320 кабрио, няколко въпроса/коментара
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- karaibrahim
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: f31
320 кабрио, няколко въпроса/коментара
И тъй, харесъл съм е36 кабрио. Мисля да го купя сега или октомври. Лятото за съжаление няма да съм в БГ, за да мога да му се радвам в сезона. Както и да е...
Решил съм задължително да е 320 (manual), че 318 е мъртво родено, пък и на тва тежко купе - смърт.
Мисля да е от последните - след 1997. Доколкото знам от тези години са М52, нали така? Това е шестака е единичен ванос, нали? Доколкото съм чел тук е по-добър от М50 и не прави проблеми(не че за М50 съм чел такова нещо)? Доколкото видях тежи 1400-1500кг. На софийско колко ли ще харчи това нещо? 13?
Друго, което искам да знам е - как са с гюрука тези БМВ-та? Механиката здрава ли е? Издържат ли на чести движения нагоре-надолу? Колко струва един гюрук? Мисля, да си намеря и хард-топ.
Четох няколко теми за кабрио, но нищо същесвено в тях. Общи приказки.
Кажете ми, има ли нещо съществено, за което съм пропуснал да попитам или въобще нещо, което трябва да знам относно това кабрио?
Благодаря предварително за инфото!
Решил съм задължително да е 320 (manual), че 318 е мъртво родено, пък и на тва тежко купе - смърт.

Друго, което искам да знам е - как са с гюрука тези БМВ-та? Механиката здрава ли е? Издържат ли на чести движения нагоре-надолу? Колко струва един гюрук? Мисля, да си намеря и хард-топ.

Четох няколко теми за кабрио, но нищо същесвено в тях. Общи приказки.
Кажете ми, има ли нещо съществено, за което съм пропуснал да попитам или въобще нещо, което трябва да знам относно това кабрио?

Благодаря предварително за инфото!

- karaibrahim
- кандидат ентусиаст
-
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
М52 мотора е с двоен ВАНОС, а скоростите и дифа са си като на берлините. За механиката нагюрука не знам колко е здрава, но едва ли е чак такъв проблем. Износва се по-скоро плата на гюрука и доколкото съм чувал никак не е евтин. Хард-топ мернах наскоро в мобиле-то, продаваха го за 600 евро. Разхода, при равни други условия и по-тежка кола, явно, че ще е по-висок, вероятно около литър,но при кабрио това не би трябвало да те тревожи толкова 

Never mistake motion for action...
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
М52 с двоен Ванос? Мислиш ли? Че и в Е36? Не беше ли само на Z3 2001-2002 г. ?
А иначе по темата: Скачай с двата крака! Мерак се лесно не гаси! (в нашия случай става с кинти
) Щом ти е легнала на сърцето кат' шопар на шосето... 
А иначе по темата: Скачай с двата крака! Мерак се лесно не гаси! (в нашия случай става с кинти

turbo написа:М52 с двоен Ванос? Мислиш ли? Че и в Е36? Не беше ли само на Z3 2001-2002 г. ?
А иначе по темата: Скачай с двата крака! Мерак се лесно не гаси! (в нашия случай става с кинти) Щом ти е легнала на сърцето кат' шопар на шосето...
Аз съм нагледен пример. Може да ме сложите за експонат тука по тоя въпрос

Ибрахиме, ако нямаш гараж сещаш ли се какви издевателства ще отнесеш от милите ни, завистливи, български, братя?

П.С. Можеш да питаш X-Citer и той сега си търси кабрио, би трябвало да е наясно с нещата!
_!_
- karaibrahim
- кандидат ентусиаст
-
Leon написа:М52 мотора е с двоен ВАНОС, а скоростите и дифа са си като на берлините. ... Разхода, при равни други условия и по-тежка кола, явно, че ще е по-висок, вероятно около литър,но при кабрио това не би трябвало да те тревожи толкова
Ами в конкретни цифри за разхода какво ще рече? Сега ГСи-то ми харчи по 12-13, така че съм свикнал, но ако стане повече 15-16, няма да ми хареса...

Ъъъ... Под Берлина визираш седана, предполагам?!? Малко съм бос в БМВ-тата още. Все пак, отворен диф? С какво число е обикновенно?
Тоя с двойния ванос не е ли М54? Доколкото разгледах тук-там, го има на 328 е36...
Space написа:Ибрахиме, ако нямаш гараж сещаш ли се какви издевателства ще отнесеш от милите ни, завистливи, български, братя?
Замислял съм се, но се старая да ги игнорирам тези мисли.

Ще се радвам, ако някой с кабрио се включи в темата, за да сподели за подръжката на характерните за кабриото неща. Има ли някакви специфични проблеми и какво трябва да се гледа при покупка.

- BlackAdder
- кандидат ентусиаст
-
Някъде бях чувал,че трябва много добре да се прегледа купето отвътре да не би случайно предния му собствник да го е правил на "вана" и да са почнали да корозират метални елементи, за които принципно никога не би ти минало през главата.
- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
Leon написа:М52 мотора е с двоен ВАНОС
Няма М52 с двоен ванос

от М54 насам слагат двойния

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- karaibrahim
- кандидат ентусиаст
-
BlackAdder написа:Някъде бях чувал,че трябва много добре да се прегледа купето отвътре да не би случайно предния му собствник да го е правил на "вана" и да са почнали да корозират метални елементи, за които принципно никога не би ти минало през главата.
Ще го имам впредвид. Мерси!

Ето това са полезни съвети, за хора като мен, които не са имали кабриолети.
Сега кажете накрая, колко ви харчат седаните с М52.

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
за разход има доста теми, особено тази с линк към предната от 7-8 страници
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=47847
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=47847
- karaibrahim
- кандидат ентусиаст
-
Мда, разгледах какво сте писали в тези теми. Доста противоречиви мнения има, но като гледам се очаква в София да ми дава 13-14 с моя стил на каране.
пич братовчед ми кара BMW 320 Cabrio 97-ма сиво с черен покрив ,а също има и твърд таван! МНОГО Е ЯКО и маи ше го продава! Вътре е неква бела кожа.. пиши на лична ако имаш интерес. ВИЖ в мобиле.бг продава само трърдия таван за 1500 лв/СИВ/ и малко се вижда БМВ-то! НА РЕАЛ е УНИКАТ! Готини джанТИ маи има спортно окачване АБЕ БАТЕ нема такава кола..
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
BaVaReC19 написа:МНОГО Е ЯКО и маи ше го продава!
Ако ще го продава дай някакъв телефон за връзка и да ходя да го гледам

Хухуху, кабрио с бяла кожа
точно за нашата свинска държавица е
Любо, не се занимавай с глупости, тва ще стане ебати кочината.

Последна промяна Space на 07 Мар 2007, 14:16, променена общо 1 път
_!_
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2