нафтова помпа

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

нафтова помпа

Мнение от valeri » 11 Фев 2007, 16:11

:help: Здравейте колеги! Явно и мен не ме подмина проблема с теча на нафтовата помпа.Много ви моля дайте събет за сервиз в който могат да я ремонтират без да я сасипят (става въпрос за София).Телефона ми е 0889001035 черпнята е гарантирана от моя страна :help: предварително благодаря!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E kak BMW
Мечтае да кара: MMMMMPower

Мнение от cvetoslav » 12 Фев 2007, 10:36

Аз съм чувал за СУПЕР ДИЗЕЛ, но отзвуците са разнопосочни едни са много доволни други пък не аз лично незнам но мисля че бих отишъл там. Но все пак ако ти тече от капака на главата можеш и сам да си го оправиш. Купуваш си уплатнението, сваляш колекторите, развиваш 4 бр. болчета с звезда на капака на главата, много внимаваш с показалите се отдолу електроники и потенциометъра(ако питаш мен не ги пипай изобщо, почистваш слагаш новото уплътнение и по обратния ред. Става за около час работа. Внимавай с гарнитурите на колекторите даже по-добре си купи нови но ако внимаваш може и да ги запазиш. Успех.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valeri » 15 Фев 2007, 15:04

Днеска ми остана време и успях да купя всичко и смятам да разглобявам ако стане стане ако не здраве да е имам при мен схема на цялата разглобена помпа :mhihi: ще и видя сметката :mhihi: :mhihi: ако ли не здравеи супер дизел и т.н :ranting:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kraitan » 15 Фев 2007, 15:13

колеги каде се намира тази нафтова помпа да е погледна и аз дали и нама нещо че колата ми е от скоро

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 15 Фев 2007, 18:22

Не здравей "супер дизел" а ще попитам един човек дали могат да я отремонтират :idea: Навремето в стария сервиз на Чегеварата ТДС-ката я направи страхотно,но сега в новия сервиз ще проверя дали въобще се занимават с това :roll:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 15 Фев 2007, 18:49

valeri написа:Днеска ми остана време и успях да купя всичко и смятам да разглобявам ако стане стане ако не здраве да е имам при мен схема на цялата разглобена помпа :mhihi: ще и видя сметката :mhihi: :mhihi: ако ли не здравеи супер дизел и т.н :ranting:

не е мноо препора4ително да го праи6 тва
знаи6 ли кав памаир е
от опит знам
един приятел пак с4упи елемента така сам като ре6и да си я праи
и я фарли помпата тои си има танкости дето не секи ги знаи
моита текна,дадох 120 лв смениха ми си4ки гарнитури и
някви втулки имало износени и нямам дертове ся
ама сам си я разглобих и кат се исипа си4ко отвътре
4е панаир та я занесох насипна на маистора
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valeri » 16 Фев 2007, 22:13

Изображение Някой знае ли какво има там дето съм го белязал със стрелката и дали има вътре части под напрежение(пружинки и други гадости) намерих и как се центрова тая пущина :mhihi: :mhihi: :mhihi: Смятам да се пробвам(в момента се надъхвам) :mhihi:Бат Жоро чакам и да се обадиш за сервиза.........

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 16 Фев 2007, 22:34

днес бях много натоварен и забравих да звънна :uups: ,но утре ще звънна обезателно :idea:

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valeri » 26 Фев 2007, 23:32

Колеги,успях да си сменя уплътненията и всичко от комплекта,но възникна един въпрос;-в изпълнителния механизъм на помпата има 2 датчика един за оборотите и втори за тампературата на горивото.Някой знае ли как се регулират оборотите.Аз го направих и двигателя работи относително добре но не е както преди ремонта и ме дразни там на реостата се мери съпротивление ли що ли как се определя точното място на въпросния изпълнителен механизъм?При 5 работни каталога това не е описано,описанието е само за реглаж на педала на газта,аз ли съм тъп що ли но не мога да го разбера.Предварително благодаря за инфото.P.S.Не искам да си давам колата в сервиз въпроса не е до пари а до принцип.

ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от the_gate » 27 Фев 2007, 7:29

така както сте я почнали майсторите ще умрът без хляб :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Мнение от маречков » 27 Фев 2007, 9:14

the_gate написа:така както сте я почнали майсторите ще умрът без хляб :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ам кат серат отгоре на колата, после си биеш главата що си я закарал и си дал пари, като можеш и сам да го свършиш.
:!: Говоря за пишман майстори, дето сручайно се навираш при тях и така те навеждат, че се чудиш после има ли господ. НИЩО ЛИЧНО :!: , но като си взех колата и аз се занесох при един :evil: , но се осетих навреме и изгорях с малко, а после сам, че да знам кой ми е виновен :mhihi: .
Сори за :OT:
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E kak BMW
Мечтае да кара: MMMMMPower

Мнение от cvetoslav » 27 Фев 2007, 12:18

Това с реостата стана интересно. Нека някой знаещ да се изкаже.

Назад към E34