ASC+T
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
ASC+T
Колги, имам едно питане към вас ,свързано със ситемата за стабилност на Е36-цата.
Прави ми впечатление, че когато карам по дори леко неравен път,АSC-то е включено и поддам газ повече от средата-там където педала става малко по-тежък,жълтата лампа започва да примигва и да ми отвръща газта
Системата един вид е свръх чувствителна ... Значи от както, й сложих зимните гуми това свойство се изостри и сега почти няма начин като поискам да стартирам по-бързо да не ми наложи рестрикция та дори и в случаите когато включа втора скорост на 5000 мин-1, после 3-та на 5000 мин-1 и така н.т.
При положение ,че карам бързо по неравен път (напр. 120 км/ч по "Цариградско шосе' в София) системата сработва като :
при постоянна газ лампата само мига,без да отнема газта
при подаване на газ освен че мига,ми отнема газта
Много моля,тези от вас ,които имат автомобили оборудвани с това чудо да споделят имали ли са такъв проблем и изобщо кога/как им сработва на практика системата.
Много благодаря предварително
Георги Пенчев
Прави ми впечатление, че когато карам по дори леко неравен път,АSC-то е включено и поддам газ повече от средата-там където педала става малко по-тежък,жълтата лампа започва да примигва и да ми отвръща газта

При положение ,че карам бързо по неравен път (напр. 120 км/ч по "Цариградско шосе' в София) системата сработва като :

Много моля,тези от вас ,които имат автомобили оборудвани с това чудо да споделят имали ли са такъв проблем и изобщо кога/как им сработва на практика системата.
Много благодаря предварително

Георги Пенчев
- Penchev
- Сватбаря
-
А с какви гуми си, ако си имал колата и си я карал лятото а сега на зимни гуми, яви ли ти се разлика в чувствителноста
Георги Пенчев

Георги Пенчев
- Penchev
- Сватбаря
-
Ясно,значи има някакъв проблем за тая проклета свръх чувствителност
Майка ми ми каза на няколко пъти ,че не може да подкара колата здраво без това да не я спъне и се дразни общо взето ... Днес цял ден я карам и на мен не ми харесв така
АБС-а работи идеално,няма никакви индикаций за неработещи системи по арматурното табло,въобще всичко си е като хората ....
Георги Пенчев

АБС-а работи идеално,няма никакви индикаций за неработещи системи по арматурното табло,въобще всичко си е като хората ....
Георги Пенчев
- Lunaticc 1
- младши ентусиаст
-
- Кара: 745i;740d;330xd;330i-Convertible
- Мечтае да кара: кока & цици
- Детайли за колата: с чип !!!
ми колега и аз съм такава система и чесно да си призная грам не дава да превъртиш гуми и т'ва така и трябва да бъде според мен,щото идеята и е в момент в който осети няква нестабилност и сработва с цел да няма пребивация.Какво ли не съм пробвал да правя с него и не ми дава да пия вода
много прецизна е системата нито в завои нито на право дирекно ти отрязва квитанцията и приключваш с идеята за фън зад волана,нормално ми се вижда да е чувствителна а между другото как разбра че си с ASC+T при мен освен че ми зима газта и гумите почти не превъртат и се изтрелва веднага и при теб ли е така колега *euroto*

Чеп Туринг !
Мантинела Тунинг !!!
Леген Пауър Рейсинг !!!!!
Перални,Тостери,Миксери, и Гипсокартонь на ЧАСТИ !!!

Мантинела Тунинг !!!
Леген Пауър Рейсинг !!!!!
Перални,Тостери,Миксери, и Гипсокартонь на ЧАСТИ !!!

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
A това л***о няма ли бутон за изключване
Много куцо така,айде на лед иди дойди ма на сухо си е расипия.
Е то какво остава за шофиора

Много куцо така,айде на лед иди дойди ма на сухо си е расипия.
Е то какво остава за шофиора

Lunaticc 1 написа:ми колега и аз съм такава система и чесно да си призная грам не дава да превъртиш гуми и т'ва така и трябва да бъде според мен,щото идеята и е в момент в който осети няква нестабилност и сработва с цел да няма пребивация.Какво ли не съм пробвал да правя с него и не ми дава да пия водамного прецизна е системата нито в завои нито на право дирекно ти отрязва квитанцията и приключваш с идеята за фън зад волана,нормално ми се вижда да е чувствителна а между другото как разбра че си с ASC+T при мен освен че ми зима газта и гумите почти не превъртат и се изтрелва веднага и при теб ли е така колега *euroto*
И при мен е така и няма как да не го разбера понеже си имам бутон с който мога да изключа тази система

В момента в който скоча на газта и колата забива муцуната

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Така е понякога се смущава от неравности и предупреждава с мигането на жълата лампа, но за да се намеси чрез отнемане на газта, трябва да засече по-продължително приплъзване на колелата иначе само ще индикира. Случвало ми се е не веднъж 

Еми като караш по неравности не мислиш ли че колелата ти губят сцепление (ощ повече че е различно за всяка гума) и за това се включва системата. А това с: "Абе заеби го това е ебати куцото!" просто нека тия хора да си представят ситуация караш с 140-150км/ч по магистралата и при изпреварване на кола в продължителен завой изведнъж навлизаш в локва голяма колкото половината платно и не много дълбока ( може би 1-2 см.), но достатъчно за един хубав аквапланинг. Аз лично съм го изпитвал това чуство и си мисля че ако в този момент я намаше тази система можеше и да стане много лошо.
- Nikolay1
- Кой кашля?
-
- Кара: D779676
Явно твоята е доста чувствителна при рязко потегляне на мен даже ми дава да превъртя гуми само на сняг и лед ме реже доста осезаемо.
Be poZer, ride HoreX, drink 4oreX!
Oня русия
Oня русия
- Penchev
- Сватбаря
-
Ами колата е с 4 нови Билщайн-а,ходовата й част е в безупречно техническо състояние,гумите са чисто нови ... Просто не ми става ясно как така ще губи сцепление някое колело,като колата се движи по леко вълнист булевард с 120 км/ч
Ако има изпуснали амортисьори ДА, но при положение ,че всичко е точно ,честно казано незнам
Имам едни съмнения относно гумите- меки са, и са много ламелни ("рошави").Вероятно при дори най-минимално разминаване в честотите на въртене на колелата от 2-те страни е достатъчно да я задейства.Ако педала на газта е натиснат до средата ,лампата само мига,без да се намесва грубо,но като доподам газ тогава вече ме "урязва" ... Системата си има копче,но е досадно всеки път като се запали двигателя да се изключва и да свети триъгълника пред очите ти
Смятам ,че с летните гуми това ще намалее ,но да видим ...
Георги Пенчев

Имам едни съмнения относно гумите- меки са, и са много ламелни ("рошави").Вероятно при дори най-минимално разминаване в честотите на въртене на колелата от 2-те страни е достатъчно да я задейства.Ако педала на газта е натиснат до средата ,лампата само мига,без да се намесва грубо,но като доподам газ тогава вече ме "урязва" ... Системата си има копче,но е досадно всеки път като се запали двигателя да се изключва и да свети триъгълника пред очите ти

Георги Пенчев
- ivo098
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 330d
- Мечтае да кара: F80 M3
Ето един пример: по околовръсното на Люлин идвайки от Люлин-5 в лявата лента преди сфетофара на колелото на тролеите има кофти неравности и ако съм с малко по-висока скорост преди да спра, ABS-а винаги се включва дори при идеално сух асфалт тъй като колата подскача по неравностите и датчиците веднага отчитат загуба на сцепление. Опитай на идеално мазен хубав асфалт дали остава проблема, ако изчезне значи всичко е наред според мен
Its an M. The fuel mileage is Sh!tty.
Your Sh!ttiness may vary.
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Жоре, аз друго си мисля...няма ли вариант като си с билщайни, те като са твърди, при неравности да се засилва малко подскачането и за момент само една от гумите да губи донякъде сцепление и да превърта, докато стъпи пак здраво? Поне аз така си го представям, че колкото по-твърдо е окачването толкова повече се засилва тоя проблем и системата се лъже 

- Loewe
- младши ентусиаст
-
Lunaticc 1 написа:ми колега и аз съм такава система и чесно да си призная грам не дава да превъртиш ... Какво ли не съм пробвал да правя с него и не ми дава да пия водамного прецизна е системата нито в завои нито на право дирекно ти отрязва квитанцията и приключваш с идеята за фън зад волана,нормално ми се вижда да е чувствителна а между другото как разбра че си с ASC+T при мен освен че ми зима газта и гумите почти не превъртат и се изтрелва веднага и при теб ли е така колега *euroto*
Значи нещо е слаб tds-a или има разлика в настойките. Мойта и да е включена като я сръчкам яко, си приплъзват на старта лекичко и после като набия 2ра след 6000 обр./мин. пак си преплъзват. Това и с летните и със зимните, даже със зимните още повече, защото са доста по-тесни. Като е включена допуска много леки плъзгания странично и превъртания на гумите на сухо и леки на мокро, но трябва я сръчкам доста. А включването го усещам, като светне лампата, коригира със спирачките, евентуално отнеме от газта и улови пътя.
@ Пенчев - явно има някъкъв проблем системата или не знам, но не е хормално да се включва толкова често и по-такъв начин, при такива условия. Не мисля, че имаш толкова power, че със 130 км/ч на асфалт, като подадеш 2/3 газ да превъртат гумите. Според мен е някой датчик.
ПП. Lunaticc 1, ако мислиш да правиш стартове с включено АСЦ+Т , противника е в твоя клас и сте на сухо, направо се отпиши

“M” stands for Motorsport. And there’s no question that these cars have racing in their blood.
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2