Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...
Модератор: Общи модератори
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...
Поне за виното не е така, няма как да се продава 750мл за 15евро и да не става за пиене или да е на едно с някое от 5евро
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
bum_bum написа:Spunky написа:..не им се ядат боклуци..
Понеже това е едно от малкото неща от които имам идея, правилния израз по-скоро е "на хората им се ядат боклуци, но искат на опаковката да пише, че не е боклук". И същевременно най-добрия шанс да си купиш страшен боклук е да вземеш нещо на което е написано колко не е боклук.![]()
Да, но нямах това предвид, а че не им се яде по принцип и това удря най-много снаксове, вафли, сладки напитки и подобни.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Вчера се замислих, колко много марки и видове вафли имаме у нас, мисля че сме на топ световно ниво по този показател
От 5 години си купувам грозде и бравя червено вино. Тази година 70 цента за Мерило със 26 захарност.
После варят и ракия.
Сори, но животът е кратък за да го скъсявам с кофти алкохол и храна.
Храна на вън веднъж на 2 месеца.
После варят и ракия.
Сори, но животът е кратък за да го скъсявам с кофти алкохол и храна.
Храна на вън веднъж на 2 месеца.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Оо, в грешка си. Този точно пазар бележи ръстове непрестанно.Spunky написа:bum_bum написа:Spunky написа:..не им се ядат боклуци..
Понеже това е едно от малкото неща от които имам идея, правилния израз по-скоро е "на хората им се ядат боклуци, но искат на опаковката да пише, че не е боклук". И същевременно най-добрия шанс да си купиш страшен боклук е да вземеш нещо на което е написано колко не е боклук.![]()
Да, но нямах това предвид, а че не им се яде по принцип и това удря най-много снаксове, вафли, сладки напитки и подобни.
При нас е малко по-сложна ситуацията, защото през последната година растем на стойност, но не на обем (инфлацията нали).
Но производителите не са тъпи, от известно време има изцяло нов сегмент “better for you”, разбирай същия боклук с ново име, който просто гърми в момента.
Имам престава и какви бройки вафли, десертчета и т.н. дневно се реализират в България и цифрата е меко казано зашеметяваща.
Световния обем на сектора е над 700 милиарда долара, а до 2030-та се очаква още по-експанзивен растеж. Т.е. много хора вече дори не ядат нормална храна, а преживяват с подобни неща.
Това, което казвал е така, но в друг пазар - алкохола. Производителите са се пищисали, щото вчерашните младежи вече не пият, а предпочитат да друсат.
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Спънки, където точно се развива действието с неяденето на боклуци и неиграенето на хазарт?
За пиенето, заменено с друсане и аз съм напълно съгласен.
За пушенето не виждам особена промяна, просто конвенционалните цигари се замениха с iqos и други подобни лайна.
За пиенето, заменено с друсане и аз съм напълно съгласен.
За пушенето не виждам особена промяна, просто конвенционалните цигари се замениха с iqos и други подобни лайна.
Говоря за големите пазари на тия лекарства, които са богатите западни държави. Четете за ГЛП1 ефекта на всички индустрии дето съм споменал. Имам огромен проект с пепсико, за 70 фабрики първоначално, който е вече на трупчета, баш по тая причина. Ето и по-стара статия на ЕЙ, която става реалност. Компаниите се адаптират и сега наливат в протеинови боклуци и слагане на протеин във всичко възможно, но тук ключа беше захарта, която е наркотик със зависимост.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Е то това е better for you сегмента с всичките протеини, където почти никой от ядящите ги няма мозък колкото на кокошка да обърне отзад и да види тия “30 грама протеин” от какво идват и да си направи сметката дали това е истински протеин.
Щом има протеинова баница и протеинова пица, ти прави сметка колко е там лапаницата, че да се чудят как неща, които нямат нищо общо с тоя пазар да ги набиват там.
Пепсико според мен реагират своевременно на посоката на вятъра. След няколко години никой няма да иска да яде обикновен чипс.
И те решават да си пренасочат парите към по-прости и здравословни храни с минимални и естествени съставки.
Щом има протеинова баница и протеинова пица, ти прави сметка колко е там лапаницата, че да се чудят как неща, които нямат нищо общо с тоя пазар да ги набиват там.
Пепсико според мен реагират своевременно на посоката на вятъра. След няколко години никой няма да иска да яде обикновен чипс.
И те решават да си пренасочат парите към по-прости и здравословни храни с минимални и естествени съставки.