от 2-3 месеца имам и аз същия проблем. Независимо дали на път с вираж и на абсолютно прав участък, при почти всяко натискане на спирачките, колата завива предимно наляво и рядко надясно, като волана прави половин оборот.
Окачването отпред е в ред - поне така казаха от 2 сервиза.
Смених и тампоните на задните носачи по препоръка на майстора, защото можело да е от тях. Тампоните бяха сменени и по друга причина, която също остава неразрешена - странно тропане отзад на дясно колело.
Уви проблемите си останаха.
На стенд при натискане на спирачките, лявото започва да спира с 3% по-рано от дясното, но после се изравняват. Така и не могат да установят от какво е.
Колата е М40, с барабани отзад.
Моля помагайте.

Смених и тампоните на задните носачи по препоръка на майстора, защото можело да е от тях. Тампоните бяха сменени и по друга причина, която също остава неразрешена - странно тропане отзад на дясно колело.
Уви проблемите си останаха.
На стенд при натискане на спирачките, лявото започва да спира с 3% по-рано от дясното, но после се изравняват. Така и не могат да установят от какво е.
Колата е М40, с барабани отзад.
Моля помагайте.
- Monoid
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW ///M335i
Колега правил ли си реглаж преден мост ? И сигурен ли си че предницата ти не е разкрачена ? Аз имах такъв проблем самоче го имаше и в движение , колата дърпаше на ляво , а като спирам направо си завиваше. Направих реглаж преден мост и заспа.
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
Monoid написа:Колега правил ли си реглаж преден мост ? И сигурен ли си че предницата ти не е разкрачена ? Аз имах такъв проблем самоче го имаше и в движение , колата дърпаше на ляво , а като спирам направо си завиваше. Направих реглаж преден мост и заспа.

- nedbmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Е46 facelift
- Мечтае да кара: Е90
- Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.
Абе отивай на стенд за спирачки и ,ще ти кажат дали двете предни колелета държат еднакво.Възможно е да има по голяма разлика и за това да ти дърпа.Може да ти е блокирало буталцето на спирачния апарат на противоположното на дърпането колело и от това да е.
- pazo02
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 325TDS Touring Automatik
- Мечтае да кара: много коне
- Детайли за колата: С много гъдели :)
Тампоните са. И моите бяха разбити - изведнъж колата започна да тресе жестоко - при 60-70км воланът играеше жестоко. Друсне в дупка и после все едно не е било. И така ок 100км я карах, точно тогава започна и да дърпа наляво. Смених тампоните и сега няма и следа ни от тресене, ни от занасяне.
колеги здравейте аз имам подобен проблем при висока скорост като натисна спирачка няма проблем но при ниска скорост като я натисна по рязко и ми дърпа волана на ляво, това става и с зимните и лвтните гуми които са чисто нови, някъде четох че може да е от крив диск.
Няма начин да няма начин
- pazo02
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 325TDS Touring Automatik
- Мечтае да кара: много коне
- Детайли за колата: С много гъдели :)
Може и от спирачен апарат да е, накладките виж как са ти. При мен дисковете бяха ок + смених накладките с нови, затова ги изключих тях от схемата. При колегата са по-скоро тампоните, ти си виж накладките и апаратите, може единия да не отпуска хубаво, съответно да не натиска достатъчно.... 

Накладките ужким са добре сменяни са отдавна но съм изминал към 60 000 км, незнам каква марка са некакви англииски като ги гледам не са мраднали много има доста материал по тях, но ще отида да ми погледнат спирачните апарати.
Няма начин да няма начин
- tosheto_
- Потребител
-
- Кара: BMW 520i e34
- Мечтае да кара: BMW e34 M5 BMW e36 M3
мисля че проблема може да е от маркуча на спирачките или от отлепване на феродо 

30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2