датчик за външната температура
Модератор: Технически модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
Здравейте. Изчетох всички мнения по темата. за въпросния датчик и все пак имам един въпрос. ако съм разбрал правилно всички вие имате бензинови е34. моята обаче е дизелова и има същия проблем. Когато отидох да си закупя въпросния датчик и казах описанието му на продавача в магазина излезе само един датчик който се намира на всмукателните колектори на моя двигател 2.5 тдс. възможно ли е на дизеловите модели да се намира там а не на бронята. Или по-скоро има два различни датчика. когато ми диагностицира проблема един бивш служител на дарукар ми каза че въпросния датчик играе важна роля при управлението на горивните процеси. Даде ми за пример че при по студено време се впръсква повече гориво. Така ли е или не съвсем така. освен това опасно ли е това натрупване на грешки защото при всяко писване се регистрира като грешка в борд компютъра освен досадното -37 градуса на екрана.
колега баварците са здрави и сигурни машини благодарение точно на този принцип, че един и същ елемент ( датчик ) не се използва в няколко системи , т.е. ако се развали да даде грешка само в едната система а другата да си работи нормално вземайки данни от друг датчик със същата функция.
това е доста разпространен метод за повишаване стабилността на работа на двигателя в случая. Е това води и до известно оскъпяване, но все пак по-голяма сигурност повечко пари струва

датчика за температурата на въздуха който е на колекторите дава информация на компа на двигателя, а този който е закачен на предната броня дава сигнал за борд компютъра.
щом на борда ти пише -37 значи имаш повреда в този датчик на бронята а сигнала който издава борда не е за натрупана грешка а те предупреждава за заледяване на пътя. То си е заложено в борда да пищи когато темп. падне под +3 градуса.
- 525tds
- Потребител
-
- Кара: на бензинови изпарения
- Мечтае да кара: без да се замисля за разхода
- Детайли за колата: e34 M51D25 Touring, e36 M52B20 Convertible, e34 M50B20 Sedan
- Nickola
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 550
- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
Nickola Пуснато на: 16 Мар 2007, 18:13 Заглавие:
--------------------------------------------------------------------------------
И още един въпрос: тоя датчик има ли връзка с датчика за темп. дето е в дебитомера ?
съвсем отделни са и нямат нищо общо по между си освен че мерят температура де

и аз имам сьщия проблем и не мога да си сверя часовника. мол
и аз имам сьщия проблем и не мога да си сверя часовника. моля кажете как се сверявя. пробах какво ли не и не става
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2