Питане за задните фарове за мъгла
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
vitamincpp написа: А ако има желание и пернишка кръв може и цялата кола да се направи да свети))
да сцепи мрака викаш

pinko_23 написа:Момци благодаря за отговорите, мойта дойде от немско както и да е малко е дразнещо че свети само едната страна ще видя дали мога да измисля нещо по въпроса, а пак и да не забравяме че не сме сами на пътя а има и хора зад нас.
баце не знам тая светлина кога ще я пуснеш просто не ти е нужна ако не е намалена видимостта.Карай си колата и си свиркай

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
и мойта светеше само от ляво
но я направих и от дясно особено за тея зад мен да им е по светло като ми карат на дълги и немогат да ме видат .. така по бързо им напомням че не съм много напред в мъглата
но я направих и от дясно особено за тея зад мен да им е по светло като ми карат на дълги и немогат да ме видат .. така по бързо им напомням че не съм много напред в мъглата

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
juro написа:Момчета общо взето зависи за кой пазар ви е правена колата.
Ако колата е вкарана от Германия със сигурност няма да имате дясна задна светлина за мъгла, даже няма дупка в рефлектора..

- DroW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d M Sport, X3, X6
ти да видиш какво шоу става ако решиш да се напраиш на маистор и случайно отзаде сложиш на стоповете вместо 2на крушка единична почват да се топят всички кабели на стопа и да се залепват един за друг
аз така успях да я свърша с старите ми стопове чисто нови бяха добре че се уредих ме цапнаха отзад та ги смених с други че иначе бяха едвам закрепени колкото да не дават късо 

- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI, Е60
- Мечтае да кара: BmW F06 M
Специално за МАРТО е този коментар сега
Не се заяждай нищо не съм измислил.
Това че зависи за кой пазар е колата е вярно защото законите в някои държави забраняват да се ползват задни светлини за мъгла.
И моля те чети всичките ми постове в един по-надолу от този който си прочел пише, че за Италия конкретно не съм сигурен, но мисля, че и те са с ляв габарит за мъгла само и не ми говори за МИСТЕРИИ.
Относно БМВ конкретно ако се поинтересуваш ще видиш, че за Щатите и за Канада например БМВ НЕ ЛЯВ, А НЕ МОНТИРА НИТО ЕДИН ДОРИ габарит за мъгла на колите си. За европа в повечето държави са задължителни габаритите за мъгла, позволени са по два а когато е един трябва да е монтиран от шофьорската страна. Ако идеш в Англия ще видиш че въпросното светещо габаритче е от дясно поради тази причина.Лично съм карал Е36 с десен волан и знам каде е този габарит за мъгла.
И за да не съм голословен ето ти оригиналните текстове на закона в три щата за да видиш как в Калифорния са разрешени два габарита за мъгла отзад, а в Тексас и Колорадо нито един не е разрешен да се слага на кола отзад. Прочети ги внимателно да не кажеш, че пак измислям нещо. На англииски са и се надявам да не ги изтрият преди да ги прочетеш. Ако се затрудняваш с превода може да ти помогна
:
CALIFORNIA CODES
VEHICLE CODE
SECTION 24602
24602. (a) Any vehicle may be equipped with not more than two red fog taillamps mounted on the rear which may be lighted, in addition to the required taillamps, only when atmospheric conditions, such as fog, rain, snow, smoke, or dust, reduce the daytime or nighttime visibility of other vehicles to less than 500 feet.
TEXAS CODES
VEHICLE EQUIPMENT
CHAPTER 547
547.328. Fog Lamps Permitted
(a) A motor vehicle may be equipped with not more than two fog lamps. (b) A fog lamp shall be: (1) mounted on the front of the vehicle at a height from 12 to 30 inches; and (2) aimed so that no part of the high-intensity portion of the beam from a lamp mounted to the left of center on a vehicle projects a beam of light at a distance of 25 feet that is higher than four inches below the level of the center of the lamp. (c) lighted fog lamps may be used with lower headlamp beams as specified by section 547.333.
547.3215. Use of Federal Standard
Unless specifically prohibited by this chapter, lighting, reflective devices, and associated equipment on a vehicle or motor vehicle must comply with: (1) the current federal standards in C.F.R. 49 Section 571.108; or (2) the federal standards in that section in effect, if any, at the time the vehicle or motor vehicle was manufactured.
COLORADO CODES
VEHICLE CODE
CHAPTER 42
42-4-212. (2) Any motor vehicle may be equipped with not more than two fog lamps mounted on the front at a height of not less than twelve inches nor more than thirty inches above the level surface upon which the vehicle stands. Lighted fog lamps meeting the requirements of this subsection may be used with lower head-lamp beams as specified in section 42-4-216(1)(b).
Не се заяждай нищо не съм измислил.
Това че зависи за кой пазар е колата е вярно защото законите в някои държави забраняват да се ползват задни светлини за мъгла.
И моля те чети всичките ми постове в един по-надолу от този който си прочел пише, че за Италия конкретно не съм сигурен, но мисля, че и те са с ляв габарит за мъгла само и не ми говори за МИСТЕРИИ.
Относно БМВ конкретно ако се поинтересуваш ще видиш, че за Щатите и за Канада например БМВ НЕ ЛЯВ, А НЕ МОНТИРА НИТО ЕДИН ДОРИ габарит за мъгла на колите си. За европа в повечето държави са задължителни габаритите за мъгла, позволени са по два а когато е един трябва да е монтиран от шофьорската страна. Ако идеш в Англия ще видиш че въпросното светещо габаритче е от дясно поради тази причина.Лично съм карал Е36 с десен волан и знам каде е този габарит за мъгла.
И за да не съм голословен ето ти оригиналните текстове на закона в три щата за да видиш как в Калифорния са разрешени два габарита за мъгла отзад, а в Тексас и Колорадо нито един не е разрешен да се слага на кола отзад. Прочети ги внимателно да не кажеш, че пак измислям нещо. На англииски са и се надявам да не ги изтрият преди да ги прочетеш. Ако се затрудняваш с превода може да ти помогна

CALIFORNIA CODES
VEHICLE CODE
SECTION 24602
24602. (a) Any vehicle may be equipped with not more than two red fog taillamps mounted on the rear which may be lighted, in addition to the required taillamps, only when atmospheric conditions, such as fog, rain, snow, smoke, or dust, reduce the daytime or nighttime visibility of other vehicles to less than 500 feet.
TEXAS CODES
VEHICLE EQUIPMENT
CHAPTER 547
547.328. Fog Lamps Permitted
(a) A motor vehicle may be equipped with not more than two fog lamps. (b) A fog lamp shall be: (1) mounted on the front of the vehicle at a height from 12 to 30 inches; and (2) aimed so that no part of the high-intensity portion of the beam from a lamp mounted to the left of center on a vehicle projects a beam of light at a distance of 25 feet that is higher than four inches below the level of the center of the lamp. (c) lighted fog lamps may be used with lower headlamp beams as specified by section 547.333.
547.3215. Use of Federal Standard
Unless specifically prohibited by this chapter, lighting, reflective devices, and associated equipment on a vehicle or motor vehicle must comply with: (1) the current federal standards in C.F.R. 49 Section 571.108; or (2) the federal standards in that section in effect, if any, at the time the vehicle or motor vehicle was manufactured.
COLORADO CODES
VEHICLE CODE
CHAPTER 42
42-4-212. (2) Any motor vehicle may be equipped with not more than two fog lamps mounted on the front at a height of not less than twelve inches nor more than thirty inches above the level surface upon which the vehicle stands. Lighted fog lamps meeting the requirements of this subsection may be used with lower head-lamp beams as specified in section 42-4-216(1)(b).
И забравих да спомена, че пак в по-долния пост който явно НЕ СИ ПРОЧЕЛ преди да се заяждаш пише, че говоря за БМВ комби и затова става въпрос за пробиване на дупка в рефлектора. При седаните доколкото разбрах не се пробива дупка, защото разликата е в крушките тъй като нормалния габарит и този за мъгла са ти на един рефлектор а само крушката е с 2 светлини. Затова споменах че колата ми е КОМБИ защото при мен рефлекторите и крушките са отделни и няма дупка отдясно за по силната крушка фабрично.
Сега дали ти се избистри МИСТИКАТА вече?
А на немски закона не съм го изкопал, защото не разбирам немски и няма цитат обаче принципно и това което съм написал и цитирал е достатъчно да разбереш дали знам тези работи от ГАРАЖНИ МАЙСТОРИ или просто си ги пише в законите и аз за разлика от теб обичам да чета преди да се заяждам с някой.
Сега дали ти се избистри МИСТИКАТА вече?
А на немски закона не съм го изкопал, защото не разбирам немски и няма цитат обаче принципно и това което съм написал и цитирал е достатъчно да разбереш дали знам тези работи от ГАРАЖНИ МАЙСТОРИ или просто си ги пише в законите и аз за разлика от теб обичам да чета преди да се заяждам с някой.
- Lacho
- ентусиаст
-
- Кара: 525XD LCI
fossa написа:Абе побъркахте ли се бе??
стопа за мъгла свети само левия и тва е нема италянки нема германки албанки и т.н
и тва не е само на БМВ всички коли който имат отзад стоп за мъгла(в повечето случей светват при включване на халогените,ама при БМВ си има копче)
Щом казваш добре.

А на мойта що и светят и двата без да съм правил каквото и да е по тях е*а ли му мамата. Колата си дойде така от Германия преди 4 години. Може би нещо е дефектирала

0878 500 286
Chip Tuning ПРОМОЦИИ EDC15; EDC16; EDC17; Имобилайзери; FAP & DPF OFF;