Иниацитива НЕ НА ВОЙНАТА НА ПЪТЯ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 19 Мар 2007, 16:46

Това е част от проблема - че оцеляваме някакси. Оставили сме всичко в ръцете на няколко новобогаташчета, на които не им пука за нищо - карат си големите джипове и лимузини с половин азбука на задния капак и не ги интересува състоянието на държавата.

Още повече, че девет десети от тия богаташчета са причината за състоянието й.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 19 Мар 2007, 16:50

Именно. Докато това не се промени, не може да се очаква промяна към по-добро другаде.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 520

Мнение от fANTONa » 19 Мар 2007, 17:36

Feanor написа:
WilliamsF1Team написа:Я се запитайте, ако глобата за превишена скорост до 20км/ч е 500лв., а за над 20км/ч е отнемане на книжката и 1000лв. дали ще карате с превишена скорост. Няма, нали... :?:

Ама ще ти е гадно да се мъкнеш със 130 по магистралите, нали?
Германия е перфектния пример, наистина. Смислените ограничения са едно на ръка, но там има и друго. Винаги знаеш, че като ти се кара бързо няма нужда да се правиш на джигит в града или по селските пътища - качваш се на някой аутобан и си в джаза. Те са хванали и меда, и пръчката... и нещата спят. А при нас - мед няма, пръчката... абе уж я има, ама не съвсем, щото те катаджиите... нали? Е като как ще стане тая работа? Ами никак. Всеки идиот прави на пътя каквото му скимне. А ние оцеляваме... някак. :roll:

ще ме извиняваш много обаче си в голяма грешка ....
първо - в бг ограничението на магистралата е 130 защото, самата магистрала е малка и стара и хич не е права като немските , които са с 3-4 платна и завоите са супер малко ....
второ - като ти се кара бързо , ходи си на пистата и там се трепи, там поне не застрашаваш другите.... магистралата е направена, за да се предвижват хората до работното си място от един град до друг ... а НЕ за да се състезават .... разберете го тва най-после...
трето - ей от такива "джаз"-аджии стават най-много катастрофии ... :evil: :evil: :evil:
БМВ

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Мнение от Joro_Paveto » 19 Мар 2007, 17:58

WilliamsF1Team написа:Я се запитайте, ако глобата за превишена скорост до 20км/ч е 500лв., а за над 20км/ч е отнемане на книжката и 1000лв. дали ще карате с превишена скорост. Няма, нали... :?:

Не колега...ще ти кажа какво ще стане ако глобите са такива...
Вместо с 10лв ще минаваме с 50-100в джоба на полицая.
Ето тук е проблема..той се решава по най-тъпия и идиотски начин...с наказания, абсурдни и глупави! Това е защото така е най-лесно. "Ние да сложим една голяма глоба, да не кажат, че не сме взели мерки, пък боли ни кура дали някой си плаща глобите или дава на полицайте!"
КАТ нямат достатъчно хора, а пък за съжаление са малцина тези, които съвестно си вършат работата.
Идеята е не да се накаже за дадено нарушение, а то да се предотврати. Т.е. повече патрули на явни места...а не скрити като мишоци зад всеки знак за ограничение 50км/ч. Това е контрол...просто да са там на пътя, за респект, без да пречат на движението и да спират за проверка всяка втора кола. Другото са повече камери указателни табели, че кръстовището или пътя се наблюдават и се записват нарушенията.
Друго е да са те предупредили и ти да си нарущил правилата...тогава глобата трябва да има!
Та затова никакви инициативи няма да ни помогнат...трябва време за да си променим манталитета...след време ще се случат всички тия хубави неща дето си говорим тук.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 19 Мар 2007, 18:07

Така е, Паве, прав си. Трябва време да си променим мисленето. Въпроса обаче е колко време ще ни отнеме, ако никога не почнем?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 19 Мар 2007, 18:12

Joro_Paveto написа:

Не колега...ще ти кажа какво ще стане ако глобите са такива...
Вместо с 10лв ще минаваме с 50-100в джоба на полицая.
Ето тук е проблема..той се решава по най-тъпия и идиотски начин...с наказания, абсурдни и глупави! Това е защото така е най-лесно. "Ние да сложим една голяма глоба, да не кажат, че не сме взели мерки, пък боли ни кура дали някой си плаща глобите или дава на полицайте!"
КАТ нямат достатъчно хора, а пък за съжаление са малцина тези, които съвестно си вършат работата.
Идеята е не да се накаже за дадено нарушение, а то да се предотврати. Т.е. повече патрули на явни места...а не скрити като мишоци зад всеки знак за ограничение 50км/ч. Това е контрол...просто да са там на пътя, за респект, без да пречат на движението и да спират за проверка всяка втора кола. Другото са повече камери указателни табели, че кръстовището или пътя се наблюдават и се записват нарушенията.
Друго е да са те предупредили и ти да си нарущил правилата...тогава глобата трябва да има!
Та затова никакви инициативи няма да ни помогнат...трябва време за да си променим манталитета...след време ще се случат всички тия хубави неща дето си говорим тук.

Не четеш правилно, виж какво съм написал...
Но тук и да стане така, ще дойде Тошето (полицая) и ще каже "може и по другия начин" и естествено ще го изберем, защото е удобен за нас, но не се замисляме какво на кого сме могли да причиним.

