Духа топло в краката ?!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Духа топло в краката ?!
Здравейте колеги,
Колата е 320и купе '96. Та има една дупка под волана в краката, напоследък усещам че бая топло си духа от там, даже и на къси разстояния, преди да е загряла. Случвало ли му се е на някого, от какво може да е?
Иначе не, никога не минава средата стрелката, не прегрява двигателя.
Да не е нещо от антифриза, че от 1 г я имам и не съм го сменяал, а предния италианец хич и не го знам? А кой е най-добър, бтв, сега съм с някакъв жълт, ама чувам червения най се тачи?
Колата е 320и купе '96. Та има една дупка под волана в краката, напоследък усещам че бая топло си духа от там, даже и на къси разстояния, преди да е загряла. Случвало ли му се е на някого, от какво може да е?
Иначе не, никога не минава средата стрелката, не прегрява двигателя.
Да не е нещо от антифриза, че от 1 г я имам и не съм го сменяал, а предния италианец хич и не го знам? А кой е най-добър, бтв, сега съм с някакъв жълт, ама чувам червения най се тачи?
- Christoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Xi
- Мечтае да кара: 760
Жълт, червен, брато уточнявай се, аз такива марки не знам.
Ползвам Q8, белгийски, малко по скъпо идва, но съм доволен.
Ползвам Q8, белгийски, малко по скъпо идва, но съм доволен.
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
Е то това не са марки, ами бях чел тука във форума че червения е най-добър, имало син и зелен, ама за син не пишеше ...
Даже някакви хим съединения пишеше, ама ги забравих.
А иначе кажи какъв е тоя белгийския, откъде го взимаш и може ли сам да си го смениш? Щото знам че трябва да се обезвъздуши, ама не знам дали автоматично си става
Даже някакви хим съединения пишеше, ама ги забравих.
А иначе кажи какъв е тоя белгийския, откъде го взимаш и може ли сам да си го смениш? Щото знам че трябва да се обезвъздуши, ама не знам дали автоматично си става
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Антифризите не е добре да се смесват. В смисъл, че ей тоя червения (розов) е за по-нови мотори, които са с алуминиев блок. Това е малко тъпо, защото главите на колите са алуминиеви от десетилетия насам и нищо не им става от зеления/синия антифриз.
Интересното е, че тоя жълтия се приравнява по-скоро към зеления/синия, а не към червения. Доколкото знам, ако се смесят различни типове антифриз и се пресичат и става една гадна, кална чорба, но не съм го пробвал. Ти с кой мотор си? Ако е М52 - е с алуминиев блок.

Интересното е, че тоя жълтия се приравнява по-скоро към зеления/синия, а не към червения. Доколкото знам, ако се смесят различни типове антифриз и се пресичат и става една гадна, кална чорба, но не съм го пробвал. Ти с кой мотор си? Ако е М52 - е с алуминиев блок.
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
pif79 написа:Ванус, М36 ли се води, не съм наясно ...
Да, и аз така съм чувал, казаха ми, че ако е друг трябва да се прокара стария (в дестилирана вода ли, как ли, не знам точно).
А иначе за духането на топлото - дали не е от климатика, щото май само като ми е спрян климатика се усеща?
Хайде колегите с по-голям стаж зад волана на БМВ да се намесят,щото вече взех да се обърквам.За какви клими говорим зимно време ,не ползваме ли само парното за отопление ....
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Статията аз я бях копирал от Форд форума, но не помня как и беше заглавието. Просто долей същия цвят, какъвто ти е в момента, но след като не ти е сменян не мисля, че е редно да се циганиш за 5 литра антифриз, щото нито знаеш на какви градуси е сега, нито кога е сменян. Цвета определя състава, червения се води най- добър защото е синтетика.
8 мнения
• Страница 1 от 1