Спирачки Е30 - барабани->дискове и дискове->вентилиран

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i 98г.
Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW

Мнение от Stennli » 17 Мар 2007, 0:42

Пичове,някой замислял ли се е защо предните са с дискове а задните с барабани.
Ако някой не знае да му обесня!!!
Предните спирачки са с дискове ,защото се смята че с тях се спира по добре,ама за задните хората са го измислили че ако,примерно се движиш по мокър път,задните дискове в случеа се мокрят и евентуално при нужда много по бавно ще ти се заступорят задните колела от колкото при барабани,защото там всичко е затворено.
Така че не мисля че на някой му се умира от гъзария,е на вас ако ви се умира тва си е ваш избор.

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 17 Мар 2007, 0:43

кво,взимаш :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Indiana » 17 Мар 2007, 1:35

Stennli написа:Пичове,някой замислял ли се е защо предните са с дискове а задните с барабани.
Предните спирачки са с дискове ,защото се смята че с тях се спира по добре,ама за задните хората са го измислили че ако,примерно се движиш по мокър път,задните дискове в случеа се мокрят и евентуално при нужда много по бавно ще ти се заступорят задните колела от колкото при барабани,защото там всичко е затворено.
Така че не мисля че на някой му се умира от гъзария,е на вас ако ви се умира тва си е ваш избор.

:shock: :wtf:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 17 Мар 2007, 1:56

за да не си видиш задницата като спираш на мокро има клапан преди спирачките на задния кръг :winky:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Indiana » 17 Мар 2007, 2:03

[steeN] написа:за да не си видиш задницата като спираш на мокро има клапан преди спирачките на задния кръг :winky:

Някои пък си нямаме :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Само умната с педала и ефектът е голям ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 17 Мар 2007, 10:43

Stennli, момче, в какви заблуди живееш? Ся да не кажеш, че и презервативите са ги измислили, за да не ти се мокри наденицата...
It's not who You are, it's who You know...

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 17 Мар 2007, 11:06

Явор написа:кво,взимаш :mhihi:

Манатарки,печурки :mhihi:
logout написа:... Ся да не кажеш, че и презервативите са ги измислили, за да не ти се мокри наденицата...

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gottlos » 18 Мар 2007, 0:09

A-a-a,това обяснява защо някои дискове имат дупки-да се оттича водата!! :mhihi: :mhihi:

великият шестак
Аватар
Кара: няколко и киселее

Мнение от Turbo_Ted » 29 Мар 2007, 19:47

Stennli написа:Пичове,някой замислял ли се е защо предните са с дискове а задните с барабани.

то по тая логика тия от формула1 трябва да са камикадзета, пък да не говорим за новите БМВ-та които са с дискови спирачки и отзад :mhihi: тия от БМВ нещо изпростяха да слагат дискове отзад...че те са само за сухо каране :mhihi: пък като завали излизат два мармота да ти сложат станиол на спирачките да не им взиза вода :mhihi:
така... причината е друга и доколкото знам е че при спиране, центробежните сили се изместват напред и трябват спирачки които да издържат по-голямо натоварване. затова хората сложили дискови спирачки отпред и барабанни отзад при колите (говоря за 60те и 70те пък и по-нататък) защото дисковите спирачки имат мн по-добро сцепление, пък да не говорим за 4 диска и то вентилирани :!: напълно подкрепям да сложим по 4 диска на спирачките и да си караме винаги безопасно !!! спирачки трябват на всички, особено в тия времена дето сички карат като на рали...
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 316 84г. м10б18
Мечтае да кара: на рали съзтезание :)

:)

Мнение от cargo22 » 19 Дек 2008, 2:49

Да наистина са пресмятани а новите са с 4 диска понеже са големи дзверове и се предполага спирания при по големи скорости.При този случай пак тежеста пада отпред но имаш по голям натиск върху цялата кола, при по малката скорост според мен не е отдачно да е с 4 .Защото единственото което ще стане е задните да блокират доста преди предните и тогава ефекта е нулев (монтаж на крило примерно може да промени ефекта). Обаче разбира се зависи как ще са настроени спирачките , но ефект един и същ дали с барабании или с дискове. Разбира се визуалния ефект от задните дискове с 90 100 130кончета под капака е малко смях.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Brani » 19 Дек 2008, 10:40

:mhihi: много ме кефят такива теми от нафталина с нов прочит от ентусиасти :mhihi: само не знам като съм с м40 1.6 защо съм с вентилирани дискове отпред и дискове отзад фабрично :uups: :help: ;) тия от БМВ явно са се объркали нещо при монтажа на каруцата :mhihi:

Предишна

Назад към E30