Питане за Ровър 75 дизел - с БМВ мотор .
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Питане за Ровър 75 дизел - с БМВ мотор .
Питам тук защото двигателя е БМВ а и тези коли не са много разпространени и няма другаде къде да попитам .
Много странно нещо наблюдавам. Случи ми се няколко пъти , при рязко ускоряване на 2 или 3 (без да се сменят предавките) предавка с педал залепен най-долу след като го задържа за няколко секунди (4-5-6 сек) и колата угасва. Казаха ми ,че това било вид защита на дизела от рязко претоварване. Дали има нещо такова или съм взел кола с проблем Благодаря
Долу гледах има нещо като ограничител на педала .
Компютъра ми казва че има грешка и че маслото е ( - 8000км.) трябвало да бъде сменено преди 8000км. То е Било сменено но самия компютър не му е изчистена грешката. Същото е и за накладките.
И се надявам ,че може да е някакъв сервизен режим на двигателя.
ПС. Дано да е някаква измислена защита. Казаха ми че на БМВ-тата имало подобна.
ПС2. Двигателя е 2литров турбодизел комън рейл на БМВ - 115 к.с. 2001год.
Благодаря предварително:)
Много странно нещо наблюдавам. Случи ми се няколко пъти , при рязко ускоряване на 2 или 3 (без да се сменят предавките) предавка с педал залепен най-долу след като го задържа за няколко секунди (4-5-6 сек) и колата угасва. Казаха ми ,че това било вид защита на дизела от рязко претоварване. Дали има нещо такова или съм взел кола с проблем Благодаря
Долу гледах има нещо като ограничител на педала .
Компютъра ми казва че има грешка и че маслото е ( - 8000км.) трябвало да бъде сменено преди 8000км. То е Било сменено но самия компютър не му е изчистена грешката. Същото е и за накладките.
И се надявам ,че може да е някакъв сервизен режим на двигателя.
ПС. Дано да е някаква измислена защита. Казаха ми че на БМВ-тата имало подобна.
ПС2. Двигателя е 2литров турбодизел комън рейл на БМВ - 115 к.с. 2001год.
Благодаря предварително:)
Двигателя е на БМВ. Гледах спецификации. Мисля че е същия като на 320Д Е46 но заради компютъра е 115 к.с. (на Фейслифта е 131 кс. мисля на същия двигател).
Но това го направи 3-4 пъти. Само когато форсирам и педала е залепен най-долу (на ограничителя ), на 3-та скорост от под 1000 оборота ускорява до 3000 и тогава гасне( 4-5 секунди ). Иначе при нормално ускорение със смяна на предавките си е супер
И педала не го залепям най-долу.
Иначе като изгасне трябва с ключа да запаля пак.
В сряда съм на компютърен преглед и дано като изчистят грешките на масло и тн. да се оправи.
ПС> Чудя се дали има начин да се рестартира компютъра ? КАкто на по-старите коли откачаш акумулатора и той се изчиства. ???
Но това го направи 3-4 пъти. Само когато форсирам и педала е залепен най-долу (на ограничителя ), на 3-та скорост от под 1000 оборота ускорява до 3000 и тогава гасне( 4-5 секунди ). Иначе при нормално ускорение със смяна на предавките си е супер

В сряда съм на компютърен преглед и дано като изчистят грешките на масло и тн. да се оправи.
ПС> Чудя се дали има начин да се рестартира компютъра ? КАкто на по-старите коли откачаш акумулатора и той се изчиства. ???
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
BMW двигател със софтуер на Роувър... доста е вероятно да е някакъв "авариен" режим на компа и затова да го прави. Или някъде има датчик, който се шашка. Дару кар са представителите на Роувър и имат най-голям опит в сервизирането, така че най-добре там.
Never mistake motion for action...
- ДаниД
- младши ентусиаст
-
- Кара: 98' е39 520i
- Мечтае да кара: V8
jopena написа:Двигателя е на БМВ. Гледах спецификации. Мисля че е същия като на 320Д Е46 но заради компютъра е 115 к.с. (на Фейслифта е 131 кс. мисля на същия двигател).
Но това го направи 3-4 пъти. Само когато форсирам и педала е залепен най-долу (на ограничителя ), на 3-та скорост от под 1000 оборота ускорява до 3000 и тогава гасне( 4-5 секунди ). Иначе при нормално ускорение със смяна на предавките си е суперИ педала не го залепям най-долу.
318d

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Преди карах дизел и той така като е настапан на мах и помпата спира да подава гориво но не гасне като твойта печка
и защо дизел ? по икономична - да
по скъпа подражка
повече проблеми
по скъпа нафта
къдеж до бога не мерси вече минах по тоя сладък път на дизела

по скъпа подражка
повече проблеми
по скъпа нафта

Next написа:Преди карах дизел и той така като е настапан на мах и помпата спира да подава гориво но не гасне като твойта печкаи защо дизел ? по икономична - да
по скъпа подражка
повече проблеми
по скъпа нафта
Тоя проблем отааааавна вече го няма.
А иначе дизела защото е по икономичен, а и защото тягата е доста по голяма.
8.8 лятото и 9,3 зимата в София изцяло в задръстванията как ти звучи? Не като 16/100 за бензина а?
12 мнения
• Страница 1 от 1