Правен въпрос - проблемация със съседи
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Правен въпрос - проблемация със съседи
Има ли някой да е запознат със някакви закони за междусъседските отношение и/или нарушаването на личното спокойствие?
Ако някой може да ми помогне ЛС.
Ако някой може да ми помогне ЛС.

Последна промяна DJJonny на 30 Ное 2007, 23:18, променена общо 1 път
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
Запознат съм с този закон но никъде не се споменава за СИСТЕМНОТО нарушаване на личното спокойствие. Защото всичко става в рамките на позволеното от ЗАКОНА часово време!!! Но това не ме грее. Трябва ми да ги одупа по друг начин. 

В интерес на истината преди време се оказа, че по закон няма разрешени и забранени часове. Всичко се определяло с решение (нещо като наредба за обществения ред) на съответната община.
И кое е още по-интересното: за София май няма такова решение и едва ли не всяка етажна собственост сама решава кои да са часовете!
Но дори и при теб да има разрешени часове, можеш да опиташ номера с ХЕИ. Към тях са оплакванията когато ти шумят заведения и търговски обекти, може би ще свършат работа и за частен дом...
И кое е още по-интересното: за София май няма такова решение и едва ли не всяка етажна собственост сама решава кои да са часовете!
Но дори и при теб да има разрешени часове, можеш да опиташ номера с ХЕИ. Към тях са оплакванията когато ти шумят заведения и търговски обекти, може би ще свършат работа и за частен дом...
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
Така като гледам искаш да налагаш немските стандарти в Б-ия...
Аз също през по-голямата част от времето прекарано вкъщи слушам музика, а тихо музика не мога да слушам...
Ако имам комшия като теб, който да ми прави проблем, че слушам музика през позволено време, просто няма да се съобразявам с него освен ако няма дете или някакво заболяване...
Просто това е все едно да си чистя в нас или да правя ремонт, не можеш да ми кажеш абсолютно нищо...
Дай да не слушаме музика, защото винаги пречим на някой, а...
От 2 до 4 я спирам или намалям, през нощта също освен ако нямам повод, защото тогава те трябва да се съобразят с мен...
Така че не търси каквито и да е закони, това е нещо нормално, защото никой от нас не иска живота му да минава като в санаториум... 

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
WilliamsF1Team написа:Така като гледам искаш да налагаш немските стандарти в Б-ия...Аз също през по-голямата част от времето прекарано вкъщи слушам музика, а тихо музика не мога да слушам...
Ако имам комшия като теб, който да ми прави проблем, че слушам музика през позволено време, просто няма да се съобразявам с него освен ако няма дете или някакво заболяване...
Просто това е все едно да си чистя в нас или да правя ремонт, не можеш да ми кажеш абсолютно нищо...
Дай да не слушаме музика, защото винаги пречим на някой, а...
От 2 до 4 я спирам или намалям, през нощта също освен ако нямам повод, защото тогава те трябва да се съобразят с мен...
Така че не търси каквито и да е закони, това е нещо нормално, защото никой от нас не иска живота му да минава като в санаториум...
тука не бъди толко сигурен ... ако си малко запознат трябва да знаеш че по закон не може да правиш ремонт без разрешение

в тая мисъл ше ти кажа 1 пример ... на 1 познат негов приятел си купува апартамент в една стара коперация на центъра .. зима я да я пусне под наем и да изкарва кинти ... обаче те са с стара дограма и тръгва да слага алуминиева ... обаче центъра ни е пренаселен предимно с кореняци граждани на по 60-70 години ... да не ти обяснявам що за стока са .. та пускат жалба май в общината че тоя прави ремонт и какво се получава идва документ и го задължават да спре ремонта ... пича които има кинти и не му е баш толко до тоя апартамент знаеш ли какво прави .... бута дограмите и оставя апартамента без стъкла целия празен карабина ... а сети се комшиине как им е било особено сега зимата .. ако не верраш мога да ти снимам как апартамента е карабина и си стои така а гнусните пенсии да му мислят през зимата

- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI, Е60
- Мечтае да кара: BmW F06 M
И двамата сте прави, и аз обичам силната музика, но си има и някакъв ред. Аз "шумя" сутрин след 10ч., вечер до 22ч., с почивка м/у 14 и 16ч. Съответно очаквам същото и от съседите ми. В Добрич нямам проблеми, когато някой иска да прави ремонт, иска съгласието на целия вход и т.н. Във Варна имам под мен едни изоставени пикли, чиито родители са в Гърция. Много големи певачки, Планетата все до дупка, 2 пъти ги предупредих лично, първият път ползвах звънеца, вторият - входната талашигена врата и им пожелах да не се стига до 3-ти :
, вече мямат проблем с мен 

Вече ми писна на кура от тях майна... нито жалби нито забележки нито със заплахи разбират явно трябва да им се набие в главата по-серизоно за да разберат че под тях живеят хора. Полицията нищо неможе да направи щото след 22:00 невдигали шум. Ми причинените ми нерви преди това по цял ден и сутрин рано никой не ги признава. Писна ми от малумщина майна. Тва ако беше някоя нормална държава досега закона така щеше да ги завре в кучешка колиба да живеят а тука дивия запад май само със физически заплахи трябва да се справяме...
Давайте идеи и предложения какво да правя че ще екзекутирам някой скоро.
Давайте идеи и предложения какво да правя че ще екзекутирам някой скоро.
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
DJJonny написа:Запознат съм с този закон но никъде не се споменава за СИСТЕМНОТО нарушаване на личното спокойствие. Защото всичко става в рамките на позволеното от ЗАКОНА часово време!!! Но това не ме грее. Трябва ми да ги одупа по друг начин.
Може, но това е закона по който можеш да ги съдиш.
Ето и правилника.
http://www.vratza.bg/docs/pravilnik1.html
Глобата за нарушение на вътрепния ред и спокойствие е от 1 до 60 лева. Никой закон не се занимава с "личното спокойствие", защото това е субективна, а не обществена категория. Няма ни дефиниция, ни граници.
Според мен:
Извикай пак полиция, с жалба, писмено. Тоя 22 часа да си го заврат... тъка тъка. Повтарям, писмено. И като дойдат, ги ръгай да опишат протокол за нарушението. Каквото искат да пишат там.
Поискай общо събрание. Писмено по установения ред. Точка да бъде проблема, ОС може да им наложи наказание.
Понеже второто вероятно няма да се случи - щото обичайно ОС не се събира даже за важни неща, а не ти и трябва щото то е простотия и съседска разпра, изпрати им нотариална покана. Писмо, заверено при нотариус. Моля ви, така така и така, защото иначе аз така и така.
И щом няма ефект, заведи дело. На практика ще си събрал доказателства, че си търсил всякакви възможни решения на въпроса.
Добре е да си подсигуриш и свидетели.
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3