"Варна Карс" - история с happy end

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

"Варна Карс" - история с happy end

Мнение от mmiirroo » 21 Мар 2007, 21:59

Днес стана нещо интересно. След като си докарах колата в България, реших, че е добре да мине диагностика в някой оторизиран сервиз, така като за първи път. Вчера си уговорих час за диагностика и смяна на консумативи (масла, ремъци, филтри) във Варна Карс. От там културно ме предупредиха, че може да ми се стори скъпо, но все пак отидох.
Взеха колата, пъхнаха я в халето и ми казаха, че мога да се поразходя, те като свършат ще ми звъннат.
Обадиха се междувременно, че ще сменят и едната ролка на ремъка. След час и нещо се обадиха да отида да си я прибера. Платих една не малка сума и тръгнах.
На път към къщи БМВ-то взе да си играе само с оборотите в ниския диапазон. Стрелката почва да играе и като падне колата изгася. Направо бях шаш. :shock:
Обадих им се във Варна Карс, да им кажа, че нещо са овапцали, а те ми отговориха, че не са бутали оборотите (все пак утре ще мина да я видят). :evil:
Другото интересно е, че в "бележката" със сметката пише смяна на някакъв ремък на климатика, а аз климатик нямам :confused:

Кажете поне,ако имате идея, от къде може да е този проблем с оборотите.
Все пак са официален сервиз, не би трябвало историята да има такъв край. :confused:
Пък и парите не бяха малко.
п.с. мислех си да пусна темата във форума за сервизите, но смятам, че проблема с оборотите е по-важен, а тук има по-голям шанс да получа компетентен отговор. Ако някой модератор сметне, че мястото й е в другия форум - да я премести :confused:
Последна промяна mmiirroo на 22 Мар 2007, 13:34, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 21 Мар 2007, 22:14

Ако нямаш климатик, то тогава на бележката (поне на дигностичната) трябва да има номер или рама или и двете на колата и им я наври в носа ако пише че са ти сменили ремък на климатика.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Xi
Мечтае да кара: 760

Мнение от Christoff » 22 Мар 2007, 0:01

Потърси малко, за тая грозотия с оборотите има безброй теми ;)
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

ентусиаст
Аватар
Кара: E83 LCI, Е60
Мечтае да кара: BmW F06 M

Мнение от Enslaving_Lecher » 22 Мар 2007, 2:46

И аз бях във Варна Карс на 10.03 за диагностика и смяна на масло, филтри, ролки, ремъци, накладки, дискове, барабани, шарнири, съединител, масло на скоростите и нямах проблеми да чукна на дърво :roll: , а и цените им за работа са като на другите сервизи, частите са малко по-скъпи, но пък са с гаранция. Документът, който ми дадоха беше ок. :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 22 Мар 2007, 12:32

Колега, аз на твое място щях да говоря с тях и ако не откликнат и по двете теми като хората, щях да звънна до Камор или Дару и да им обясня официалния сервиз във Варна какви издънки прави. Да не ти казвам, че и до БМВ Германия може да я обадиш тая работа. :evil:
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от THuGGy » 22 Мар 2007, 12:58

Имаш ли газ?
The Hate U Gave Lil' Infants Fucks Everybody -
T.H.U.G L.I.F.E

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 520

Re: Проблеми след "Варна Карс"

Мнение от fANTONa » 22 Мар 2007, 13:30

mmiirroo написа:Взеха колата, пъхнаха я в халето и ми казаха, че мога да се поразходя, те като свършат ще ми звъннат.

май тука е проблема ....
Последна промяна fANTONa на 22 Мар 2007, 20:32, променена общо 1 път
БМВ

Потребител
Аватар

Мнение от mmiirroo » 22 Мар 2007, 13:32

Ето и продължението на темата. :)
Сутринта като запалих нямаше никакви проблеми. Да чукна на дърво, за сега е добре.
Както казах, аз още вчера говорих с тях и си уговорих час да отида пак.
Наистина много коректно ми обясниха, какъв е този ремък, къде се намира и защо се сменя. Те просто са го написали като ремък на климатика.

Вчера бях малко превъзбуден, но сега като "дръпна чертата" бих казал, че сервиза е наистина на ниво. Като почнем от базата им - самият сервиз им е чист и подреден като хирургична зала. Даже имах калъвка на седалката, да не я цапат, като я пробват.
Също докато чаках ми предложиха да изчакам в Show Room-а им - имат си нещо като кафене, а списания за любимата марка - колкото искаш.
И стигнем до най-важното, че се дръжаха наистина коректно. За всяка смяна извън предвиденото ми звъняха на GSMa като обесняват какво ще се сменя, защо трябва да се смени и каква ще е цената, ако преценя да го сменям.
Дано скоро във всички сервизи из страната да има такова отношение към клиента.
п.с. почуствах се, все едно карам кола за много пари. Друго си е :)

Съжелявам за лошите думи за сервиза, сега ще едитна заглавието, да не става объркване.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от zvezdo88 » 22 Мар 2007, 13:45

Радвам се че всичко се е оправило . Наистина дано навсякъде по сервизите да стане всичко точно и коректно:)

ентусиаст
Аватар
Кара: E83 LCI, Е60
Мечтае да кара: BmW F06 M

Мнение от Enslaving_Lecher » 22 Мар 2007, 18:05

mmiirroo написа:Ето и продължението на темата. :)
Сутринта като запалих нямаше никакви проблеми. Да чукна на дърво, за сега е добре.
Както казах, аз още вчера говорих с тях и си уговорих час да отида пак.
Наистина много коректно ми обясниха, какъв е този ремък, къде се намира и защо се сменя. Те просто са го написали като ремък на климатика.

Вчера бях малко превъзбуден, но сега като "дръпна чертата" бих казал, че сервиза е наистина на ниво. Като почнем от базата им - самият сервиз им е чист и подреден като хирургична зала. Даже имах калъвка на седалката, да не я цапат, като я пробват.
Също докато чаках ми предложиха да изчакам в Show Room-а им - имат си нещо като кафене, а списания за любимата марка - колкото искаш.
И стигнем до най-важното, че се дръжаха наистина коректно. За всяка смяна извън предвиденото ми звъняха на GSMa като обесняват какво ще се сменя, защо трябва да се смени и каква ще е цената, ако преценя да го сменям.
Дано скоро във всички сервизи из страната да има такова отношение към клиента.
п.с. почуствах се, все едно карам кола за много пари. Друго си е :)

Съжелявам за лошите думи за сервиза, сега ще едитна заглавието, да не става объркване.

:yes: :clap: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: vRS

Мнение от THUNDER » 22 Мар 2007, 20:27

mmiirroo написа:...сега като "дръпна чертата" бих казал, че сервиза е наистина на ниво....

ТОВА е целта ни :!:

В началото се въздържах от коментар, защото бях сигурен, че е станало недоразумение ;)

Със здраве!

Красива и екстремна
Аватар
Кара: bmw 328

Мнение от bawarka » 22 Мар 2007, 20:33

И аз съм доволна от облужването !!!

Потребител
Аватар

Мнение от SUPERTOWING » 12 Апр 2007, 9:46

Истината е,че това е най-добрият сервиз във Варна.Дано да послужи за пример и на останалите сервизи.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_e36_fen » 13 Апр 2007, 3:14

Добре де това с оборотеите не беше ли се обсъждало и друг път да се чисти стъпково моторче и некви подобни (не ги разбирам много)

Ако е това според мен така си купил колата и просто не си я видял аз лично не я бях видял даже още съм си с този проблем вече по навик като заплая си дам малко гас да мине над 1к и тн.

Назад към E36