Завиване на волана при спиране

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Завиване на волана при спиране

Мнение от Eratosten » 19 Мар 2007, 22:10

Като натискам спирачките волана завива на ляво и трябва да въртя на дясно за да запазя праволинейно движение. Завиването е осезаемо и особено опасно, когато по магистрала трябва да намаля скоростта рязско. Майстора се чуди и не разбира от къде е проблема. Накладките са равномерно износени, т.е. бачкат. Проблема е от няколко месеца (не знам точно от кога).
И кво става ся ... днес смених гумите с летните и проблема изчезнаааа. Досега бях със зимни гуми (нови) и железни стари джанти (15"). Летните са с лети джанти (16"). И зимните и летните са балансирани и джантите им не са криви или поне не са осезаемо криви. Не си спомням дали когато сложих зимните гуми веднага се появи проблема.
Някой проумява ли какъв е бил проблема, че след смяната на джантите и гумите завиването на волана при спиране изчезна? :)))

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 19 Мар 2007, 22:15

ми ако едната гума ти е била по-мека, крива или дефектна ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Eratosten » 19 Мар 2007, 22:23

Stanchev написа:ми ако едната гума ти е била по-мека, крива или дефектна ;)

Ами еднакво меки/твърди бяха. Често съм ги проверявал. Нови гуми, но Дебика :)))) Едва ли са криви самите гуми.

ентусиаст
Аватар
Кара: e60ka

ррр

Мнение от krasi_bmw » 19 Мар 2007, 22:28

провери си спирачките ,там тие проблема,може да се е отлепило феродо на наклатките

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ахил » 19 Мар 2007, 23:00

заден тампон на предния носач.............

ентусиаст
Аватар
Кара: e60ka

р

Мнение от krasi_bmw » 19 Мар 2007, 23:05

сори ,че не дочетох питането.Провери маркучите сигорно някой се затиснал,и няма еднакво налягане и тъка........

Кукуригуууу
Аватар
Кара: Луда Баба Яга
Мечтае да кара: Още по-луда Баба Яга

Мнение от Alexbmw » 19 Мар 2007, 23:11

Ахил написа:заден тампон на предния носач.............

Не може да е от това и на мойто на единия носач тампона е за смяна ама не ми дърпа изобщо при спиране ;)
Изображение
Човечеството е оцеляло не защото се е смяло, а защото късно е изобретило презерватива!

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от perko » 20 Мар 2007, 14:40

И аз имам сходен проблем и реших да пиша тук а не в нова тема:
Като чукна рязко спирачките независимо колко силно волана потрепва в едната посока доста осезаемо(ляво). Ако плавно ги натискам няма такъв ефект. Някой има ли идея от какво е?

старши ентусиаст
Аватар

Re: .

Мнение от Le Transporteur » 20 Мар 2007, 15:29

perko написа:И аз имам сходен проблем и реших да пиша тук а не в нова тема:
Като чукна рязко спирачките независимо колко силно волана потрепва в едната посока доста осезаемо(ляво). Ако плавно ги натискам няма такъв ефект. Някой има ли идея от какво е?

Възможно е от разтропано предно окачване(повече отляво)или от спирачките,обезвъздушаване,задържане отзад вляво... :arrow:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: бмв Е39 525

Re: р

Мнение от ceko_vv » 20 Мар 2007, 20:18

krasi_bmw написа:сори ,че не дочетох питането.Провери маркучите сигорно някой се затиснал,и няма еднакво налягане и тъка........

и аз така мисля смени си предните маркучи на спирачките :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring
Мечтае да кара: V8 Bi-turbo
Детайли за колата: пенсионерска

Мнение от Tvrrr » 20 Мар 2007, 20:37

Виж си и шарнирите ;)

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 20 Мар 2007, 22:47

Имай предвид че когато пътя има вираж, дори малък и ти да не го забелязваш при пуснат волан и натискане на спорачката е нормално волана да тръгне на някъде осезаемо. Така че преди да търсиш сериозни проблеми по окачване провай дали на равно място ще се случи и тогава се притеснявай ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Eratosten » 20 Мар 2007, 23:11

Dimo написа:Имай предвид че когато пътя има вираж, дори малък и ти да не го забелязваш при пуснат волан и натискане на спорачката е нормално волана да тръгне на някъде осезаемо. Така че преди да търсиш сериозни проблеми по окачване провай дали на равно място ще се случи и тогава се притеснявай ;)

Да и на равно дърпаше. Винаги при всяко спиране ми дърпаше и то само вляво. Сега обаче изчезна, след като смених джантите с гумите.
Обаче все ми се струва, че имам нещо за сменяне по предницата. Едното предно колело (лявото) има някакъв луфт, когато го мърдам бързо и рязко с ръце (естествено колата е вдигната на крик). Май от задния тампон мърда или от една джада, дето не я знам как се казва. Тя е нещо като лост/щанга и част от нея е обвита в цилиндрична гофрирана гума. Може и рейка да се казва :))) Според майстора не било страшно и било в нормите, но .... не му вярвам.
Но както казват колегите, ще трябва да си видя и маркучите на спирачките.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E36 320i » 20 Мар 2007, 23:20

смени и майстора,щом не може да открие нищо и твърди,че такова отклоняване от праволинейното движение е нормално....пфу...майстори много,имена малко :evil:
По-добре корем от бира,от колкото гърбица от работа!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_325 TDS » 20 Мар 2007, 23:28

Колега заеби спирачките !!! Не е от тях според мен ... Гледай ходовата ( шарнири , тампони , щанги, носачи ) .

Следваща

Назад към E36