Да го сменям ли?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI, Е60
- Мечтае да кара: BmW F06 M
Благодаря ви момчета, обичам си Е36-цата както пита tosh и утре съм в бокса за масло и филтри
Какво имаш предвид?
В кой случай е проблем?

Владо написа:Смени си маслотоВ твоя случай нито е скъпо, нито е проблем да го направиш
:
Какво имаш предвид?

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Имам в предвид, че колкото са автомивките, толкова са и местата за смяна на масло, най-разпространената услуга по обслужване на автомобила
А и цената на маслото, което ползваш, мисля не е много висока 

и при мен е така Гоше и скоро ще го сменя пак.Имам я от скоро и в началото ми се ще да е по-начесто смяната на маслото защото като я купих светеше всичко което може,просто е италиянска и няма да се очудя ако е било заводското масло.а и промивка и правих преди смяната.А това там за стартовете е пунта-мара на един старт през август во варна с 180-200 магистрално гасне една зелена лампа на връщане с още един старт следващата и за 500км общо 2 бр. после градско застой на лампите така че не знам какво и как мери но у много умно аз и вярвам на 100%.Каквото си поиска и го давам!
- ///М Теchnic
- кандидат ентусиаст
-
Пичове, можете спокойно да си карате BMW-тата докато изгасне и последната зелена лампичка на Oilinspection-a, без да му мислите за пробега.Нашите коли имат датчик, който измерва вискозитета на маслото и наличието на външни примеси (прашинки и др.) в него.Така че, при каране в градски условия с масло 10W40, съвсем нормално е зелените лампички да изгасват през 3000км.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
///М Теchnic написа:Пичове, можете спокойно да си карате BMW-тата докато изгасне и последната зелена лампичка на Oilinspection-a, без да му мислите за пробега.Нашите коли имат датчик, който измерва вискозитета на маслото и наличието на външни примеси (прашинки и др.) в него.Така че, при каране в градски условия с масло 10W40, съвсем нормално е зелените лампички да изгасват през 3000км.
уау

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
в 12-осното ремарке дето всяко бмв дърпа и не може се откачи, не си ли го отварял да видиш 6 етажната лаборатория за данни риъл-тайм?
- Владо
- старши ентусиаст
-
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
... a пък които кара с 5ВВ40 даже изобщо му не гаснат лампи
Вижте сега, по дебелата книга пише до 10к км или 6 месеца, което настъпи по-рано
И ако 6те месеца се преглъщат, 10те к недейте 

- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
Владо написа:Имам в предвид, че колкото са автомивките, толкова са и местата за смяна на масло, най-разпространената услуга по обслужване на автомобилаА и цената на маслото, което ползваш, мисля не е много висока
Ами на мен ми струвяше 50 и няколко лева, но просто като го взимах мислих, че е хубава марка за масло, както е за ходови части

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Владо написа:... a пък които кара с 5ВВ40 даже изобщо му не гаснат лампиВижте сега, по дебелата книга пише до 10к км или 6 месеца, което настъпи по-рано
И ако 6те месеца се преглъщат, 10те к недейте
Ти се еб@ваш, ама при мен на 5к едва ми изгасна едната зелена лампа и сега вече съм "само" с 4...

P.S. Абре, tosh (адаш), ти вчера що на подаване на знак "Спри" с крак въобще не обърна внимание?

- t0sh
- старши ентусиаст
-
Honzik написа:
P.S. Абре, tosh (адаш), ти вчера що на подаване на знак "Спри" с крак въобще не обърна внимание?![]()
а, ми ти що не казваш че бил си се бил решил да дойдеш

next time, че тази седмица беше лудница, а и за крака - бях се засилил да мачкам на билярд спешно

- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
- t0sh
- старши ентусиаст
-
чай да пиша преди да ме е издебнал пак мпауъра
гледах масла по бг пазара гледах, и взех та си смених бмв маслото 5w40 сега със мотул 6100 15w50. а и се консултирах с един пич общ познат който се занимава с рали, го заразпитвах за кастроли и какво ли не, и той ми потвърди мнението. по-точно направо ме разби какво се предлага тук, въз основа на честа смяна на масла които имат, и състоянието им след Х километра, но да не очерняме са пазара. препоръчвам ти го мотула, мога те пратя дори. 6100 е по 15 кинта, 4100 може би по 10? но за 30 кинта 'печалба' нямаше смисъл да правя глупости ...

гледах масла по бг пазара гледах, и взех та си смених бмв маслото 5w40 сега със мотул 6100 15w50. а и се консултирах с един пич общ познат който се занимава с рали, го заразпитвах за кастроли и какво ли не, и той ми потвърди мнението. по-точно направо ме разби какво се предлага тук, въз основа на честа смяна на масла които имат, и състоянието им след Х километра, но да не очерняме са пазара. препоръчвам ти го мотула, мога те пратя дори. 6100 е по 15 кинта, 4100 може би по 10? но за 30 кинта 'печалба' нямаше смисъл да правя глупости ...
- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
t0sh написа: препоръчвам ти го мотула, мога те пратя дори. 6100 е по 15 кинта, 4100 може би по 10? но за 30 кинта 'печалба' нямаше смисъл да правя глупости ...
Къде да ме пратиш, аз не съм от София, или да ми пратиш масло

Каква е разликата между 6100 и 4100? 15в50 не е ли как беше много гъсто

- Владо
- старши ентусиаст
-
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Въпроса за маслата е много голям, и ще имаш колкото постове, толкова и съвети
Нямаше ли индикация от предишния собственик с какво е карал, бележка, лепенка, или дуго
Другото е чети тук, имаше доста теми за масла, с бая спорове
Или приятели, познати, събираш отзиви, и пробваш 

36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3