Стартер ли КВО ли? Дразнещо!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Tvrrr
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
- Мечтае да кара: V8 Bi-turbo
- Детайли за колата: пенсионерска
Стартер ли КВО ли? Дразнещо!
Проблема е следния ............... отивам си аз на плана тая вечер и спрях долу да изчакам да слязат некви коли и тръгвам да паля ама ....... няма никой! Музиката си бичи, фаровете свертят, алармата работи и изобщо ток има!? Давам пак на контакт светват там сички лампи дето трябва да светнат..........завъртам за стартер...........абсолютно нищо не се случва!
(! Нямам имобилайзер, но все пак няколко пъти пробвах да пусна и да изключа алармата и пак не ще! На края запали с бунате и си тръгнах бесен и си мисля че нещо стартера ми се ебава!
Искам да ви питам имал ли е някой подобен проблем и дали наистина е стартер и колко е нов и мога ли да го смея сам или е сложна работа? Колата е Е36 318is M42
Мерси предварително

Искам да ви питам имал ли е някой подобен проблем и дали наистина е стартер и колко е нов и мога ли да го смея сам или е сложна работа? Колата е Е36 318is M42
Мерси предварително

- Mr.President
- младши ентусиаст
-
Странно не знам дали е стартер ама би трябвало да си го усетил по от рано, ако е стартера то си личи преди как е палила колата, по самия звук си личи.
- Tvrrr
- младши ентусиаст
-
еми тва ми го прави за трети път ама предишните 2 пъти миналата седмица запали от 2-ри път
иначе понякога върти малко мудно напоследък, но акомулатора е хубав, аз и за това мисля че е стартер?!
това на диагностика може ли да се види какво е или направо на стартеролог?!
иначе понякога върти малко мудно напоследък, но акомулатора е хубав, аз и за това мисля че е стартер?!
това на диагностика може ли да се види какво е или направо на стартеролог?!
- Mr.President
- младши ентусиаст
-
Tvrrr написа:еми тва ми го прави за трети път ама предишните 2 пъти миналата седмица запали от 2-ри път
То и при мене пали мудно напоследък, но при мене май е от свещите, защото и разхода ми се повиши и все да прекъсва от време на време и не ми харесва... А за стартера като палиш просто по-различно се чува от обикновенното палене, а щом се мъчи значи наистина може да е стартера, но ако е от него мисля, че не са много евтини, но пък можеш да го оправиш на майстор. Не знам не разбирам само съветвам това, което знам

- Tvrrr
- младши ентусиаст
-
- Alexbmw
- Кукуригуууу
-
- Кара: Луда Баба Яга
- Мечтае да кара: Още по-луда Баба Яга
- Tvrrr
- младши ентусиаст
-
значи подлежи на ремонт или нов? че тука се разрових и гледам новите са бая скъпички!?
ако тряа да пазарувам нов ще се върна в първи клас с фонда за джанти!

ако тряа да пазарувам нов ще се върна в първи клас с фонда за джанти!

- Mr.President
- младши ентусиаст
-
Мисля, че може да се направи ремонт, но най-добре отиди да видиш една диагностика да ти кажат по-точно, а не да гадаеш тука 

- Alexbmw
- Кукуригуууу
-
- Кара: Луда Баба Яга
- Мечтае да кара: Още по-луда Баба Яга
Re: Стартер ли КВО ли? Дразнещо!
Tvrrr написа:Проблема е следния ............... отивам си аз на плана тая вечер и спрях долу да изчакам да слязат некви коли и тръгвам да паля ама ....... няма никой! Музиката си бичи, фаровете свертят, алармата работи и изобщо ток има!? Давам пак на контакт светват там сички лампи дето трябва да светнат..........завъртам за стартер...........абсолютно нищо не се случва!(! Нямам имобилайзер, но все пак няколко пъти пробвах да пусна и да изключа алармата и пак не ще! На края запали с бунате и си тръгнах бесен и си мисля че нещо стартера ми се ебава!
Мерси предварително
100% са четки!Може да се сменят само те ,но е по-трудоемко,а може и с целия четкодържател,но пък е по-скъпо.И двата случая не са болка за умирае.Успех!
Упражнението със стартера два пъти го разигравах...
Първият път смяна на бобина четки и втулки и взе да върти като бесен - изчезна трудното палене на топъл ТДС ,но закратко защото се оказа ,че се е изтъркал и колектора и новите четки не правеха добър контакт...
Наложи се второ сваляне за смяна и на колектор...
Проблемае,че малко трудно го свалят стартера ама като е свален си се ремонтира идеално...
Като цени :
1-ва фаза :четки ,бобина и втулки-100лв с труда заедно...
2-ра фаза :ротор -120лв...
Преди ремонта и при мен на моменти не реагираше стартера-точно както го описваш и ти-но впоследствие няма "ГЕЛЕ"
Та най вероятно четките ти и след това бобината...
Цените са за дизелов стартер-предполагам ,че са по-високи от на бензиновите...
Дизела иска все пак по-мощен стартер...

Първият път смяна на бобина четки и втулки и взе да върти като бесен - изчезна трудното палене на топъл ТДС ,но закратко защото се оказа ,че се е изтъркал и колектора и новите четки не правеха добър контакт...
Наложи се второ сваляне за смяна и на колектор...
Проблемае,че малко трудно го свалят стартера ама като е свален си се ремонтира идеално...
Като цени :
1-ва фаза :четки ,бобина и втулки-100лв с труда заедно...
2-ра фаза :ротор -120лв...
Преди ремонта и при мен на моменти не реагираше стартера-точно както го описваш и ти-но впоследствие няма "ГЕЛЕ"

Та най вероятно четките ти и след това бобината...
Цените са за дизелов стартер-предполагам ,че са по-високи от на бензиновите...
Дизела иска все пак по-мощен стартер...
- Tvrrr
- младши ентусиаст
-
- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
Колега според мен първо си провери клемите/буксата/ на контактният ключ, като си на положение стартер размърдай ключа нагоре на долу настрани или най добре провери като въртиш отиват ли 12v на кабелчето на страртера на бобината и тогава чак се насочи към стартера!!!
Казвам го от личен опит при мен се оказа че е от клемите на контактният ключ!!!!!!!!
Казвам го от личен опит при мен се оказа че е от клемите на контактният ключ!!!!!!!!
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
titikaka написа:Колега според мен първо си провери клемите/буксата/ на контактният ключ, като си на положение стартер размърдай ключа нагоре на долу настрани или най добре провери като въртиш отиват ли 12v на кабелчето на страртера на бобината и тогава чак се насочи към стартера!!!
При мен не беше от клемите (отварях таралежката ),иначе проблема ми е сходен като на "жалбоподателя",но ми го прави в по-студено време(бендикса ихвърля но ротора не върти),а аз чакам по-топлото да го сваля

- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
Щом изхвърля бендикса 100% не е от ключа!!!!
Въпросът е като тръгнеш да въртиш да няма никаква реакция!!!
Въпросът е като тръгнеш да въртиш да няма никаква реакция!!!
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2