реален разход 320 м52 + бензиностанции статистики
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
49 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
така, еко-100 сипано на ЕКО-то за сбирки, ми даде 2 резервоара 11.5 както бях писал
сега изхарчих един резервоар лукойл-95 - и ми даде разход 12.1 с включен дрифт-събора до Плана.
както и да го гледам, първо ми се струва че като качество е почти същия ако не и 1:1, второ при разлика 20 стотинки в цената хич не си струва за 0.6 разход (смятайте;) който е и леко относителен - незнам дрифта колко ми е ритнал нагоре разхода.
чакам сега още 1 резервоар лукойл 95, после вероятно ще сипя лукойл-98 да се изправи срещу еко-100
сега изхарчих един резервоар лукойл-95 - и ми даде разход 12.1 с включен дрифт-събора до Плана.
както и да го гледам, първо ми се струва че като качество е почти същия ако не и 1:1, второ при разлика 20 стотинки в цената хич не си струва за 0.6 разход (смятайте;) който е и леко относителен - незнам дрифта колко ми е ритнал нагоре разхода.
чакам сега още 1 резервоар лукойл 95, после вероятно ще сипя лукойл-98 да се изправи срещу еко-100

320i-разход
Около 10 градско и до 7 извънградско (скорост около 120 темпово каране). Това са осреднени стойности. Винаги пълня резервоара догоре, нулиране на километража, пак резервоара догоре! Зареждам на Лукойл предимно.
Лека!
Лека!
t0sh написа:така, еко-100 сипано на ЕКО-то за сбирки, ми даде 2 резервоара 11.5 както бях писал
За 95 на лукойл имам много добро мнение, 100 на еко е по-добър(при мен се усети малка разлика), но като сипах 98 на лукойл и колата "умря", струва ми се че е доста по зле от 95 на същата бензиностанция

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ае 10 градско за 320и М52/50 може, ама не в София... та софиянци да не се лъжат...
аз едвам докарвам 10/100, ма голям "пръст" в това постижение има "Цариградско шосе" 

София!
Honzik написа:Ае 10 градско за 320и М52/50 може, ама не в София... та софиянци да не се лъжат...аз едвам докарвам 10/100, ма голям "пръст" в това постижение има "Цариградско шосе"
Говоря за София. Бул. Ал. Малинов (връзката между бизнес парка в Младост и Дружба).
И всъщност какво значение има дали М52/50 харчи 10 или 11 на сто?
- Mollov
- Мародератор
-
- t0sh
- старши ентусиаст
-
98 зле на лукойл? странно.
мм не вярвам лукойл98 да е зле, лятото 95 ми даваше да кажеме 11-11.2 средно от 5-6 резервоара, с 98 за 2 или 3 резервоара ми даде около 10.4 по спомен - не ми се рови в предната тема. Зареждам на Т. Каблешков, до крайната на 74/76.
А и цените бяха с някъде 13 стинки разлика, което излизаше и по-изгодно но после излетя 98 нагоре. до 2 седмици ще сипя да си покаже, да свърша тоя 95 са
п.с. друг никой ли не сравнява къде е по-читав безина като сравнява 2-3 бензиностанции? или аз не съм в ред и само мен ме интересува..
мм не вярвам лукойл98 да е зле, лятото 95 ми даваше да кажеме 11-11.2 средно от 5-6 резервоара, с 98 за 2 или 3 резервоара ми даде около 10.4 по спомен - не ми се рови в предната тема. Зареждам на Т. Каблешков, до крайната на 74/76.
А и цените бяха с някъде 13 стинки разлика, което излизаше и по-изгодно но после излетя 98 нагоре. до 2 седмици ще сипя да си покаже, да свърша тоя 95 са

п.с. друг никой ли не сравнява къде е по-читав безина като сравнява 2-3 бензиностанции? или аз не съм в ред и само мен ме интересува..
- Mollov
- Мародератор
-
Ае аз лично почнах да си сипвам на едно и също място, на една и съща колонка... и понеже винаги наливам до горе и мога да го докарам така, че винаги там да ходя... Лукойл на Люлин 10... вече 3-4 пъти сипвам там и е добре.... миналия път ми даде 9.5 (560км/54литра) та чак изпаднах в транс
Сега ще видим този път що ше стане 

