Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
132
27%
Да - бих си взел
223
46%
Не
36
7%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 483
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Re: Всичко за електрическите автомобили

Мнение от b_u_b_o » 11 Окт 2026, 16:24

slatanic написа:Нямам идея.Нито съм търсил нито съм карал.
Както казах насочил съм се към ново магазинско 4х4 бензиново седанче с гоолям багажник.
Ама нищо не ми пречи да мина на ток принципно.
Имам и гараж и двор,а до края на годината би трябвало и трифазен ток.
Малко не съм убеден,че искам да съм на ток,но безпроблемността не е малък фактор.
Важното е да е в бюджета и да събира багажа на женското съсловие като се ходи някъде.
Да има кой да го прави като клекне и след 5 години да не е струва 5лв.

Според мен модел у ще ти пасне супер, но за тия пари няма да е нова от магазина, а на 1-2 години примерно. Има поне 2 банки които дават много добри условия на заем за покупка на ел автомобил без да искат да е нов. Според мен тоя вариант е по-добър от лизингите дори на новите, защото колата си се пише на твое име и тях от тук натам вече не ги интересува нищо. Нито в застраховки ти се мешат, нито ги интересува продаваш ли я тая кола. Ако решиш да я махнеш можеш даже да не погасяваш заема към тях, а просто да продължиш да си плащаш вноската.

Между другото скоро като отворят представителството на тесла новите коли ще могат да се взимат с техния лизинг който е с доста добри условия също.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 11 Окт 2026, 18:41

msi200 написа:Бензин в момента има Шкода Октавия: "бензин, 2,0 TSI / 150 kW / 204 к.c., 7DSG, 4x4 " за под 34к евро. От това по-добро не вярвам да има за тия пари.

Ааа такова де.Ама за 40+ като го нагласиш да е спортлайн и с правилните екстри на поръчка,а не налична бройка.

А иначе теслЪта кога се очаква да се появи в България с официален сервиз?
Не че ми трябва такъв,но предпочитам да има кой да ги прави тия коли отколкото да няма.
Принципно с моето каране 5 пъти в годината извън София съм си само за електричка,но още съм в размисли. ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 11 Окт 2026, 19:28

Тесла уж щяха да отварят до края на годината, ама не са казали коя точно година. Въртеше се и някакво клипче в тикток със строежа на халето.
I love the sound of V8 in the morning...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 11 Окт 2026, 20:24

Слатанич, ти ако знаеш какво искаш, главата си режа :mhihi: ! Не се засягай, майтапя се! Иначе, TSI, DSG, 4x4 ... едва ли има по-проблемни възли по една кола в днешно време!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 11 Окт 2026, 22:59

ildivvy написа:Слатанич, ти ако знаеш какво искаш, главата си режа :mhihi: ! Не се засягай, майтапя се! Иначе, TSI, DSG, 4x4 ... едва ли има по-проблемни възли по една кола в днешно време!

Слатаник е.Ризата размер ХЛ ако може. :ok:
А иначе да...няма нужда да си режеш главата. :mhihi:
Към днешна дата реално нямам нужда от нова кола.НО ще се отвори възможност за закупуване на такава и е срамота да не се възползвам.
Та затова и съм пуснал джипката да се продава и се оглеждам за нов автомобил.
И понеже малолитражки не искам та затова и събирам информация.
Иначе от теслите само S и модел 3 ми харесват визуално отвън.Другото...е гола вода.Не че и вътре не са гола вода де.
Но пък...знае ли човек.
Кума е доволен от бмв електричката.Ама аз нещо нямам много желание и възможност да се ловя на това хоро,ако нямам възможност за ново. ;)

Предишна

Назад към Извън Темата