Питанка.
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Новини
-
Питанка.
При студен двигател оборотите ми играят - ту са 700 колкото трябва да са, ту отиват на около 1000 и така играят известно време. Отдавам го на студения двигател но често става и при загрял двигател .... седя си на светофар на празен ход и оборотите играя пак така - 700 - 1000 - 700 - 900 и некви такива. Не винаги ги прави тези номера но ги прави. Къде може да е проблема ..... какво ги вдига и сваля тия обороти и защо понякога празния ми ход е толкова закачлив. Иначе празния си ми е 700 оборота.
Още нещо - ще сменям маслото. Кой точно Кастрол е най-добрия вариант за моя двигател - М40В16?
Още нещо - ще сменям маслото. Кой точно Кастрол е най-добрия вариант за моя двигател - М40В16?
- Engi
-
Нощния ездач
-
- Кара: дългия по таван
мойта работи ТВЪРДО на 600 оборота и никога не мърда от тях. забелязъл съм, че и другите шестаци, особенно М50 и М52 са така.

- npocTo_Taka
- кандидат ентусиаст
-
Ами аз също съм с М40 и при мен се наблюдава същия ефект, само че колебае оборотите между 700 - 750 -800. Един приятел имаше същия проблем смени кабели, свещи, датчик на празния ход но без особен ефект, просто по малко се усеща. Съмнявам се че ще успееш да разрешиш проблема напълно, но поне може да го намалиш. Аз вече свикнах и не ме дразни толкова
Иначе препоръчвам ти да си сложиш MOTUL ili LIQUE MOLLY и двете масла са много добри повярвай

Иначе препоръчвам ти да си сложиш MOTUL ili LIQUE MOLLY и двете масла са много добри повярвай

If yOu wAnT tO be pIqn pii RaKiq nOt aIrqN!
- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
Вакуумите са си ОК. Лично ги прегледах - ама маслото е 15/40 на 9000км и повдигачите тракат като за последно. То тоя мотор си е за 10/40 минимум, а и минерално масло на 9000км.............
Не знам само как е клапана за празен ход. Някой знае ли му контолните параметри?

Не знам само как е клапана за празен ход. Някой знае ли му контолните параметри?
6 мнения
• Страница 1 от 1