За да стане така не трябва да минаваме нито с 10 нито с 20,50 или 100лв. Тогава ще има ред в кочината... :idea:
Що се отнася до Германия, там няма полицаи на всяка крачка пък движението е идеално и като влизам в аутобана като си набия левия мигач всички карат така, че да мога да се включа възможно най-лесно... :!: Това тук няма да стане никога. И веднага ще те контрирам (не ми е цел) за това че трябва да има полицаи. В Румъния във всяко село има патрулка и катаджии отделно и знаеш ли какво се случва... Карам с 50 в селото поглеждам някакъв ТИР лети от ляво и изпреварва цялата колона, а следва завой...Така че и да висят и да не висят не това е рецептата... :idea:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 520

Мнение от fANTONa » 19 Мар 2007, 18:37

WilliamsF1Team написа: В Румъния във всяко село има патрулка и катаджии отделно и знаеш ли какво се случва... Карам с 50 в селото поглеждам някакъв ТИР лети от ляво и изпреварва цялата колона, а следва завой...Така че и да висят и да не висят не това е рецептата... :idea:

там е пълно с цигани , тва не са полицаи повярваи ми ... имали сме разправии с такива хора, направихме ги да си говорят сами ... и да ни молят за жълти стинки ...
БМВ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 19 Мар 2007, 18:39

Точно това казвам де... Това, че има патрулка и катаджии не значи, че движението е уредено... :!: :!: :!: :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 19 Мар 2007, 19:43

Аве те да направят магистрали навсякъде с по 3 ленти и аварийна па да видим дали няма спадне напрежението по пътищата
Последна промяна Sharo на 19 Мар 2007, 20:20, променена общо 1 път
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

ентусиаст
Аватар

Мнение от veso VTK » 19 Мар 2007, 20:14

---Не знам дали само аз така мисля,но не ви ли се струва че откакто вече не караме със светнати фарове,катастрофите се увеличиха МНОГОКРАТНО :?: И то много от тях с фатален край. :( Подкрепям идеята на Жоро с две ръце.Според мен трябва да се кара с включени светлини целогодишно.Лично мнение.Може да ме критикувате за това.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 19 Мар 2007, 20:43

Фил написа:С една дума - трябват крумови закони

:!: :!: :!:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 20 Мар 2007, 10:10

Нека да не търсим проблема в другите а в самите нас.
Нека да създадем някакъв списък със неща които да правим или да не правим докато сме на пътя. Или да отворим тема нещо като "Техники за оцеляване зад волана"
Аз предлагам следните неща:
-проверете си гумите преди да тръгнете (аз винаги го правя)
-проверявайте техническото състояние на колата и най-вече на спирачките (на тях в много случаи им доверявате живота си)
-сложете колана (преди да запалете колата!)
-пуснете си светлените
-карайте във нормите
-спазвайте дистанция и карайте тези отзад да е пазят или правете така че да спирате по-отрано ако този зад вас неспазва дистанция
-имайте впредвид винаги че никой не ви вижда на пътя :) (при мен това помага)
-предвиждайте най-неочакваното от някой който се движи около вас
-давайте си време на светофара - небързайте да тръгвате ако не сте сигурни че всички са от другото платно са спряли (по мое наблюдение на всеки 4 от 5 случая след светване на червено минават още поне по 3 коли)
-гледайте таймерите на светофарите спирайте от по-отрано не минавайте в последните секунди!
-много внимавайте с жените - те немислят като са зад волана! (това са най-големите терористи на пътя)
-ако карате около някой който ви съмнява че може да направи нещо нередно с действията си гледайте да се отдалечите колкото може повече от него
-внимавайте с таксиметровите шофьори!
-внимавайте с маршрутките

Ще добавям други неща като се сетя.
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ALEXONE » 20 Мар 2007, 10:49

Това е някакво безумие.Избиваме се като кучета по пътищата.
Днес пред нас бях свидете на поредната зверска катастрофа между две таксита.Снимки че кача в последствие.
Предлагам Клуба , да стане инициатор на кампания за намалява не на произшиствията.
1. Да се засили контрола над новопридобилите правоспособност водачи, и повече часове за практикуване.
2.Засилен контрол на фирмите и лицата обучаващи горепосочените.
3.Увеличаване на глобите и наказанията за шофиране в нетрезво състояние и груби нарушения на ЗДП.
4.Връщането на Неделните училища за провинили се водачи, като им се прожектират филми и фотоси от ПТП-тата.
5.Да се въведе горещ телефон или Уеб сайт на който да се пращат снимки от моб. телефони на нарушители.
6.Да се монтират камери по бул.Цариградско шосе и други опасни участъци на София.

Подробности по темата http://www.mercedes-club-bg.com/forums/ ... c=4111&hl=

Нека ние първо спазваме правилата преди да изискваме другите да се съобразяват.
Парата в Брой и Аз съм Твой!!!!!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E38 740i 4.4l V8 Individual
Мечтае да кара: E38

Мнение от Misho 605 SVti » 20 Мар 2007, 10:51

Той колегата ALEXONE™ от кога пее да направим нещо съвместно!!!!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 20 Мар 2007, 10:57

ALEXONE написа:1. Да се засили контрола над новопридобилите правоспособност водачи, и повече часове за практикуване.
2.Засилен контрол на фирмите и лицата обучаващи горепосочените.
3.Увеличаване на глобите и наказанията за шофиране в нетрезво състояние и груби нарушения на ЗДП.
4.Връщането на Неделните училища за провинили се водачи, като им се прожектират филми и фотоси от ПТП-тата.
5.Да се въведе горещ телефон или Уеб сайт на който да се пращат снимки от моб. телефони на нарушители.
6.Да се монтират камери по бул.Цариградско шосе и други опасни участъци на София.

Нека ние първо спазваме правилата преди да изискваме другите да се съобразяват.

:yes:
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата