Внимание!!! КАСКО и ШВАКЕ???

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от landikar » 16 Дек 2003, 22:09

Български имоти са най-некоректни от всички застрахователи в БГ що се отнася до КАСКО и щети по гражданска.Това си им е политика.ПЕДЕРАСИ.ГОЛЕМИ.Аз мнооо съм патил от тях.Но откакто си застраховам колите в БУЛ ИНС,нямам абсолютно никакви проблеми.Имал съм доста щети.Всичко си плащат и не мрънкат.От Булстрад съм взимал пари по гражданска.Отнесоха се много коректно и даже платиха повече.В ДЗИ не застраховайте,ако очаквате да ви откраднат колата и да ви платят.Няма да ви дадат и половината пари.

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 16 Дек 2003, 22:19

quixzole написа:...

Аз ще те посъветвам да си застраховаш колата пак в Булинс на всяка цена, освен ако не искаш да рискуваш да се разделиш с нея! Мисля, че няма да имаш проблеми да я застраховаш за по-малка сума!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pako » 16 Дек 2003, 23:16

quixzole
застраховай си я пак в булинс ако питаш и мене може и да са бандити ама са коректни с плащанията и щетите...
за 3 месеца имах 3 щети и дори 2 пъти сменях предно стъкло(беше се пукнало) и винаги са плащали без да мрънкат и да ме въртят на шиш... трудно е само да изтърпиш опашката на касата щото е само 1 каса а щети много...

а за български имоти съм 100% съгласен. имам един приятел дето беше там и ги отписа щото му се беше счупил фара(някакъв камион на магистралата му фърлил камък и фрас...) ония го накараха да си вземе протокол от кат и то задължително да пишело че протокола е написан на мястото на събитието... е коя кука ще фанеш за един фар да отиде на магистралата да ти пише протокол че и да се подпише .... абе въртяха го докато най накрая си взе един фар за 70 лв и им би спатиите на български имоти....

Аз съм си патил и от ВИТОША (както каза някой по напред бяха ми лепнали едната е36-цата '91 и онези 6 месеца ме въртяха а по договор трябваше да ми платят до 3 месец... а те след 6-тия месец ми казаха че ми намерили по хубава от моята и щели да ми дадат друга (е34-ка '89) ама била с 2,0 литра двигател... аз им казах да си я карат те като е по-хубава и им пуснах една адвокатка /на к-к Албена АД/ и онази ги сгъна и след 2 дни ми бяха превели парите по сметка) Даже онез ми викаха по едно време: абе ние трябва да ти платим ама сега нешо нямаме пари ще чакаме да влязат че много щети имаме да изплащаме....и аз :shock: :shock: :shock:

Никога повече ВИТОША
В БУЛСТРАТ историята дето съм я преживявал беше поччти същата само че там платиха поне с 30% по-малко от това което трябваше и те шото имали много щети

Не им правя реклама на Булинс щото са дерачи, но откакто съм застрахован при тях спа спокойно
а колегата 'хаос' го разбирам 100% и мога само да ти съчувстам брато :(

кавалер-монтьор
кавалер-монтьор
Аватар
Кара: леки BMW-та :):):)
Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta

Мнение от gazzzar » 16 Дек 2003, 23:24

Не вярно, quixzole, преди6ната ми кола(Алфа 155) бе6е застрахована в Булинс две поредни години, една позната запо4на работа в Евроинс и ре6их да сменя застрахователя, вси4ко мина без проблеми! Но не е това, 4е колата не е била скъпа, сестра ми направи съ6тата операция, но ве4е с БМВ 318ис Е36 и пак няма6е грижи! За мен тия приказки за Булинс са малко пресилени......
ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3.... 8) 8) 8)
Изображение
"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 17 Дек 2003, 0:38

Аз смятам да бягам при Булинс, че нещо напоследък ме плашат тука разни отрепки. С кои в Булинс трябва да говоря за тия неща, че получавам заплахи :oops:
ИзображениеИзображение

младши завивач
Аватар

Мнение от ivo » 17 Дек 2003, 1:55

Абе вие хубаво се радвате на БулИнс ама мене така ме бяха преебали, че още ме е яд и не сьм много склонен да вярвам на това че били коректни... Наложи ми се да zамина zа малко в Холандия точно след инцидента с колата и zатова баща ми ги беше водил при Румен Дунев да я оглеждат и уж са zаписали щетите и т.н., обаче освен че са се дьржали мутрешки и арогантно накрая не платиха нищо (нито лев) zащото нямало протокол от КАТ :roll: и zатова zеми тия над 500 лева демидж... :owned:

