и аз за ангелските очички
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- compact_fen
- кандидат ентусиаст
-
Hotch-Potch написа:опааа..
като гледам не само аз съм тръгнал по трудния път![]()
![]()
аз пръчките ги взех от Практис в Хаджи Димитър - плътни, кръгли 5.80лв. 2бр. около 3 метра май бяха ама не съм сигурен. Иначе диоди взех от Конрад - бели 4 лв., а съпротивления от Пулсатор - 4 лв.
Дотук не е зле. Довечера ще взема и пистолет с горещ въздух на около 600 градусааадано ми върже...
аааа и всичко това се намира в София /за малко да забравя/!
п.с. давам си доброволно e-mail-a ако случайно някой има свои снимки с подобно премеждие да прати! благодаря предвартелно и УСПЕХ!
default_n1@abv.bg
Полезна информация колега. Аз съм си запланувал утрешния ден за това премеждие така ,че се надявам утре вечер да има снимки за целия процес и крайния резултат естествено

Успех и на теб !!!
- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
Ето и ефекта от ел. лум. проводник
На светло не е много добре но и така става

На светло не е много добре но и така става
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
А ето аз какво сътворих от плексигласовите пръчки...
Снимката е от телефон и е кофти, светят на "чертички", а не плътно,а и доста по-слабо от това на телефона. Така ме кефи повече, а и през деня не се вижда, че светят, което също бе заложено в плана.
Цялата работа излезе 15.40лв
Пръчки от Бриколаж 6.99лв
Светодиоди от магазинчето в безистена на Женския пазар (специални благодарности на колегата, описал точно къде се намира)17000cd 5мм 6.40лв
Резисторите са подарък към светодиодите.
2м бял проводник,2мкафяв проводник 0,5кв. 50см-шлаух 9мм,1м шлаух-4мм и 1мшлаух 1.5мм - всичко това 2лв.
Става много лесно, ама се иска много търпение.
Скоро по-хубави снимки.

Снимката е от телефон и е кофти, светят на "чертички", а не плътно,а и доста по-слабо от това на телефона. Така ме кефи повече, а и през деня не се вижда, че светят, което също бе заложено в плана.
Цялата работа излезе 15.40лв
Пръчки от Бриколаж 6.99лв
Светодиоди от магазинчето в безистена на Женския пазар (специални благодарности на колегата, описал точно къде се намира)17000cd 5мм 6.40лв
Резисторите са подарък към светодиодите.
2м бял проводник,2мкафяв проводник 0,5кв. 50см-шлаух 9мм,1м шлаух-4мм и 1мшлаух 1.5мм - всичко това 2лв.
Става много лесно, ама се иска много търпение.
Скоро по-хубави снимки.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- Hotch-Potch
- кандидат ентусиаст
-
готиното е че има и УСПЕЛИ, каращи всички ОПИТВАЩИ да продължават!
хахахахаха
RESPECT!
хахахахаха
RESPECT!
Your brain has two parts: one is left, and the other is right. Your left brain has nothing right. Your right brain has nothing left!
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
Мога да опиша подробно как ги направих, докато още ми е прясно в главата...че след три дена...ще има доста бели петна
и пак ще се чудя как съм могъл да направя такова нещо без да го усера подобаващо 

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Joro_Paveto написа: светят на "чертички", а не плътно,а и доста по-слабо от това на телефона. Така ме кефи повече, а и през деня не се вижда, че светят, което също бе заложено в плана.
...що така бе Жоре ,да не виждат през деня,каква е идеята>Аз си умирам да карам на халогени и затова искам да бодна едни ангелски ама да се виждат на дневно,и докато ченгетата разберат че съм на габарити+халог. аз да съм отминал....

- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
И аз вчера правих очички на един колега от Бургас, обаче забравих да направя снимки
ще се реванширам обаче
С плексигласове рингове и светлоотразително фолио отзад
През деня светят от дневната светлина без да цъкнати, а през нощта си светят на резки
Диодите са 8500mcd ама нямаше по-силни...
въпреки това светят доста силно
свързах ги по 2 с едно съпротивление 270 ома
обаче си трябват вежди, за да се скрият циганиите в краищата на ринговете
mladfen гледах го този проводник в магазина и мисля, че свети слабичко, но пак добре се е получило
Joro_Paveto и твоите доста добре са станали, добре светят
я кажи къде сложи съпротивленията - някъде по кабела или направо на диодите
Ако можете и двамата направете снимки отблизо на светло да видим как изглеждат краищата на ринговете и как са скрити диодите и откъде са прекарани кабелите
Щом искаш и през деня да се виждат трябва да се бръкнеш и да си вземеш CCFL рингове за скромната сума от 160 левчета

mladfen гледах го този проводник в магазина и мисля, че свети слабичко, но пак добре се е получило

