"Мъничък" проблем с компресията на една E30-кa
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
"Мъничък" проблем с компресията на една E30-кa

Наскоро си купих една Е30 316 85година.Карам си аз 3-4 месеца като пич и иведнъж гледам свети ми датчика за маслото

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
- Alexbmw
- Кукуригуууу
-
- Кара: Луда Баба Яга
- Мечтае да кара: Още по-луда Баба Яга
Имахме същия проблем с 316-ката на един приятел и три пъти отваряхме двигателя и накрая се оказа маслената помпа. На маслената помпа има един клапан който при ниски обороти затваря за да държи по високо налягане на маслото и като се прецака на ниски няма налягане на маслото. По добре не я карай докато не отстраниш проблема щото ще скапаш мотора
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
не се отчайвай,но и при мен беше така,свети та свети,смених попмпа нищо,сложих добавка -даже стана по-зле,отварях главата(да няма нещо запушено,пак така.И накрая,ремонт изоснови-нови лагери,сегменти.гарнитури,семерини,гумички,шлайф на главата и на блока(отгоре)напасване клапани-всичко от Авто плюса,плаках и плащах.
Та послушай колегите,дане ти излезе по-скъпо накрая.А за маслената помпа-отваря се и се пришлайфа основната половина(съвсем леко,и от някой който разбира!!)мойта поне така я правиха(да уплътни валчето вътре,за по-голямо налягане)пък щесе чуе 

"Живей,така,че като остарееш да те е срам да разказваш,но да ти е хубаво да си спомняш......." 
- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
8 мнения
• Страница 1 от 1