318 тдс проблем климатроник

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 10 Мар 2007, 0:50

днес при загряла кола настройх на 32 градуса и си духаше топло като пич ... щех да завра в колата ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: дизелaка да пропушва
Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D

Мнение от LAST RIDE » 10 Мар 2007, 11:39

колега Gushterov чукни с нещо върху двата клапана и след това пробваи парното отново-както те посъветва колегата при мен имаше ефект :)
Заменям си усилвателя!!

viewtopic.php?f=64&t=228928

коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават... :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318TDS Touring `96 г.

Мнение от a4o » 11 Мар 2007, 2:13

Здравейте, и при мен парното никога не е било много силно. Дори след смяна на филтъра на климатроника се засилва потока въздух, но си остава леко хладен. Мислех си да не са запушени клапаните за парното и при загряла кола опипах маркучите, които влизат/излизат от/в купето. Всичките 3 или 4 са топли, което означава, че радиаторите в купето също трябва да са топли, или греша? Може би клапаните не се отварят напълно?
Не е важно дали вървиш, важното е да не спираш!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 11 Мар 2007, 2:37

a4o написа:Здравейте, и при мен парното никога не е било много силно. Дори след смяна на филтъра на климатроника се засилва потока въздух, но си остава леко хладен. Мислех си да не са запушени клапаните за парното и при загряла кола опипах маркучите, които влизат/излизат от/в купето. Всичките 3 или 4 са топли, което означава, че радиаторите в купето също трябва да са топли, или греша? Може би клапаните не се отварят напълно?

имаш ли достатъчно течност ?
мисля че един път имах такива симтоми и беше от малко течност в казанчето .. или поне като го напълних от тогава не ми го е правило
даже като спирах на светгофар и почне да духа хладно .. като карам пак се оправи
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318TDS Touring `96 г.

Мнение от a4o » 11 Мар 2007, 3:30

Казанчето е пълно. Чудех се дали има начин да се провери клапаните отварят ли се напълно или има някъде частично запушване. Лесно ли се разглобяват тези клапани?
Не е важно дали вървиш, важното е да не спираш!

Потребител
Аватар

Мнение от Gushterov » 12 Мар 2007, 13:09

Не знам вече какво става ... оня ден даже спря да ми духа изобщо... както си карам си духаше, обаче спирам гася отивам да си свърша една работа след 3-4 часа се качвам тръгвам пак и няма не духа вообще

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 12 Мар 2007, 13:22

И при мен това с климатроника(ауто и подгряване) не се получава :roll:
Изображение

Предишна

Назад към E36