Иниацитива НЕ НА ВОЙНАТА НА ПЪТЯ
Модератор: Общи модератори
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
ако КАТ си гледат съвестно работата, общините да си оправят пътищата и маркировката мисля, че по улиците ще е песен.
За жалост това няма да стане в близките 5 години.
Другото си е празни приказки

- Misho 605 SVti
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E38 740i 4.4l V8 Individual
- Мечтае да кара: E38
- Misho 605 SVti
- кандидат ентусиаст
-
И парите от глобите да се събират и да отиват на правилното място - за движението по пътищата, а не за изграждането на небостъргач например...Stanchev написа:ако КАТ си гледат съвестно работата, общините да си оправят пътищата и маркировката мисля, че по улиците ще е песен.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
Misho 605 SVti написа:И парите от глобите да се събират и да отиват на правилното място - за движението по пътищата, а не за изграждането на небостъргач например...Stanchev написа:ако КАТ си гледат съвестно работата, общините да си оправят пътищата и маркировката мисля, че по улиците ще е песен.

- fANTONa
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 520
имам идея как може да се разпростани тази иницатива, при това, доста хора ще разберат за нея, и то повечето от тях са пряко свързани с автомобилния спорт .... имам нещо голямо наум но докато съм тука почти нищо не мога да направя... все пак ако до няколко месеца се организира нещто , някакви стикери, реклами, лозунги и т.н. имам добра идея как могат да се разчуе сред народа .... особено сред тези които обичат високите скорости...
БМВ
- Misho 605 SVti
- кандидат ентусиаст
-
А защо не я споделите с другите клубове? Бихте могли да поканите и представители на редица клубове в България. От Пежо клуб бихме откликнали.
- Misho 605 SVti
- кандидат ентусиаст
-
Проблемът с високите скорости не винаги е в самите тях. Има ограничения, които са безумни, и съответно други участъци с повишени предпоставки за ПТП без никакви ограничения!
... остава някой ден и в БГ да имаме аутобани като немските ...
... остава някой ден и в БГ да имаме аутобани като немските ...
- fANTONa
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 520
Misho 605 SVti написа:... остава някой ден и в БГ да имаме аутобани като немските ...
не си пожелавай такива неща... те тука се трепят редовно ... представям си в бг ква лютеница ще стане ...
БМВ
- Misho 605 SVti
- кандидат ентусиаст
-
Да, но там няма д авидиш малоумник да се влачи с 40 км/ч по аутообана например, а и ако нарушиш правилата ще те прилапат мигновено.
Но си прав - трябва да си оправим самосъзнанието най-напред.
Но си прав - трябва да си оправим самосъзнанието най-напред.
Misho 605 SVti написа:А защо не я споделите с другите клубове? Бихте могли да поканите и представители на редица клубове в България. От Пежо клуб бихме откликнали.
Точно това е идеята. Но искаме първо всичко да се изчисти, и тогава да действаме ударно. За съжаление практиката показва, че когато се планират някакви действия, колкото по-малко калабалък има в началната фаза, толкова по-ефективни са действията.
Със сигурност акцията ще бъде представена и на другите клубове, с призив да се включат, това можете да сте 100% сигурни. Това което трябва да се уточни е как да се действа към общините - трябва поне да бъдат уведомени и т.н. За момента сме 2-3 човека които се занимаваме, и се надявам да имаме скорошни резултати.
1.8 литра е чудесен обем. Не мога да разбера, защо продължават да произвеждат 0.5 литрови халби?!
Нали знаете вица за катаджията, който скоро щял да има годишнина и по случая шефа му дал знак "40" и радар ...
Има всякакви малоумщини в родните ни пътни мрежи. Видимост - поне 5км напред и назад, равно поле, път прав като оловен отвес и хоп! знак "40". Или "Изпреварването забранено". Що за малоумна идея!
Или пък пресечката до 20-та поликлиника в София, на която точно по средата е забит стълб с жици, от който излизат и отиват в съседния стълб, който е на цели ... 2 метра. И това е поликлиника ...
Светофарите на бул.България мигат жълто цяла нощ, а един квартален светофар, навътре в уличките, почти между блоковете, си свети червено, жълто и зелено. Излишно е да казвам, че на 50 метра от този светофар всяка нощ седят куки ...
Примери такива - бол. Дайте да се организираме всички, от всички градове, да насъберем такива примери и когато му дойде времето, да питаме "Защо?"
Има всякакви малоумщини в родните ни пътни мрежи. Видимост - поне 5км напред и назад, равно поле, път прав като оловен отвес и хоп! знак "40". Или "Изпреварването забранено". Що за малоумна идея!
Или пък пресечката до 20-та поликлиника в София, на която точно по средата е забит стълб с жици, от който излизат и отиват в съседния стълб, който е на цели ... 2 метра. И това е поликлиника ...
Светофарите на бул.България мигат жълто цяла нощ, а един квартален светофар, навътре в уличките, почти между блоковете, си свети червено, жълто и зелено. Излишно е да казвам, че на 50 метра от този светофар всяка нощ седят куки ...
Примери такива - бол. Дайте да се организираме всички, от всички градове, да насъберем такива примери и когато му дойде времето, да питаме "Защо?"
Misho 605 SVti написа:А защо не я споделите с другите клубове? Бихте могли да поканите и представители на редица клубове в България. От Пежо клуб бихме откликнали.
Всяко едно мнение и коментар ще е от полза независимо от клубната принадлежност. Тук нестава въпрос за това какво караме а затова как да останем живи на пътя.
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
Фил написа:Примери такива - бол. Дайте да се организираме всички, от всички градове, да насъберем такива примери и когато му дойде времето, да питаме "Защо?"
Няма да ни стигне мястото тук за тези примери. Ако сложим линкове от новините за катастрофите или смъртните случаи една страница място само няма да стигне.
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.