Разходът на масло или колко е "нормата"?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pako » 10 Дек 2003, 23:42

DA WOLF написа:начи добър мотор, ис-ката ми гори по литър на 3-5К км зависи от карането 0W40 ili 5W60

моита ис-ка ми гори около 1л. на 4500-5000 от 10W-40... обаче ако сложа castrol и разхода ми се вдига с около 0,5-0,8 литра за същите километри

ентусиаст
Аватар

Мнение от PARADOX_sf » 11 Дек 2003, 7:51

Еми ако сипеш от тоя уж лошия Шел Хеликс Ултра и внимаваш от де го зимаш разхода на ис-ката ще намалее значително!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 11 Дек 2003, 8:30

PARADOX_sf написа:Еми ако сипеш от тоя уж лошия Шел Хеликс Ултра и внимаваш от де го зимаш разхода на ис-ката ще намалее значително!

Апсолютно..никой не ми вярва че е хубаво това масло ,и аз карам с такова и изобщо не го пипа. Купувам си го само от бензиностанции на Шел за да избегна ментетата.

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 11 Дек 2003, 9:40

И аз трябва да си призная че карам с Шел :oops: :oops:
взех го от вносителия, като ми доказа че го внася от англия :?
обаче не ми харесва как работи двигателя по шумен е и работата не му е равномерна, може да си въобразявам... :? :roll:
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

Burn Out Master
Burn Out Master
Аватар
Кара: BMW E39 / AUDI A4 1.8T quattro
Мечтае да кара: M5 i RS4

Мнение от PILOTA » 11 Дек 2003, 10:59

Аз карам с Mobil 15w 40 и ми гори към 1л. на 4000 км! Не знам това нормален разход ли е.Това е при по спортен тип каране. :wink:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 11 Дек 2003, 11:51

Аз карам с Кастрол ГТХ 3 Магнатек :arrow: 1,5 литра на около 7000 км при положение че първия месец за 3000 км глътна литърче при много зверско каране и после при спокойно каране 0,5 литра за около 4000 км :arrow: не знам дали е нормално и се чудя сега наближавам смяна :arrow: какво масло да сложа ужасно много се двоумя и не знам :!:
Тоя кастрол наистина си го гълта по бързичко дали да не сложа Мотул :?: Ще се съветвам с притежатели на такива автомобили всеки да ми каже мнението си :wink:
А относно хилядите теми по тоя въпрос в форума повярвайте ми не можах да си избера масло :idea:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X3 3.0d '04

Мнение от DIDO » 11 Дек 2003, 15:02

Интересното тук е друго - Castrol TWS 10w-60 за 10000км отидоха 800г/10000км, а сега Castrol TXT LL01 5W-30 около 500г. :shock:
Значи има една теория че тънкото масло го гори повече, а гъстото
по-малко. Обаче на практика друго излиза. 5w-30 най-малко го гори, а 10W-60 най-много. Стилът и начина на каране е
езин и същ :!:
TWS-a e СУПЕР масло, но зимата е гъстичко и сутрин претропват повдигачите, а сега 5w-30 не притропва
нищо, лекотечливо - бързо пълни системата дори и при много студено :arrow: А това е много важно качество, защото както е известно най-голямото износване идва след студения старт :!:

П. С. Penchev съгласен съм с теб че от хилядите постове за масло
не може да се разбере кво и що, но това е един вечен спор :wink:
BMW - Усещане за автомобил

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: само и продава,нищо не разбира.
Мечтае да кара: и да понаучи поне малко.

Мнение от 2 GUNS FIRE » 11 Дек 2003, 17:26

DIP написа:
ПЛАМЪЦИ ОТ ВСИЧКИ ЦЕВИ

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 11 Дек 2003, 17:28

еми просто е
отивате в ДАРУКАР, купувате си масло и проблема ви е решен :lol:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: само и продава,нищо не разбира.
Мечтае да кара: и да понаучи поне малко.

Мнение от 2 GUNS FIRE » 11 Дек 2003, 17:28

DIP написа:

Да така е и аз съм стигнал до същото заключение.
ПЛАМЪЦИ ОТ ВСИЧКИ ЦЕВИ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 11 Дек 2003, 19:02

Engi написа:еми просто е
отивате в ДАРУКАР, купувате си масло и проблема ви е решен :lol:

В Дару маслата са наливни на Кастрол ,като не е ясно какво точно ти наливат..аз за диференциала като исках да си купя оня ми вика - 36 лв. е литъра ,сега ще ти налея един литър .. че той така може и Приста да ми налее баси.. да виждам тубичката как разпечатва аз ,да не стават грешки :lol: :shock: Затова сам си ги купувам маслата ,внимавайки да не е менте :!:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Мнение от ludiagsm » 11 Дек 2003, 19:18

DIP написа:Интересното тук е друго - Castrol TWS 10w-60 за 10000км отидоха 800г/10000км, а сега Castrol TXT LL01 5W-30 около 500г. :shock:
Значи има една теория че тънкото масло го гори повече, а гъстото
по-малко. Обаче на практика друго излиза. 5w-30 най-малко го гори, а 10W-60 най-много. Стилът и начина на каране е
езин и същ :!:
TWS-a e СУПЕР масло, но зимата е гъстичко и сутрин претропват повдигачите, а сега 5w-30 не притропва
нищо, лекотечливо - бързо пълни системата дори и при много студено :arrow: А това е много важно качество, защото както е известно най-голямото износване идва след студения старт :!:

Извинявай а на каква цена е , това масло 5w - 30 ? Напоследък е доста студено като я запаля ис-ката притропват повдига4ите.
В момента съм с valvolin 10w-40 , но доливам редовно :) взимам го от симеон една жена е вносителка 9,80 е литъра.

преди време карах с motul 15w- 50 , но стария ми двигател горе6е по литър на 1000км при спортно каране,бе6е доста скъпо 23 лева литъра,
няма го навсякъде и закъснявах с доливането , докато един ден двигателя ми блокира !!!!! По4уствах се много тъпо от тогава за6тото дори М10Д да бех долял нема6е да блокира , та затова карам с валволин има го навсякъде и е по евтин, пък и ментета от него до сега не съм 4ул да има , въпреки това си питам за castrola :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X3 3.0d '04

Мнение от DIDO » 11 Дек 2003, 19:48

Цената е 21 лв на литър. Маслото е от скоро на пазара, точното му име е Castrol TXT LL01 5W-30 и е специална разработка на Castrol за новите мотори на BMW. На самата туба пише "BMW препоръчва Castrol". Допуските на това масло са САМО BMW LongLife-01 и нищо друго. А маслата с този допуск покриват и LL98 и Special Oils и стават за почти всички мотори на нашата любима марка с някой малки изключения.

Още инфо по темата на:

http://www.bmw.kiev.ua/pub/view.php?pid=63
BMW - Усещане за автомобил

Предишна

Назад към Основен Форум