ВАНОСА СКАПАН ТРОПА
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
55 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- БОРКО-ЧИПА
- ентусиаст
-
- Кара: E65 745I;Е53 Х5;TVR;SKYLINE;E60 М5
- Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ
значи и при мен е звук като от верига но на тихи е по различен
дай инфо защото на 100% съм сигурен,че тропането идва точно от луфт който ми се видя,че има като отваряхме ванос-а
дай инфо точно къде сте установили,че има луфт и как сте го оправили

дай инфо защото на 100% съм сигурен,че тропането идва точно от луфт който ми се видя,че има като отваряхме ванос-а
дай инфо точно къде сте установили,че има луфт и как сте го оправили

- БОРКО-ЧИПА
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Абе, братле, мисля си да не би аслъ самият Ванос да е за смяна и за това да ти прави тея мизерии? И нищо не каза за софт-а на ЕКУ-то... със стандартния чип ли си, с модифициран преди шрикчетата ли? Валовете от къде дойдоха? Неква документацийка с тах нямаше ли? 

- БОРКО-ЧИПА
- ентусиаст
-
ами принципно какво може да се износи толкова на тоя ванос
то много просто това устройство,освен лагерчетата друго не ми се вижда да се износи но все пак се съмнявам,че има наистина луфт но......
а софта е променеен от към това,че е променен импулса на дюзите за да се обогати сместа друго не е барано а и според хора които разбират не е и нужно

то много просто това устройство,освен лагерчетата друго не ми се вижда да се износи но все пак се съмнявам,че има наистина луфт но......
а софта е променеен от към това,че е променен импулса на дюзите за да се обогати сместа друго не е барано а и според хора които разбират не е и нужно

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Ремонтният комплект към Ваносчето беше мисля някаква пружина, която връща вала обратно при прекъсване налягането на маслото, което го отмества.
Дай повече инфо за самите шрикове да потърсим из нет-а какви точно неща препоръчват да се барат конкретно за твоя вариант валове. 

- БОРКО-ЧИПА
- ентусиаст
-
ква е тази пружина
в самия ванос няма такова нещо освен пружината на клапана а и от къде се купуват тези ремонтни комплекти защото аз не можах да намеря никъде а търсих като луд
а валовете са ШРИК 252-градуса на всмукателните и 244 на изпускателните това е

а валовете са ШРИК 252-градуса на всмукателните и 244 на изпускателните това е
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
ъхм ок инфо поред
за аксиалния луфт - колелото на ваноса е мърдало леко като пумпал фактически, оттам дрънченето, и тази добавка го хваща да не 'танцува'.
значи гледаш диаграмата - майстора ти може да си я извади - е за новия ванос. доколкото помня, чаркаляк 9 липсваше при мен, вероятно с още дербни чаркаля - но за него знам защото имаше да се custom-изира малко поради грешка от магазина
та го гледах 30 минути.
след това имаш снимка2 преди и снимка3 след добавянето - т.е. шибнат чаркаляк номер 9. незнам дали на втората снимка това не е вече той а това 'над' него нормалния чарк - вероятно?
въпроса е идеята
какво точно друго е преработено за винтове и т.н. не съм наясно, но главно беше това - ако майстора ти нещо не се справя, ще питам конкретно за '10-те разлики'
но то стига да извадиш диаграма на 'стария' ванос (за '95 примерно, защото аз съм 95/02 'стар' ванос, така че вероятно е 96/97 да ги почват 'новите') ще се види.
успех
за аксиалния луфт - колелото на ваноса е мърдало леко като пумпал фактически, оттам дрънченето, и тази добавка го хваща да не 'танцува'.
значи гледаш диаграмата - майстора ти може да си я извади - е за новия ванос. доколкото помня, чаркаляк 9 липсваше при мен, вероятно с още дербни чаркаля - но за него знам защото имаше да се custom-изира малко поради грешка от магазина