Така че zа мафиотите педерасТи от БУЛИНС :arrow: :1: :maad:
...
Иначе чувам, че Алианz били що-годе коректни... :?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xaoc777 » 17 Дек 2003, 2:50

Значи: Не ми берете засега грижа, защото моята кола съм я надзастраховал с 500 лева тоест при Шваке 6000, съм я надзастраховал за 6500лв. Не са ми откраднали колата нито съм я ударил (да чукна на дърво).
Що се отнася до "Български Имоти" - По големи лайна от тях надали има и не знам как агенцията по застрахователен надзор ги трае...
Една добра вест (поне за мене.) Успях да ги осъдя, щото днеска съдията реши делото в моя полза. Тея пендели сигурно ще обжалват, ама само дето още ще се набутат, щото имам и автотехническа експертиза и всички документи, с които ги размазвам.
Обаче по темата все пак: Закона за застраховането е написан така че да ни ощети нас. Естествено че кола по Шваке ако е 6000 лева, то тя трябва да се застрахова за толкова, но когато тази кола дойде в БГ и и се платят ДДС и Акциз (ако трябва) тя става пъти повече. демек ние сме 100%тово ощетени. Аз предлагам нашият клуб(тъй като той е легализиран) да събере подписка и да изпратиме едно запитване/жалба до "Агенция по застрахователен надзор" и копие до медиите, да покажеме все пка какви лайна се бъркат тука. Сигурен съм, че ще ни обърнат внимание, тъй като с това предстоящо влизане на БГ в Европейският съюз, в БГ има много наблюдатели, които ще ги хванат на мушка. То тогава може и да им се наложи да пипнат закона за това скапано ДДС при внос на автомобили, на които вече им е платено същото при покупка когато е било чисто нова колата. А в конвенцията на европейският съюз мисля че е записано че на една стока не може да се плаща 2 пъти ДДС. Се пак купуваме колата на старо!!!
Какво ще кажете за идеята.

Слави
Аватар

Мнение от © » 17 Дек 2003, 8:09

quixzole написа:в една друга компания ще застраховам доста по изгодно.....говорим за поне 400-500 лв по-малко

колко си платил за 16800, ако не е тайна?

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 17 Дек 2003, 12:24

xaoc написа: ...

Това като идея е перфектно, но ще важи само след като влезем в ЕС :oops:

Разработва двигатели и хотели
Аватар
Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
Мечтае да кара: отново м3 е30 :)

Мнение от BESSNIA » 17 Дек 2003, 15:30

Бул инс май застраховат на 7,5 или 8,5 % от стойноста за която ти е застрахована колата.( при пълно каско)

Компактен
Аватар

Мнение от quixzole » 18 Дек 2003, 13:22

за 16800 платих 1550 лв, но аз си правих валутна,която е на 11,3 %, Сега ще я застраховам за 14500ище платя 540 лв :lol: .....но ползвам голяма отстъпка.....а и не е в булинс
Изображение Изображение Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 18 Дек 2003, 13:34

А къде, ако не е тайна?
И какъв е процента?

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 18 Дек 2003, 23:03

Абе аз не съм чул някой да изпати от това, че не си е продължил застраховката в ВулИнс, едно време в ВИС-2 беше така :arrow: обаждаха се и заплашваха майка ми че ще и вземат колата ако не си продължи застраховката :arrow: и понеже майка ми е много луда и им каза да го духат :arrow: и после 8 месеца колата скрита в едно село при овцете в плевнята :arrow: и после и се е*а майката като я запалихме но това е друга тема :lol:
Изображение

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 19 Дек 2003, 1:32

Хора, не се заблуждавайте .. БУЛУНС си е борческа организация !
За мое щастие не съм изпитъл на собствен гръб "обичта" на гореспоменатите ... но един приятел, който кара Audi А6 я изпита. Преди около месец застраховаката му изтече ... по разбираеми причини не я поднови и познайте ! колата я няма ... 7 000 откуп ...
и така ... пак е тук ! после не било изнудване ... е какво е тогава !?
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDrill » 19 Дек 2003, 3:12

Да караш кола за 30000 лв. в България,без застраховка ми се струва мека казано глупаво ! :roll: .....ама ай че се отклонихме малко иот темата

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум