не всички джанти БМВ 15ки стават за Е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

не всички джанти БМВ 15ки стават за Е36

Мнение от Engi » 27 Ное 2003, 16:17

днеска стигнах до тоя велик извод :) ама може ли никой от вас да не ми го каже бе хора!? рева, че си търся железни джанти от 1 година и никой не ме е светнал, че джантите 15ки за Е34 и Е36 са разли4ни:) за малко да си вкарам егати автогола днес:Р добре, че останових разликата овреме:)
Изображение

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 27 Ное 2003, 16:50

Ами не си питал ... :wink:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batDancho » 27 Ное 2003, 17:12

Сега, ако искаш, може да обясниш на останалите каква е разликата и защо от Е34 не стават на Е36, за да не се набута и някой друг.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 27 Ное 2003, 21:25

Май-има някъква разлика в главините. Колегата си взе някъкви и се оказаха от Е34 (говоря за лети джанти, но мисля, че и за другите проблема е същия). После трябваше да им слагат някъкви втулки, защото като кара примерно със 100 км./ч и като натисне спирачките се разнасяха някъкви страхотни вибрации. А отделно, че излизат по-навън от купето и изглежда някак си неестествено 8)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KUPETO » 27 Ное 2003, 22:23

4-ри втулки и оправят проблем,в най-лощия вариант 25 лв,а при някой стругар може да минеш и за 10 лв :!: :roll:
Пътят към АДА е обсипан с добри намерения!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Re: не всички джанти БМВ 15ки стават за Е36

Мнение от ludiagsm » 28 Ное 2003, 0:50

Engi написа:днеска стигнах до тоя велик извод :) ама може ли никой от вас да не ми го каже бе хора!? рева, че си търся железни джанти от 1 година и никой не ме е светнал, че джантите 15ки за Е34 и Е36 са разли4ни:) за малко да си вкарам егати автогола днес:Р добре, че останових разликата овреме:)

Какво ги мисли6 толкова стават си супер даже са по яки от оригиналните , за6тото тези от Е34 стоят по-изнесени , аз в момента съм с такива отзад ,отпред съм с оригиналните!

Въпреки 4е и предните стоят доста добре изнесени , ло6ото е 4е хвърлят малко пове4е кал4ица по колата :)) та затва съм с оргиналните по -прибрани отпред !!!!!!!!!!

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 28 Ное 2003, 1:18

мен въобще не ме изкефи:( като видях, че са от Е34 отидох и ги върнах и си купих от Е36. зна4и то4но това е. има разлика в главините ама наистина колата се държи по-кофти и освен кал хвърля всичко, което намери по колата:( мен не ми хареса;(
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Мнение от ludiagsm » 28 Ное 2003, 10:05

Engi написа:мен въобще не ме изкефи:( като видях, че са от Е34 отидох и ги върнах и си купих от Е36. зна4и то4но това е. има разлика в главините ама наистина колата се държи по-кофти и освен кал хвърля всичко, което намери по колата:( мен не ми хареса;(

На4и колата на 6ефа Мегоф 16 цолови тройки лети джанти , ами той е с двусантиметрови фланци и колата му има уникален вид и стойка на пътя, всеки си има вкус :)) мен ме кефи яко!!!!!

Идеята ми за този пост е да се знае 4е джанти от Е34 стават за Е36 !!!!!
Дали е по стабилна или не нека разбира4ите да се изкажат аз мойта я 4увствам идеално :)

Компактен
Аватар

Мнение от quixzole » 29 Ное 2003, 9:44

На лудия изглежда перфектно отзад колата........мене лично много ме кефи как стоят по-навън гумите :yes:

Я сега кажете според вас вентилирани дискове от Е34 стават ли на Е36.....отстрани като ги погледнеш уж всичко си е същото, ама знам ли кво ще излезе......ако някой има опит да каже плииис :roll:
Изображение Изображение Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ludiagsm » 29 Ное 2003, 16:27

quixzole написа:На лудия изглежда перфектно отзад колата........мене лично много ме кефи как стоят по-навън гумите :yes:

Я сега кажете според вас вентилирани дискове от Е34 стават ли на Е36.....отстрани като ги погледнеш уж всичко си е същото, ама знам ли кво ще излезе......ако някой има опит да каже плииис :roll:

Мисля 4е не стават, а ти с вентилирани ли си?Аз преди бях с обикновенни и си купих запазени апарати и дискове от 320Е36 та спирам по-добре :), имам и 4овек който изправя криви дискове много яко става с една ма6инка :) монтира я на мястото на спира4ния апарат, без да демонтира самия диск идеята е да го 6лайфа на мястото му и така изправянето наистина е ефективно след това монтира6 апарата с наклатките и спира6 супер :)) без никакви вибраций :), много хора си мислят 4е проблема с вибрациите при натискане на спира4ката идва от криви джанти , направо из4екнах моя приятел гумаджия да ми прави джантите , но без ефект вибрацията си бе6е само при спиране и то при разли4на скорост с разли4на сила след престъргването вси4ко из4езна :)

Най 4есто дисковете се изкривяват при разко спиране ( нагряване) последвано от плискане в локва( рязко охлаждане)

Има и о6те не6то фабри4но при бмв специално дисковете имат белези които указват до колко е износен диска и дали може да понесе 6лаиф за изправяне или трябва да се сменя с нов

малее пак стана роман :) , но ако все пак някой има такъв проблем нека каже ще го заведа на то4ното място 15лв на диск ,30лв предни накладки със смяната за Е36

Компактен
Аватар

Мнение от quixzole » 03 Дек 2003, 14:06

Абе ще пробвам аз все пак с тия от Е34....ако нестане ще се възползвам от тая джуджуриика :lol:
Изображение Изображение Изображение Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 03 Дек 2003, 17:26

аз днес си смених дисковете
със старите имах страшни вибрации при леко натискане на спирачка
външно старите изглеждат добре, даже ги пусках на баланс машина за гуми - прави са, пък защо така тресеше волана :dunno:
сега съм с нови спортни дискове Zimmermann с дупки :D
не съм ги напъвал много, но поне не се усещат никакви вибрации при спиране

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M3
Мечтае да кара: Е46 М3
Детайли за колата: чудесна :)

Мнение от val » 03 Дек 2003, 22:10

ludiagsm написа:
quixzole написа:На лудия изглежда перфектно отзад колата........мене лично много ме кефи как стоят по-навън гумите :yes:

... но ако все пак някой има такъв проблем нека каже ще го заведа на то4ното място 15лв на диск ,30лв предни накладки със смяната за Е36

Аз от доста време се каня да го направя, можеш ли да дадеш някакви координати на човека
let the BMW be with you

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ludiagsm » 03 Дек 2003, 22:37

на булевард константин вели4ков се намира ако идва6 от бул.сливница на 100 м преди бул. стамболииски отляво има надпис изправяне на дискове и авто мивка

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E81 123d, E70 3.0d
Мечтае да кара: Alpina B10

Мнение от Bergayos » 07 Дек 2003, 16:28

Идеята ми за този пост е да се знае 4е джанти от Е34 стават за Е36 !!!!!

същото важи и за джантите от е46 -стоят доста изнесени и са нужни втулки

Следваща

Назад към E36