Двигател на 318 TDS
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
56 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- LAST RIDE
- ентусиаст
-
- Кара: дизелaка да пропушва
- Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D
Зависи си от карането както казаха колегите ако не я прегрееш няма да ти пукне главата от самосебе си.Като цяло е доста преятна колица за каране е.. малко мудна но неможе хем да негори много хем да върви
за разхода мога да ти кажа че преди седмица и нещо си напълних резервоара до преливане(не до щтракване на пистолета) изминал съм 821км до момента и лампата ми още не е светнала като 80% от км са градско,като го напълня и го засека точно пак 6те пиша
за разхода мога да ти кажа че преди седмица и нещо си напълних резервоара до преливане(не до щтракване на пистолета) изминал съм 821км до момента и лампата ми още не е светнала като 80% от км са градско,като го напълня и го засека точно пак 6те пиша
Заменям си усилвателя!!
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...

LAST RIDE написа:Зависи си от карането както казаха колегите ако не я прегрееш няма да ти пукне главата от самосебе си.Като цяло е доста преятна колица за каране е.. малко мудна но неможе хем да негори много хем да върви
доколкото знам резервоара е 55 л , ако поне малко мога да смятам ти до момента си свалил разхода под 7 л, което направо не ми се вярва ако аз мойта е сваля под 7 ша напрая курбан

- LAST RIDE
- ентусиаст
-
- Кара: дизелaка да пропушва
- Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D
не е ли 65л или се бъркам?
Що данетисе вярва миналата зима (като се има в предвид че имаше сняг) ми даде разход 9л градско)а сега нито сняг има времето супер а и имам км и извън града

Що данетисе вярва миналата зима (като се има в предвид че имаше сняг) ми даде разход 9л градско)а сега нито сняг има времето супер а и имам км и извън града
Заменям си усилвателя!!
коментар:
коментар:

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
да се обади още 1 собственик на "пукната глава"
карай си смело и да не ти пука какво говорят
имам я от 2 години вече .. направих и към 40 хилки ... гледам главата и е здрава .. ако се пукне ше го мисля ако не ше я карам докато мога

карай си смело и да не ти пука какво говорят

имам я от 2 години вече .. направих и към 40 хилки ... гледам главата и е здрава .. ако се пукне ше го мисля ако не ше я карам докато мога

LAST RIDE написа:не е ли 65л или се бъркам?
ми аз мисля че е 55 но нема значение , аз моята с хиляда мъки я вкарвам в 8 - 8.5 , за 7 л не си и помислям

- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
всеки тук ще каже, че това е най - слабото моторче на Е36 / според мене върви повече от 316/ но мене си ме кефи много.
според мене го има и тоя момент със завистта, мене лично всеки ме разубеждаваше преди да го взема , всеки вика абе ти си луд , толко пари за 10 годишна кола, как рено лагуна, пасат 3 , голф 3 фиат браво били в пъти по здрави и ефтини
как и да е не послушах никой , взех си печката и са си ми е кеф
а това за главите, според мене всяка кола с проблем в охладителната система ако се покара малко пак ще изкриви или пукне глава
а и гледай да я караш на майстори дето прават БМВ-та, защото българина си е такъв разбира от всичко и там е проблема. Имах един малък проблем и отихох при един префален дизелджия който разбирал от всякакви дизели / явно за пръв път виждаше тоя мотор/ та той ми посъветва ремонти за 1-2 К лв а то какво се оказа няма нафта в резервоара

според мене го има и тоя момент със завистта, мене лично всеки ме разубеждаваше преди да го взема , всеки вика абе ти си луд , толко пари за 10 годишна кола, как рено лагуна, пасат 3 , голф 3 фиат браво били в пъти по здрави и ефтини
как и да е не послушах никой , взех си печката и са си ми е кеф

а това за главите, според мене всяка кола с проблем в охладителната система ако се покара малко пак ще изкриви или пукне глава

а и гледай да я караш на майстори дето прават БМВ-та, защото българина си е такъв разбира от всичко и там е проблема. Имах един малък проблем и отихох при един префален дизелджия който разбирал от всякакви дизели / явно за пръв път виждаше тоя мотор/ та той ми посъветва ремонти за 1-2 К лв а то какво се оказа няма нафта в резервоара

- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
Даже може да се каже че върви много добре от повечето бензинови мотори нищо че е 90коня ,но въртящият момент е 190kN при 2300 об, такъв въртящ момент 190kN има М50 без ванос при 4200об. който е 150 коня. Ако сложиш чип на "спънатата печка" конските сили отиват на 110 , а въртящият момент е 240kN и то само при 1900об , за сравнение такъв въртящ момент има пак М50 но 2500 кубика и то при 4300об . Така че "печката" върви супер от 2000 до 3000об направо излита е после "капва" естествено ,но да не забравяме че това е все пак мотор 1665куб!!!!!!!!!!!!!!
Казвам го като бивш собстеник на 320 М50!!!!!!!!!!!
Само едно ми липсва звукът на 6-така

Казвам го като бивш собстеник на 320 М50!!!!!!!!!!!
Само едно ми липсва звукът на 6-така

"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
titikaka написа:Даже може да се каже че върви много добре от повечето бензинови мотори нищо че е 90коня ,но въртящият момент е 190kN при 2300 об, такъв въртящ момент 190kN има М50 без ванос при 4200об. който е 150 коня. Ако сложиш чип на "спънатата печка" конските сили отиват на 110 , а въртящият момент е 240kN и то само при 1900об , за сравнение такъв въртящ момент има пак М50 но 2500 кубика и то при 4300об . Така че "печката" върви супер от 2000 до 3000об направо излита е после "капва" естествено ,но да не забравяме че това е все пак мотор 1665куб!!!!!!!!!!!!!!
И с по-големите дизели е така.
Дърпат много яко ,но бързо им свършват оборотите и във високите умират заради дългия ход на буталото.
Иначе печката си е печка, вози тънко и е доста динамична за каране.
Но ако си с много спортен нрав по-добре да имаш и една бензинова кола ,за да можеш на нея да си чешеш крастата.

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Аз си приспособих тройник от нераждавейка. И съм много доволен.Щото пласмасовия си е пласмасов - чупи се и те оставя на пътя 

- Lunaticc 1
- младши ентусиаст
-
- Кара: 745i;740d;330xd;330i-Convertible
- Мечтае да кара: кока & цици
- Детайли за колата: с чип !!!
nandrolon написа:всеки тук ще каже, че това е най - слабото моторче на Е36 / според мене върви повече от 316/ но мене си ме кефи много.
как и да е не послушах никой , взех си печката и са си ми е кеф![]()
![]()
![]()
а и гледай да я караш на майстори дето прават БМВ-та, защото българина си е такъв разбира от всичко и там е проблема. Имах един малък проблем и отихох при един префален дизелджия който разбирал от всякакви дизели / явно за пръв път виждаше тоя мотор/ та той ми посъветва ремонти за 1-2 К лв а то какво се оказа няма нафта в резервоара![]()

Чеп Туринг !
Мантинела Тунинг !!!
Леген Пауър Рейсинг !!!!!
Перални,Тостери,Миксери, и Гипсокартонь на ЧАСТИ !!!

Мантинела Тунинг !!!
Леген Пауър Рейсинг !!!!!
Перални,Тостери,Миксери, и Гипсокартонь на ЧАСТИ !!!

- Kiceto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS 96'
BateValcho написа:Kiceto честито! Дано нямаш ядове с колата. Аз имах малко, докато я постегна (турбо), но сега е с чип и върви на пушка.
Прочетох, че някой ти даваше съвет да не я зориш много. По този повод - една случка, а ти си прави извода:
Значи, смениха ми турбото с оригинално "Гарет" и дойде време да се пали колата. Да ама пичовете измили системата и кулера с нафта, от която си останало доста. Като запали, чудо на чудесата. Колата се форсира до пълен оборотомер - вкл. червената зона, само дето стрелката не се изкриви. Връщане на ключа и ВАДЕНЕ - никакъв ефект. Помислих си "сега ще хвърчат бтала и клапани до небесата"!! И така работи около 20-30 секунди и си угасна. Ами, знаеш ли какви бяха последиците от това пренадуване? НИКАКВИ!!! Казах ти вече - върви на пушка, а аз не я жаля. Колите са супер яки, карай си я смело!

Б - Бързо
М - Мощно
В - Возило
М - Мощно
В - Возило
56 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4