и аз за ангелските очички

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Коцето » 02 Мар 2007, 14:38

Само не разбрах защо фурната не ми е сложил фолио но ........ тя ще се чуе ако се наложи толкова ще сложим :) Но като цяло си свършил много добре работата :)
Последна промяна Коцето на 02 Мар 2007, 14:41, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Мнение от Lacho » 02 Мар 2007, 14:40

JackRock написа:Във форумите се пише задължително на кирилица! В противен случай мненията ви ще бъдат изтрити без предупреждение! Само не разбрах защо фурната не ми е сложил фолио но ........ тя ще се чуе ако се наложи толкова ще сложим :) Но като цяло си свършил много добре работата :)

Защото са ти матирани отзад, а ако искаш фолио и сам можеш да си сложиш само че няма смисъл. С матирането се постига същия ефект, изпробвахме го ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Коцето » 02 Мар 2007, 14:42

Мерси за отговора :) и за положеният труд ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 sedan

Мнение от furnata » 02 Мар 2007, 19:52

Сори за късното включване ама имаше проблеми по трасето:

Мда както каза Лъчо матирахме ги с два хода :mhihi: :mhihi: ефекта от фолиото е същият а така спестяваш 2лв. ;) За тия диоди 50000 мкд. са яки но 15 градуса е малко трябва поне 30 за да пълни ринга-така си мисля аз.Иначе има едни който са 5 ватови хамерикански които така светят че ако те разпитват на тая светлина шси кажеш всичко :mhihi: обаче проблема е в това че им трябва сериозен охладител който сега мисля как да се монтира и каде :roll: Иначе правя и едни стопове сега диодни и става много яко с тях ама като завърша ще покажа стават на черти като на новата S класа :idea:
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 02 Мар 2007, 20:50

Откъде са тея хамериканските и по колко пари са :?: Как така греят, по принцип диодите нали не греят :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Жената да мърка

Мнение от Kurt Vagner » 02 Мар 2007, 21:24

Плс дай снимките ?!

ентусиаст
Аватар

Мнение от furnata » 03 Мар 2007, 0:40

SuPeR_FLY написа:Откъде са тея хамериканските и по колко пари са :?: Как така греят, по принцип диодите нали не греят :roll:

Точно щото са по 5 вата и за тва греят а съпротивленията направо не се пипат пръстите ми станаха на печени кебапчета :mhihi: :mhihi: Демек от един диод вадиш светлина на крушка ама ем е по евтино ем е по красиво ем е с по дълъг живот и наи-вече спестяваш си няколко ампера което пък помага на алтернатора и т.н.Значи моят алтернатор е 140 А. ама има колеги с по-слаби и сега --от двата стопа + мигачите и задната светлина като ги направиш диодни и изчислиш по закона на ОМ излиза че спестяваш около 16-17 ампера ток или около 100 вата което много помага на колата особенно ако имаш як усилвател и т.н.Ако барнем и страничните мигачи още малко и така :D А страничните седят много яко като са диодни --нещо като на новата 5-ца габаритите "веждичките" които продължават от фара по калника.Тва е като съм готов ще постна снимки може би в неделя :roll:
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

Low Is A Lifestyle
Аватар

Мнение от SuPeR_FLY » 03 Мар 2007, 2:14

Аз съм с диодни странични мигачи на ин-про и светят много готино ;) ама измисли нещо с охлаждането :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от furnata » 03 Мар 2007, 2:18

SuPeR_FLY написа:Аз съм с диодни странични мигачи на ин-про и светят много готино ;) ама измисли нещо с охлаждането :mhihi:

Мисля ,мисля е го е даже не спя да го мисля :mhihi: :mhihi: ама ако диода е 5мм радиаторчето трябва да е 3см на 3см. е каде да го завра мамка му
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от furnata » 07 Мар 2007, 11:02

Искам да уточня тук в темата че :
1.Невъзможно е да се постигне ефекта на светене на CCFL очките със диоди :!: поне не на този етап :roll:
2.Същото важи и за оригиналните -просто диода свети по съвсем друг начин.
3.За да се извади тази сила на светене от диод той трябва да се съобрази с много други работи-като резистори ,радиатори за охлаждане ,друг материал а не плексиглас

Добрата новина е че търся решение на тези проблеми :roll: и наполовина имам нещо в главата свързано с оптиката 8) така че търпение колеги
:smoke:
Това е ефекта който аз постигам съответно с жълто-оранжево и бялосиньо
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

Low Is A Lifestyle
Аватар

Мнение от SuPeR_FLY » 07 Мар 2007, 13:07

А тея хамериканските стопяват ли плексигласа, в смисъл толкова ли жега правят :roll: а от жегата съпротивленията не гибердясват ли :roll: и не каза по колко парички са 8) Много се двуомя дали да си поръчам от тея 50 000 мкд, ама няма как да ги пробвам предварително дали с тях става работата, щото ако поръчам 8-10 диода ще ми седнат към 20 лв, пък ако не стават ще се овътря :( ако поръчам 1-2 и ми харесат пък ще трябва 2 пъти да плащам доставката :( вече незнам кво да правя, пък ми се насъбра на 2-3 коли да слагам очички :confused:
П.П. Я кажи ако не е тайна ти за колко пари ги правиш очите и с 25 000 мкд ли ги правиш :) 8)

ентусиаст
Аватар

Мнение от furnata » 07 Мар 2007, 13:57

:arrow: ЛС -ноухау :mhihi: :mhihi:
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

Low Is A Lifestyle
Аватар

Мнение от SuPeR_FLY » 07 Мар 2007, 20:34

:arrow: Skype -ноухау :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dizzel » 09 Мар 2007, 22:47

От каде да взема такива пръчки.
http://vbox7.com/play:dfb1170d
http://vbox7.com/play:f7941feb
Рано или късно всеки Е30 ентусиаст си купува друго BMW

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от compact_fen » 09 Мар 2007, 23:15

в темат по-горе е описано от къде се взимат такива пръчки, аз моите ги взех от м.Бриколаж. Ама още не съм ги монтирал :(

ПредишнаСледваща

Назад към E36