след това имаш снимка2 преди и снимка3 след добавянето - т.е. шибнат чаркаляк номер 9. незнам дали на втората снимка това не е вече той а това 'над' него нормалния чарк - вероятно?
въпроса е идеята

какво точно друго е преработено за винтове и т.н. не съм наясно, но главно беше това - ако майстора ти нещо не се справя, ще питам конкретно за '10-те разлики'

но то стига да извадиш диаграма на 'стария' ванос (за '95 примерно, защото аз съм 95/02 'стар' ванос, така че вероятно е 96/97 да ги почват 'новите') ще се види.
успех

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- БОРКО-ЧИПА
- ентусиаст
-
- t0sh
- старши ентусиаст
-
а може би беше 9 и 10 комплект така като се позагледах в диаграмата, иначе е само 11 направо май.
едит: нов/стар ванос имах предвид точно са оправили аксиалния луфт, явно редовно се е поразтанцувал над Х километра.
но най-добре някой в час да ти чуе двигателя, да не разглобяавте за нищото...
едит: нов/стар ванос имах предвид точно са оправили аксиалния луфт, явно редовно се е поразтанцувал над Х километра.
но най-добре някой в час да ти чуе двигателя, да не разглобяавте за нищото...
- БОРКО-ЧИПА
- ентусиаст
-
ами мотора е вече отворен
наистина само 11 от схемата е при мен 9 и 10 липсват
та от къде си ги купил тези чаркове

наистина само 11 от схемата е при мен 9 и 10 липсват
та от къде си ги купил тези чаркове

- t0sh
- старши ентусиаст
-
ъъ разменихме яко инфо на ЛС с теб, и сори че не ми каза да се поинтересувам преди да отваряш - или не си проверил (?!?!) но и за другите инфо:
оказа се че чарковете са само с поръчка от Германия, 99% вероятно, защото тук ги няма в наличност и не се и внасят.. (??!?)
натисни Дарукар нещо.. ?
но тъй като ти препоръчах майстор именно за да разгледа какво и що предварително - та сега както ти казах се оказва че без специалните инструменти не можеш да го зацепиш като хората като го сглобяваш, според моя майстор..
стана филм
оказа се че чарковете са само с поръчка от Германия, 99% вероятно, защото тук ги няма в наличност и не се и внасят.. (??!?)
натисни Дарукар нещо.. ?
но тъй като ти препоръчах майстор именно за да разгледа какво и що предварително - та сега както ти казах се оказва че без специалните инструменти не можеш да го зацепиш като хората като го сглобяваш, според моя майстор..

стана филм
- БОРКО-ЧИПА
- ентусиаст
-
колеги бимата запали и няма и помен от тропане на ВАНОС:D
Е ТАКЪВ КЕФ НЯМА
ИСКРЕННО БЛАГОДАРЯ НА t0sh за съвета който ми даде
малииииии побърквам се от кеф
и най-много ми е гот,че си я правих сам
Е ТАКЪВ КЕФ НЯМА

ИСКРЕННО БЛАГОДАРЯ НА t0sh за съвета който ми даде

малииииии побърквам се от кеф

и най-много ми е гот,че си я правих сам

- t0sh
- старши ентусиаст
-
айде честито
че се бях шашнал да не увиснеш с чарковете а и дали си в час със зацепването, но явно си се справил, поздравления
и да вземеш да минеш през София на ЕКО да черпиш 1-2 кръгчета, да видя как върви

че се бях шашнал да не увиснеш с чарковете а и дали си в час със зацепването, но явно си се справил, поздравления

и да вземеш да минеш през София на ЕКО да черпиш 1-2 кръгчета, да видя как върви

- БОРКО-ЧИПА
- ентусиаст
-
- 6tur4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 330ci
колега в краина сметка тез чарколяци ли смени или беше друг прблема???
че и аз маи съм с съштия или е веригата
че и аз маи съм с съштия или е веригата

55 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4