За разхода, не знам, не го меря толкова стриктно(~11-12 при нормално каране), но няколко пъти си направих теста, с 95 върви доста по-добре отколкото с 98(зареждам на лукойл на Константин Величков до Shell-а), а най-добре от всички бензиностанции и бензини които съм пробвал е 100 от Еко на бул. България 

- k4.BX-Ghost
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 91 325i E36 // '06 525xi E60 // x5
Пичове бензина в бг няма разлика всичко се прави в ЛукОйла
освен на ОМВ Супер 100 който идва от Румъния (нищо че казват че е Австрийски внос )
Та бензина се кръщава допълнително в базите .
Най ефтиния читав бензин е на Илиянци - петролната база но трябва познат да ви продадат пък и те нахитряха преди даваха 1л супер 100 за 1 лв сега скоро не съм ходил (чори се от цистерните но там да пълниш задължително туба и финна цедка ще ако е останало на дъното на цистерната има много боклуци )
Супер 100 на ОМВ идва в цистерната на 104 октана после го мешат с нещо а пък Шелския Ви-Пауър Рейсинг някъде към 98 октана (от колконката ) и те му бутат ТУЛОЛ и добавки
Вземете един октаномер и се разходете по бензиностанциите
и ще се видите в чудо 95 примерно на повечето места е минал покраи 95 и тн 
освен на ОМВ Супер 100 който идва от Румъния (нищо че казват че е Австрийски внос )
Най ефтиния читав бензин е на Илиянци - петролната база но трябва познат да ви продадат пък и те нахитряха преди даваха 1л супер 100 за 1 лв сега скоро не съм ходил (чори се от цистерните но там да пълниш задължително туба и финна цедка ще ако е останало на дъното на цистерната има много боклуци )
Супер 100 на ОМВ идва в цистерната на 104 октана после го мешат с нещо а пък Шелския Ви-Пауър Рейсинг някъде към 98 октана (от колконката ) и те му бутат ТУЛОЛ и добавки
Вземете един октаномер и се разходете по бензиностанциите

==============================
Сделано в СССР
Сделано в СССР
- Mr.President
- младши ентусиаст
-
k4.BX-Ghost написа:Пичове бензина в бг няма разлика всичко се прави в ЛукОйла
Вземете един октаномер и се разходете по бензиностанциитеи ще се видите в чудо 95 примерно на повечето места е минал покраи 95 и тн
Какво беше ТУЛОЛ? И този ОМВ Супер 100 дали е хубав щом е от Румъния ?
- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
аз от 5-6 месеца наливам само омв100 и намирам разлика от 95 на лук
колата изпъва доста добре/като за 20-ка все пак не е кой знае какво/ и каточели бачка по-равномерно и тихо
засега не мисля да наливам друг
колата изпъва доста добре/като за 20-ка все пак не е кой знае какво/ и каточели бачка по-равномерно и тихо
засега не мисля да наливам друг
- t0sh
- старши ентусиаст
-
ами това 'като че ли' спокойно може и да и вероятно е психика, а не мерна единица.
моето мнение е именно че трябва да издумкаш няколко пълни резервоара замерени за разход с твоето си каране, от единия и другия бензин, за да избегнеш единични случаи на задръстване и т.н. за 1000 км от единия и другия си дава доста читава представа за разход - и да ги сравниш. Ако е по-'читав' т.е. по-богата смес, ти гори по-малко колата. затова спамя като луд по темата...
ако съм в няква грешка някой да ме поправи докато не е късно
моето мнение е именно че трябва да издумкаш няколко пълни резервоара замерени за разход с твоето си каране, от единия и другия бензин, за да избегнеш единични случаи на задръстване и т.н. за 1000 км от единия и другия си дава доста читава представа за разход - и да ги сравниш. Ако е по-'читав' т.е. по-богата смес, ти гори по-малко колата. затова спамя като луд по темата...
ако съм в няква грешка някой да ме поправи докато не е късно

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Я пак за по-богатата смес...

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
49 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4