Joro_Paveto и твоите доста добре са станали, добре светят

Ако можете и двамата направете снимки отблизо на светло да видим как изглеждат краищата на ринговете и как са скрити диодите и откъде са прекарани кабелите

Le Transporteur написа:...що така бе Жоре ,да не виждат през деня,каква е идеята>Аз си умирам да карам на халогени и затова искам да бодна едни ангелски ама да се виждат на дневно,и докато ченгетата разберат че съм на габарити+халог. аз да съм отминал....
Щом искаш и през деня да се виждат трябва да се бръкнеш и да си вземеш CCFL рингове за скромната сума от 160 левчета

Амм и аз прочетох цялата теме ама нещо не ми стана много ясно как става номера...Ако някои има снимки да постне докато ги е правил щото аз почти нищо не разбрах.И аз съм много навит да си направя "очички" ама ако се вижда сичко дето е отгоре както написа супер-флаи трябва да се сложат и вежди.Обаче моите фарове отгоре имат едни точки около 10-12 и ме притеснява как ще стоят веждите.Значи за материалите ясно ама с конструирането не схванах много...
- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
Ето подробно обяснение на нещата:
Първо нагрях пръчките във фурната, настройх я на 150 градуса и като загря сложих пръчката в тава, с колкото се може по-равно дъно. За около 3мин45сек пръчката започна леко да се деформира, тогава бързо я измъкнах и около буркан я направих на кръг. Буркана трябва да е добре кръгъл.
Получи се това:
След което наложих ринговете на "стъклата", за да видя къде да отрежа излишъка.
След това пак нагрях ринговете, в грил за да мога да ги извадя преди да почнат да се деформират, т.е. преди да прегреят и да повредя пластмасовите ми "стъкла" на фаровете, но и да са достатъчно пластични. Слагам ги в "стъклата" и притискам за да заемат точната форма, после надписвам кой ринг на кое "стъкло е" за да може да легне перфектно, а и да се залепи по-лесно после.
След тази операция следва нарязването на "чертичките". Става с ножовка, дълбочината е около 0,2мм. Т.е.3-4 движения на ножовката с умере натиск. Черичките са през 1.5мм, а дължината им като дъга е около 4-5мм. Правят се откъм ЗАДНАТА страна на ринга (внимавайте да не се объркате, тъй като пак ще ви се наложи да награвяте, за да добие ринга формата на стъклото, а тогава рискувате да се деформират чертичките)
Следва най-пипкавата част от операцията - пробиването на отворите за диодите. Аз изпилвах края, за да се получи равна повърхност после с бъргия 1.5 или 2мм, меря с шублер точната дължина на диода и точно толкова слагам да се показва бургийката. Не задържайте бъргията дълго време да пробива, тъй като се нагрява плексигласа и се деформира. След като пробиете с 1.2 или 2мм, пробивате с 4мм и накрая с 5мм бъргия. Трябва бургийте да са прави, за да не се получава ексцентрицитет на върха и, с който веднага да спукате тръбичката.
След това приготвяте светодиодите.
Дългото краче е +, а късото -; запоявате, слагате шлаух 1.5мм и после двата проводника в 4мм шлаух.
Ето снимка и на жичките, както казах по 0.5квадрата дължина за спокойствие си вземете по 2,5м от двата цвята, а шлауховете са 1,5мм;4мм;9мм.
Ето как изглежда ринга с диодите. Тях съм скрил с 9мм шлаух. Като ги сложих и ас се притеснявах дали няма да се вижда много шлауха. За мое учудване нищо не се вижда. Трябва да се наведа или едва ли не да легна на земята и да гледа нагоре, за да видя черния шлаух. Така, че веждички изобщо няма нужда.
С червено е мястото където запоих съпротивленията.Те са 680ома. Човека от магазина, ми каза, че с 220 ома е голям хазарт, тъй като диодите много бързо ще изгорят. Самите диоди са 17000mcd, 5мм диаметър. Поисках малко по-бели, а не синкави, ама май по-жълтеникави трябваше да взема.
А ето къде вързах всичко в самия фар:
С червено съм отбелязал +са на габаритите.Плюсовете на десния ринг обединих в един след разисторите, на другия ринг също и така двете жици ги пъхнах в клемата на габарита. А със синьо съм отбелязал местата, където съм вързал масите. Т.е. кафявите жици на мойте фарове (BOSCH) са масата. А белите плюса.
Общо взето е това. Ако се сетя още подробности ще пиша в този пост.
С радост ще отговоря на всеки ваш въпрост, ако има нещо неясно.
Успех!
Първо нагрях пръчките във фурната, настройх я на 150 градуса и като загря сложих пръчката в тава, с колкото се може по-равно дъно. За около 3мин45сек пръчката започна леко да се деформира, тогава бързо я измъкнах и около буркан я направих на кръг. Буркана трябва да е добре кръгъл.

