Температурата на маркучите

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Температурата на маркучите

Мнение от loobian » 20 Мар 2007, 22:07

Привет,

Аз от 1 седмица съм горд собственик на е34 (520i, М50 24V Vanos).
Проблемът е, че колата прегрява. Вода в системата има, обезвъздушена е, днес смених и виското. Промяна няма- колата си прегрява.
Искам сега да разбера термостатът и радиаторът дали са наред...притеснителното е следното...
Горният маркуч (този който изглежда да излиза от казанчето за антифриза и отива към двигателя) е горещ. А долният маркуч (м/у горния и долния има една метална работа и от нея излиза надолу към радиатора въпросният долен маркуч) не е горещ. Радиаторът като го пипна отгоре е бая топъл, а като го пипна по средата е леко топъл...в същото време горният маркуч е горещ та пари.

Та въпросът ми е- според вас къде е проблемът, и тая работа с маркучите говори ли ви нещо? Аз се съмнявам м/у термостат и радиатор, но не съм сигурен. Радиаторът е почти чисто нов (така я купих колата), но ако е термостат, защо горният маркуч е горещ?

Благодарско! :)

П.С. Виското също върти както си иска... когато запаля колата (като преди това е била топла), виското зацепва за няколко секунди и пуска. След което повече не зацепва. Но до колкото разбрах, то взима горещ въздух от радиатора, а радиаторът просто не е горещ, тъй че...

- Илия
Последна промяна loobian на 20 Мар 2007, 22:11, променена общо 1 път

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 20 Мар 2007, 22:11

виж сега причините са 3 първата- прецакан термостат втората -запушен радиатор 3тата водна помпа финиш :mhihi: :mhihi: обезвъздущена ли е добре тая кола не се обезвъздушава лесно
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от loobian » 20 Мар 2007, 22:14

bmwfena написа:виж сега причините са 3 първата- прецакан термостат втората -запушен радиатор 3тата водна помпа финиш :mhihi: :mhihi: обезвъздущена ли е добре тая кола не се обезвъздушава лесно

Добре я обезвъздушихме... няколко пъти при това, за по-сигурно!

Радиаторът е малко вероятно да е запушен, понеже е почти чисто нов (поне на външен вид). Но имаш ли обяснение за това с маркучите?? Как така горният е горещ а долният не е? И друго ми е интересно- термостатът къде точно е- на горния или долния маркуч?

Данке :)

БМВманиачения
Аватар

Мнение от bmwfena » 20 Мар 2007, 22:16

на горния естествено ако прави проблем сменете го щото послееееееееее не ми се мисли :mhihi: :mhihi: кинти много :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от loobian » 20 Мар 2007, 22:21

bmwfena написа:на горния естествено ако прави проблем сменете го щото послееееееееее не ми се мисли :mhihi: :mhihi: кинти много :mhihi:

пич, обясни моля те за какво иде реч, че нищо не чаткам... сори, ама не съм много в час на тая тема :(
Какво значи това, че горният маркуч е топъл а долният не? И какъв може да е проблемът? И какво да сменя, че да не е после- много кинти много рев :help:

БМВманиачения
Аватар

Мнение от bmwfena » 20 Мар 2007, 22:33

ще ти обясня с две думи ----след като си сигурен че радиатора ти е нов значи термостата ти не отваря втория кръг който служи за охлаждане на антифриза :shock: :shock: сменете го щото тука по тоя начин насраха едно М50Б25 преди време и после се изръсиха бая кинти за кратуна :mhihi: така че сменяй термостата ама читав не тюркиш бленд :mhihi: ако не се оправи сменяй водната помпа :!: ако и тогава не се оправи :mhihi: тогава не ми се мислииииии :banghead: :banghead: :banghead:
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 20 Мар 2007, 22:40

Горещата вода влиза през горното водно съединение в радиатора за да се охлади и да излезе като по-хладка от долното съединение обратно в двигателя :idea: Нормално е да има разлика,за това е охлаждането.

По какво съдиш ,че колата ти прегрява ?

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от loobian » 20 Мар 2007, 22:45

Здрасти,

Датчикът на таблото го показва...в задръствания влиза и на червено! :( А датчикът най-вероятно си работи както трябва (поне така излиза след много тестване).

Добре де, то ако термостатът не отваря, значи горният маркуч трябва да е хладен и той, нали така? А щом е горещ, значи отваря...

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 20 Мар 2007, 22:49

Ами по принцип е нормално,дори точно преди границата на отваряне да е леко топло горното съединение,но радиатора дори на входа абсолютно студен :!:

Като я покраш след задръстване повечко колата ,бързо ли спада темературата ?

п.с. Ихаааа 4000 мнения,кога минаха 5 години,кога изписах толкова много :mhihi: :mhihi:

Георги Пенчев
Изображение

БМВманиачения
Аватар

Мнение от bmwfena » 20 Мар 2007, 22:52

на мен ми прилича на термостата :(
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от loobian » 20 Мар 2007, 22:54

Като изляза от задръстванията пада малко температурата (т.е. не е на червено), но все пак си е над средата.

Ама не е нормално по никой начин... не знам, днес виското смених, а то и новото не ще да включи :) Да си *** късмета :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от loobian » 20 Мар 2007, 22:55

Penchev написа:п.с. Ихаааа 4000 мнения,кога минаха 5 години,кога изписах толкова много :mhihi: :mhihi:

Честитутка :)

БМВманиачения
Аватар

Мнение от bmwfena » 20 Мар 2007, 22:55

ами давай по етапен ред :lol: :lol:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от loobian » 20 Мар 2007, 23:00

bmwfena написа:ами давай по етапен ред :lol: :lol:

:confused: Много паричка иска :( :banghead: :banghead: :banghead:

БМВманиачения
Аватар

Мнение от bmwfena » 20 Мар 2007, 23:02

ами хай да не ти разводняваме темата :mhihi: ами иска то БМВто си иска неговото :mhihi:
Изображение

Следваща

Назад към E34