За халогените на Е30
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- simple_man
- 323i Killer
-
- Кара: E30 316i '91, G21 320d M-Sport
- Мечтае да кара: G81 M3
За халогените на Е30
Колко струват такива нови, и имали алтернатива да се намерят от някъде на старо?Проблема ми е че единия ми халоген е спукан, и се е напълнил със мръсотия и боклуци!Стъклото му е залепено и не мога да го отворя и да го изчистя!Някакви идей?
Другото нешто което ме вълнува е има ли по силни крушки за халогените от тези> Н3 55W, каквито са мойте?Ако има каква цена са и колко вата са?Между другото мойте са с кабелче и кабелна обувка!
Мерси!
Другото нешто което ме вълнува е има ли по силни крушки за халогените от тези> Н3 55W, каквито са мойте?Ако има каква цена са и колко вата са?Между другото мойте са с кабелче и кабелна обувка!
Мерси!

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Предполагам, че ако сложиш по мощни ще стане същият ефект както ако си сложиш в късия фар крушка 100 вата вместо стандартната 55 вата
стапя се рефлектора
А и не знам дали има смисъл от по-силна крушка? За какво ти е ? Те тея фарове са само да ти осветяват пред колата ниско долу и не могат да светят като другите фарове, просто така са направени и светлото петно им е такова, няма да могат да ти осветяват напред много
Иначе не знам къде се продават, нови сигурно ще са към 180 лв нещо такова ми се мота в главата! Можаш да питаш Явор дали има

Иначе не знам къде се продават, нови сигурно ще са към 180 лв нещо такова ми се мота в главата! Можаш да питаш Явор дали има

в Дару 420 май бяха (без ДДС)
крушката за тях (оригиналната) е Н3 55вата 12волта, халогенна - 12 лв. струва (пак в Дару )
заключение: много са дефицитни втора ръка , а ако пък се намерят са доста скъпи ( говорим оригинални а не турски ментета) Но ти не се отчайвай - който търси намира! (казват хората)
Между другото на тебе кой ти е спукан - на мене левият и си търся такъв... та ако ти е здрав и си купиш нови с удоволствие ше те утарва от него
[/quote]

крушката за тях (оригиналната) е Н3 55вата 12волта, халогенна - 12 лв. струва (пак в Дару )
заключение: много са дефицитни втора ръка , а ако пък се намерят са доста скъпи ( говорим оригинални а не турски ментета) Но ти не се отчайвай - който търси намира! (казват хората)
Между другото на тебе кой ти е спукан - на мене левият и си търся такъв... та ако ти е здрав и си купиш нови с удоволствие ше те утарва от него

DaWolf

:bowdown::bowdown: forced induction M42B18

.jpg)

- simple_man
- 323i Killer
-
- Penchev
- Сватбаря
-
М/у другото аз ти бях казал за едно магазинче, ходи виж колко пари ствурат, щото мене от Дару Кар човек ме прати там да си взема масло за диф-а, и ми каза че човека продава само оригинални части, и нема да те пусне по пързалката
Аз мисля че ти бях обеснявал къде се намира
вървиш по ул."Оборище" посока канала и след пресечката с "Черковна" продължаваш и гледаш от лявата страна едно малко синьо магазинче
точно преди училището
Там съм виждал халогени но ще те излъжа за цената не беше такава голяма дето каза DA WOLF, съмнявам се да са ментета
Няма да ти коства много бензин иди и виж и 100 % ще си харесаш и нещо друго за колата, много е фенско магазинчето 

- simple_man
- 323i Killer
-
Мерси Penchev, за него не бях се сетил!В най скоро време ще мръдна до там за да вида какво има.
Само едно не разбрах!Ако сложа по силни крушки от нормалните 55W, ще ми се прецака рефлектора или не!?
Само едно не разбрах!Ако сложа по силни крушки от нормалните 55W, ще ми се прецака рефлектора или не!?

- Penchev
- Сватбаря
-
Ми аз мисля че ще се прецака, щото си е направен за 55 вата и щото като съм го разглеждал от близо преди да си кача мойте, гледам крушката е близо до рефлектора! На единия ми къс фар като си купих колата е имало 100 вата крушка и тя стопи рефлектора за отрицателно време
По принцип не е гаранция, че ще ти се стопи но аз не бих пробвал
щом е за 55 вата толкова трябва да е крушката
А м/у другото от спортна злоба както се вика реших да си сложа 100 ватовата крушка на здравия фар да видя има ли разлика
честно да ти кажа при късия фар НЯМА
И се ядосвам защо някой хора слагат 100 вата та да прекарат фаровете който светят много яко
Може би от незнание
Много се оклоних от въпроса ти: Според мен ще го стопят но ако държиш да пробваш...купи една крушка и виж дали има разлика в светенето и ако е малка по добре недей да рискуваш

А м/у другото от спортна злоба както се вика реших да си сложа 100 ватовата крушка на здравия фар да видя има ли разлика

Много се оклоних от въпроса ти: Според мен ще го стопят но ако държиш да пробваш...купи една крушка и виж дали има разлика в светенето и ако е малка по добре недей да рискуваш

- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
А пък според мен няма - аз съм със 100W и на двата и вече почти година не са мръднали. А за цената - 1.5-2лв. на HENKEL (мойте са такива - светят перфектно)
- Ludmil
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е46 M47N20
Целя халогенен фар със стойката го гледах 135лв. нов, и 60лв. втора употреба.
А за 100W лампи не се прецаквай ! Светят като 55 но отделят много повече топлина.
Има 55W на ОSRAM които са оптимизирани с +30 и +50% повече светлина, но цената им беше около 13-15лв. на бройка.
А за 100W лампи не се прецаквай ! Светят като 55 но отделят много повече топлина.
Има 55W на ОSRAM които са оптимизирани с +30 и +50% повече светлина, но цената им беше около 13-15лв. на бройка.
отг.
[quote="Ludmil"]Целя халогенен фар със стойката го гледах 135лв. нов, и 60лв. втора употреба.
Сигурно говориш за един брой, защото комплекта е доста по-скъп. Все пак ако има такива цени някъде на комплект сподели.
Сигурно говориш за един брой, защото комплекта е доста по-скъп. Все пак ако има такива цени някъде на комплект сподели.
- Ludmil
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е46 M47N20
Цените са за един брой халогенен фар (135лв. за бройка, или 270 комплекта).
Магазина се намира в Пловдив до моста на "Герджика" на гърба на бившиа автосалон "ATANASOV"
А за втората употреба в моргата на Пещерско шосе.
Лампите в магазин БОШ на сточна гара.
Магазина се намира в Пловдив до моста на "Герджика" на гърба на бившиа автосалон "ATANASOV"
А за втората употреба в моргата на Пещерско шосе.
Лампите в магазин БОШ на сточна гара.
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
- Penchev
- Сватбаря
-
Ако някой си е купил да светне колко пари ориентировъчно да не обикалям....че и моя го пукнах в един бордюр

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2