Завиване на волана при спиране
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Завиване на волана при спиране
Като натискам спирачките волана завива на ляво и трябва да въртя на дясно за да запазя праволинейно движение. Завиването е осезаемо и особено опасно, когато по магистрала трябва да намаля скоростта рязско. Майстора се чуди и не разбира от къде е проблема. Накладките са равномерно износени, т.е. бачкат. Проблема е от няколко месеца (не знам точно от кога).
И кво става ся ... днес смених гумите с летните и проблема изчезнаааа. Досега бях със зимни гуми (нови) и железни стари джанти (15"). Летните са с лети джанти (16"). И зимните и летните са балансирани и джантите им не са криви или поне не са осезаемо криви. Не си спомням дали когато сложих зимните гуми веднага се появи проблема.
Някой проумява ли какъв е бил проблема, че след смяната на джантите и гумите завиването на волана при спиране изчезна?
))
И кво става ся ... днес смених гумите с летните и проблема изчезнаааа. Досега бях със зимни гуми (нови) и железни стари джанти (15"). Летните са с лети джанти (16"). И зимните и летните са балансирани и джантите им не са криви или поне не са осезаемо криви. Не си спомням дали когато сложих зимните гуми веднага се появи проблема.
Някой проумява ли какъв е бил проблема, че след смяната на джантите и гумите завиването на волана при спиране изчезна?

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
р
сори ,че не дочетох питането.Провери маркучите сигорно някой се затиснал,и няма еднакво налягане и тъка........
- Alexbmw
- Кукуригуууу
-
- Кара: Луда Баба Яга
- Мечтае да кара: Още по-луда Баба Яга
Ахил написа:заден тампон на предния носач.............
Не може да е от това и на мойто на единия носач тампона е за смяна ама не ми дърпа изобщо при спиране

.
И аз имам сходен проблем и реших да пиша тук а не в нова тема:
Като чукна рязко спирачките независимо колко силно волана потрепва в едната посока доста осезаемо(ляво). Ако плавно ги натискам няма такъв ефект. Някой има ли идея от какво е?
Като чукна рязко спирачките независимо колко силно волана потрепва в едната посока доста осезаемо(ляво). Ако плавно ги натискам няма такъв ефект. Някой има ли идея от какво е?
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Re: .
perko написа:И аз имам сходен проблем и реших да пиша тук а не в нова тема:
Възможно е от разтропано предно окачване(повече отляво)или от спирачките,обезвъздушаване,задържане отзад вляво...

- ceko_vv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бмв Е39 525
Re: р
krasi_bmw написа:сори ,че не дочетох питането.Провери маркучите сигорно някой се затиснал,и няма еднакво налягане и тъка........
и аз така мисля смени си предните маркучи на спирачките

- Tvrrr
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
- Мечтае да кара: V8 Bi-turbo
- Детайли за колата: пенсионерска
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Имай предвид че когато пътя има вираж, дори малък и ти да не го забелязваш при пуснат волан и натискане на спорачката е нормално волана да тръгне на някъде осезаемо. Така че преди да търсиш сериозни проблеми по окачване провай дали на равно място ще се случи и тогава се притеснявай 

Dimo написа:Имай предвид че когато пътя има вираж, дори малък и ти да не го забелязваш при пуснат волан и натискане на спорачката е нормално волана да тръгне на някъде осезаемо. Така че преди да търсиш сериозни проблеми по окачване провай дали на равно място ще се случи и тогава се притеснявай
Да и на равно дърпаше. Винаги при всяко спиране ми дърпаше и то само вляво. Сега обаче изчезна, след като смених джантите с гумите.
Обаче все ми се струва, че имам нещо за сменяне по предницата. Едното предно колело (лявото) има някакъв луфт, когато го мърдам бързо и рязко с ръце (естествено колата е вдигната на крик). Май от задния тампон мърда или от една джада, дето не я знам как се казва. Тя е нещо като лост/щанга и част от нея е обвита в цилиндрична гофрирана гума. Може и рейка да се казва

Но както казват колегите, ще трябва да си видя и маркучите на спирачките.
- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Колега заеби спирачките !!! Не е от тях според мен ... Гледай ходовата ( шарнири , тампони , щанги, носачи ) .
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2