След което наложих ринговете на "стъклата", за да видя къде да отрежа излишъка.

След това пак нагрях ринговете, в грил за да мога да ги извадя преди да почнат да се деформират, т.е. преди да прегреят и да повредя пластмасовите ми "стъкла" на фаровете, но и да са достатъчно пластични. Слагам ги в "стъклата" и притискам за да заемат точната форма, после надписвам кой ринг на кое "стъкло е" за да може да легне перфектно, а и да се залепи по-лесно после.
След тази операция следва нарязването на "чертичките". Става с ножовка, дълбочината е около 0,2мм. Т.е.3-4 движения на ножовката с умере натиск. Черичките са през 1.5мм, а дължината им като дъга е около 4-5мм. Правят се откъм ЗАДНАТА страна на ринга (внимавайте да не се объркате, тъй като пак ще ви се наложи да награвяте, за да добие ринга формата на стъклото, а тогава рискувате да се деформират чертичките)
Следва най-пипкавата част от операцията - пробиването на отворите за диодите. Аз изпилвах края, за да се получи равна повърхност после с бъргия 1.5 или 2мм, меря с шублер точната дължина на диода и точно толкова слагам да се показва бургийката. Не задържайте бъргията дълго време да пробива, тъй като се нагрява плексигласа и се деформира. След като пробиете с 1.2 или 2мм, пробивате с 4мм и накрая с 5мм бъргия. Трябва бургийте да са прави, за да не се получава ексцентрицитет на върха и, с който веднага да спукате тръбичката.

След това приготвяте светодиодите.
Дългото краче е +, а късото -; запоявате, слагате шлаух 1.5мм и после двата проводника в 4мм шлаух.

Ето снимка и на жичките, както казах по 0.5квадрата дължина за спокойствие си вземете по 2,5м от двата цвята, а шлауховете са 1,5мм;4мм;9мм.

Ето как изглежда ринга с диодите. Тях съм скрил с 9мм шлаух. Като ги сложих и ас се притеснявах дали няма да се вижда много шлауха. За мое учудване нищо не се вижда. Трябва да се наведа или едва ли не да легна на земята и да гледа нагоре, за да видя черния шлаух. Така, че веждички изобщо няма нужда.
С червено е мястото където запоих съпротивленията.Те са 680ома. Човека от магазина, ми каза, че с 220 ома е голям хазарт, тъй като диодите много бързо ще изгорят. Самите диоди са 17000mcd, 5мм диаметър. Поисках малко по-бели, а не синкави, ама май по-жълтеникави трябваше да взема.

А ето къде вързах всичко в самия фар:
С червено съм отбелязал +са на габаритите.Плюсовете на десния ринг обединих в един след разисторите, на другия ринг също и така двете жици ги пъхнах в клемата на габарита. А със синьо съм отбелязал местата, където съм вързал масите. Т.е. кафявите жици на мойте фарове (BOSCH) са масата. А белите плюса.

Общо взето е това. Ако се сетя още подробности ще пиша в този пост.
С радост ще отговоря на всеки ваш въпрост, ако има нещо неясно.
Успех!
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Мен в Конрад ме излъгаха с някви маркови диоди по 3 евро парчето, май ше ходя да ги сменям. А и са от тия синкавите, не ми се ще да светят синьо...

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Добре де, а интересно ми е като сложа отзад фолио, после как ше ги залепя за стъклата? фолиото между ринга и лепилото ли остава и не прави ли всичко много нестабилно??

- bmw_e36_fen
- младши ентусиаст
-
Ще си уставиш 3-4 места по половин сантим да можеш да капнеш лепилото ,примерно черното е фолиото ,а ялото е там дето трябва да го прекъснеш да го залепиш

- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
bmw_e36_fen написа:Слагайте отзад фолио готварско ефекта е 2ен !
Аз затова слагам светлоотразително фолио и освен, че свети повече и през деня пак се виждат, защото се отразява светлина във фолиото

Joro_Paveto Много добре си го обяснил, а я кажи колко мм остави от крачетата на диодите, в смисъл колко ги отряза и не ги ли изолира преди да сложиш шлаухка