Срамно ли е да не знаеш как се пишат думите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Срамно ли е да не знаеш как се пишат думите

ДА
201
89%
НЕ
10
4%
На кой му пука
16
7%

Общо гласове : 227
старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 13 Мар 2007, 18:30

Срамно е разбира се,все пак пишеш на обществено място и то толкова елементарни грешки.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SummonedToDIe » 13 Мар 2007, 18:50

Неграмотен ли си, пишеш грешно ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 13 Мар 2007, 18:57

аз мисля че въпроса е не дали знаеш а дали искаш
едва ли дори и дизелбой не знае как се пишат думите като най голям нарушител .. въпроса е дали иска да ги напише правилно ;)
всеки район си има диалекти и от там и грешното писане и по бързото ... просто спестяване на правилната думичка и пишеш с тая която те кефи тебе ... ето думата "кефи" ... неграмотен ли съм че не искам да напиша харесва ?!
така че не ми пука какво мислите вие .. важно е че сам дОпе до мозъка на костите :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 13 Мар 2007, 18:58

Изключително се вбесявам като прочета някъде "наЙстина" :evil: ...Също някоЙ вместо някоИ, когато се говори в множествено число и куп такива примери....Не става дума за хора, които от бързане са допуснали такава грешка, а за такива които системно я правят, и твърдят : "Абе стига, това е в нета, аз попринцип на бял лист си пиша правилно" ....
На мнение съм, с оглед на факта че все повече комуникацията м-у хората се извършва онлайн, че грешките които се допускат било то в чат или форум, след време се пренасят в писанията в-у добрия, стар бял лист ;)
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 13 Мар 2007, 19:10

Доста повече от "срамно" е да не знаеш писмено родния си език :roll:

Някои колеги няма да споменавам "никове" пишат "КОПЕ" е това най-много ме дразни също и "КОПУВА" и т.н.
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 13 Мар 2007, 19:18

На мен най-голямо впечатление ми прави така нареченият синдром "незнам".
Изображение

T.N.T. for the brain
Аватар
Кара: Слънцето да се мръщи!!!

Мнение от PeBuLs » 13 Мар 2007, 19:30

SKISABMW написа:
veso VTK написа:
SKISABMW написа:Срамничко си е....!

---Да.Но на всеки може да се случи да направи грешка. ;)

естествено,че всеки греши!
работата е да си сбъркал от бързо писане ,а не от тва ,че не знаеш как се пише по принцип! ;)

или да използваш бързото писане за да се измъкнеш.....
и в двата случая не може да се докаже!!! :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Последна промяна PeBuLs на 14 Мар 2007, 4:08, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: го ... X-treme!
Мечтае да кара: МиГ-29 & F15 Eagle
Детайли за колата: ...

Мнение от KIARA_G » 13 Мар 2007, 20:29

Не срамно, а направо смешно! :mhihi:
Даже не е смешно, а си е трагедия :roll:
Пълно е с пациенти :!:
Изображение♥™
:idea:Ако една жена знае цената си - значи често й се е случвало да я казва на някого!!!

Потребител
Аватар

писане

Мнение от diva_ » 13 Мар 2007, 20:40

Просто е ужасно,особено да пишеш Збирка вместо сбирка.Няма никакво оправдание за правописните грешки ,освен слаба езикова култура и липса на усет за езика.По писането се правят изводи за човека,който пише.Така че бъдете внимателни и грижливи към писането.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Мар 2007, 20:58

аз мисля че е абсолютно недопустимо да се бъркат думи... особено елементарни думи които се използват всеки ден...

и друго- почти веднага си личи кога се правят грешки от бързане и кога- от неграмотност... за съжаление голяма част от младото поколение расте на границата на неграмотноста и пише допускайки абсолютно умопомрачителни грешки на които човек дори не може да се засмее...
алекс
трабант 601с
разни други возила

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 13 Мар 2007, 21:04

Айде и аз да се включа:

1. Въпроса на анкетата е просто абсурден, разбира се, че е срамно, все пак ако не си знаем родния език.. :!:

2. В Интернет всеки пише както му харесва, но аз лично познавам доста хора, които пишат правилно, слагат запетайки и започват изречението с главна буква, което аз в ICQ , IRC , Y! и другите месинджъри не правя, просто защото го мисля за прекалена официалност, а все пак говоря с хора, които познавам добре (става дума за главната буква само, останалото си го спазвам :mhihi:)

3. Диалектите - много са, но ако имаш желание да пишеш и говориш правилно, ще го правиш. Аз ако започна да говоря на диалекта, който е в моя край, всички ще ме помислите за слабоумен. Ами ако водещите на новинарските емисии говореха на диалект?

4. Израснал съм сред учители и това винаги ми е правело впечатление и винаги съм се дразнел. Не знам дали аз съм прекалено взискателен, но от 10 души я един пише правилно, я не, но нищо не мога да променя.. Все пак тия неграмотните в училище не са се научили да четат и пишат, аз ли да ги уча?! Аз на приятелката си правя забележки за писането, а дори тя не ме слуша и ми вика "аз знам как се пише, ама то това е чат, к'во ти пука!) :shock:

5. Относно форума - ами.. тук съм забелязал много малко хора, които пишат правилно, слагат запетайки и т.н. А има и хора, които пишат думи като "BMV", "compakt", "vanus", както и много други, които са дето се вика "технически термини".. (айде, за compakt и vanus както и да е, ама BMV...)

6. :OT: Моля, като слагате линкове към някой сайт, ползвайте таговете [ url=http://link.com ] text [ /url ], понеже е гадно да се сложи линк, който е много дълъг.. получава се слайдър за наляво/надясно отдолу.

ПС: Най-големия бисер от контролна работа по литература:
"...и там кротку си пъсеши идна Уфсъ..."
В превод:
"...и там кротко си пасеше една овца..."
Това трябва да бъде наказуемо - дума от 4 букви, написана с 5 грешки!

ПС2: Когато си търсих кола, редовно разглеждах мобиле.бг и още по-редовно четях пълни с грешки текстове, най-вече в обявите на скъпите коли (20к+)

Ноф акулуматур
Цинтралну заключвани
Пално каску
Имолибайзер
Лятни чанти :shock: (има се предвид джанти)
...
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 13 Мар 2007, 21:33

Да срамно е разбира се :!:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 13 Мар 2007, 21:54

vld написа:Да срамно е разбира се :!:

Ко ма напраи ва- каунь.... ?:mhihi: :mhihi: :mhihi: :roll: :help: :help:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 13 Мар 2007, 21:59

M2PR написа:Изключително се вбесявам като прочета някъде "наЙстина" :evil: ...Също някоЙ вместо някоИ, когато се говори в множествено число и куп такива примери....Не става дума за хора, които от бързане са допуснали такава грешка, а за такива които системно я правят, и твърдят : "Абе стига, това е в нета, аз попринцип на бял лист си пиша правилно" ....
На мнение съм, с оглед на факта че все повече комуникацията м-у хората се извършва онлайн, че грешките които се допускат било то в чат или форум, след време се пренасят в писанията в-у добрия, стар бял лист ;)

заеби ти майтапа,ама е вярно това......преди пишех малко по грамотно ,сега съм станал още по неграмотен....интересното е че като напиша нещо неправилно се замислям и виждам че не е правилно,ама се тая вече съм го написал :shock:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 13 Мар 2007, 22:00

ни ми дреми аз сам си копил диплумата :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата