ПОМОЩ за Километража и Икономайзера!
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- simple_man
- 323i Killer
-
- Кара: E30 316i '91, G21 320d M-Sport
- Мечтае да кара: G81 M3
ПОМОЩ за Километража и Икономайзера!
Значи проблема е следния:
преди около седмица, километража ми взе да полудява!Има в предвид това че става така> Включвам 1-ва, гаааз, километража не помръдва,2-ра гаааз километража все си стои неподвижен!Пускам педала на газта и оборотомера скача 100+ км/ч! НАстъпвам пак газта и той се чуди на къде да тръгне, а нагоре, а надолу и стрелката подскача като луда и изведнъж пак се забива в 20км/ч и стои така докато не пусна газта!Това го правеше до вчера докато отказа напълно!!!
На какво може да се дължи проблема?Според мен е жилото, ма не съм сигурен!HELP! Kakво да правя, да сменявам ли жило и колко струва?От каде да го купя?
Другият проблем е със икономайзера!
Значи при докосване на педала на газта той скача в 30+, независимо на коя скорост!При пускане на газта се връща директно в 0!Това го прави от днеска!Къде може да е проблема, че така яко се дразня като не знам какво да направя!HELP моля ви!
Мерси предварително на всички!
преди около седмица, километража ми взе да полудява!Има в предвид това че става така> Включвам 1-ва, гаааз, километража не помръдва,2-ра гаааз километража все си стои неподвижен!Пускам педала на газта и оборотомера скача 100+ км/ч! НАстъпвам пак газта и той се чуди на къде да тръгне, а нагоре, а надолу и стрелката подскача като луда и изведнъж пак се забива в 20км/ч и стои така докато не пусна газта!Това го правеше до вчера докато отказа напълно!!!

На какво може да се дължи проблема?Според мен е жилото, ма не съм сигурен!HELP! Kakво да правя, да сменявам ли жило и колко струва?От каде да го купя?
Другият проблем е със икономайзера!
Значи при докосване на педала на газта той скача в 30+, независимо на коя скорост!При пускане на газта се връща директно в 0!Това го прави от днеска!Къде може да е проблема, че така яко се дразня като не знам какво да направя!HELP моля ви!
Мерси предварително на всички!

той ти е електронен спидометъра, т.е. нямаш жило, кабели ти отиват в ск.кутия и диф. не жила, ако си забелязал като караш и изключиш контакта на ключовете и караш с 0км/ч.
според мен проблема ти е в батерията или студени спойки по таблото.... наи-верочтно батерииката

DaWolf

:bowdown::bowdown: forced induction M42B18

.jpg)

- simple_man
- 323i Killer
-
- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Не може да е от батерииката. Аз имах същия проблем и 100% не беше от батерииката защото си смених оборотомера заедно с икономайзера и се оправи (аз го смених, защото нямах икономяйзер) така че погледни си спойките как са 99% е от това.

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
Признак за заминала батерия е светенето на "inspection" -на след като си ресетнал компютъра. Проблема е или в студени спойки по таблото или лош контакт между платката и самият уред. Възможно е и да се е измъкнал / зацапал куплунга на диференциала (там е датчика който управлява скоростомера)
Почисти си куплунга на датчика за скоростта
намира се отзад върху капака на диференциала (единствен е, не можеш да го объркаш), а може и датчика да прави мизерии
Моят куплунг винаги в мокро време се пълнеше с вода и се почваше една....точно както ти си описал. Уплътних го с малко силиконец и се оправи.

намира се отзад върху капака на диференциала (единствен е, не можеш да го объркаш), а може и датчика да прави мизерии

Моят куплунг винаги в мокро време се пълнеше с вода и се почваше една....точно както ти си описал. Уплътних го с малко силиконец и се оправи.
- simple_man
- 323i Killer
-
Mерси още веднъж на всички!
Оправих го!Проблема беше точно от датчика на диференциала!Просто кабелчето се беше скъсало!Всичко вече е ОК!
Преди малко го тествах дали отчита нормално, ми кво да ви кажа до 230 отчита нормално, после просто спира!

Оправих го!Проблема беше точно от датчика на диференциала!Просто кабелчето се беше скъсало!Всичко вече е ОК!

Преди малко го тествах дали отчита нормално, ми кво да ви кажа до 230 отчита нормално, после просто спира!

- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
9 мнения
• Страница 1 от 1